P90x πρόγραμμα προπόνησης και τα μειονεκτήματα του προγράμματος

Το πρόγραμμα γυμναστικής P90X είναι μια προσπάθεια 90 ημερών γεμάτη με διάφορες ρουτίνες τόσο της καρδιαγγειακής άσκησης όσο και της αναερόβιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια μέθοδο κατάρτισης που ονομάζεται «σύγχυση των μυών» και στοχεύει στη σύγχυση των μυών του σώματος με την επιθετική πρόκληση των μυών με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά βάρη, ζώνες και καλαισθησία.

Χαρακτηριστικά

Το πρόγραμμα P90X διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά. Οι καρδιαγγειακές ρουτίνες είναι έντονες και έχουν μήκος τουλάχιστον 50 λεπτά το καθένα. Από τα γυμνασιακά προπονητικά, ή τα πελομετρικά, μέχρι το karate Kempo, τα καρδιαγγειακά προγράμματα παρέχουν δημιουργικές και πλήρεις συνεδρίες γυμναστικής που ενσωματώνουν ολόκληρο το σώμα. Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος P90X είναι τα προγράμματα γλυπτικής που χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα ζυγόμενων αλτήρων και ζωνών αντοχής. Διαφορετικοί συνδυασμοί μυών επικεντρώνονται στις διαφορετικές συνεδρίες και ολοκληρώνονται κάθε δεύτερη μέρα, ανάμεσα στα καρδιολογικά προγράμματα.

Σκέψεις

Το πρόγραμμα P90X απαιτεί ακραίες δεσμεύσεις, καθώς και επενδύσεις. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για αγορά online για $ 139,80 από τον Οκτώβριο του 2010, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας και του χειρισμού, στον ιστοχώρο προγραμματιστών BeachBody.com. Με τρείς μήνες έντονης προπόνησης, αυστηρής διατροφής και συμπληρωματικής υποστήριξης μέσω προτεινόμενων προϊόντων μάρκας, σκεφτείτε τον τρέχοντα τρόπο ζωής σας και εάν αυτό το πρόγραμμα είναι το κατάλληλο για τους στόχους σας.

Πλεονεκτήματα

P90X είναι ακραία όταν έρχεται κάτω στην πειθαρχία και να ακολουθήσει. Τρεις μήνες επιθετικής εκπαίδευσης έξι ημέρες την εβδομάδα μπορεί να φανεί συντριπτική για πολλούς, αλλά για τους αθλητές ή αυτούς που επιθυμούν ένα γλυπτό, μυώδες και ισχυρό σώμα, αυτό το πρόγραμμα παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις δυνατότητες για να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ένα πλήρες πρόγραμμα γευμάτων αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει τις διάφορες φάσεις του προγράμματος, χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών, όπως απαιτείται. Δώδεκα χωριστοί δίσκοι παρέχονται με στοχοθετημένα προγράμματα για διάφορους στόχους, από μακρύ και άπαχο έως μαζικό μέγεθος και αντοχή. Ο πλήρης οδηγός και το ημερολόγιο παρέχονται επίσης με το P90X, για να σας προσφέρουν εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος και τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης του πλήρους προγράμματος για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων σας.

Μειονεκτήματα

Το πρόγραμμα P90X είναι εξαιρετικά ικανό. Για τον μέσο άνθρωπο, αυτή η ρουτίνα μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί για τους τρεις μήνες που αναμένονται. Πενήντα πέντε λεπτά προπόνηση αναμένεται έξι και επτά ημέρες την εβδομάδα, γεγονός που απαιτεί πολλή δέσμευση, ενέργεια και σχεδιασμό σε συνδυασμό με έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Σε συνδυασμό με εξαιρετικά αερόβιες ρουτίνες, προτείνεται η βαριά ανύψωση, ειδικά για τα αρσενικά, που μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές του bodybuilding. Δεν υπάρχουν πολλές οδηγίες για την τεχνική ανύψωσης και αυτό μπορεί να παρουσιάσει κάποιες πιθανότητες τραυματισμού για ενθουσιώδεις ανθρώπους που εισέρχονται σε αυτό το πρόγραμμα χωρίς να γνωρίζουν σωστά την τρέχουσα κατάσταση αντοχής τους.

Προειδοποίηση

Το πρόγραμμα διατροφής είναι πολύ αυστηρό με το πρόγραμμα P90X. Η πρώτη φάση είναι η απογύμνωση του λίπους από τη διατροφή σας, έτσι πολύ λίγοι υδατάνθρακες μπορούν να καταναλωθούν και πολύ λίπος. Προς το τέλος του προγράμματος, μπορείτε να φάτε περισσότερους υδατάνθρακες, αλλά η συνολική δομή διατροφής θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για εκείνους που έχουν πολύ βάρος να χάσουν ή πολύ γρήγορους μεταβολισμούς. Να είστε ευέλικτοι με τη διατροφή και να τη ακολουθείτε όσο καλύτερα μπορείτε, αλλά με ασφάλεια. Παρακολουθήστε τους δώδεκα δίσκους χωρίς να εκτελέσετε καθήκοντα, για να καταλάβετε σαφώς τι θα κάνετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών ή σύγχυσης. Όπως πάντα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα γυμναστικής ή σημαντική αλλαγή στη διατροφή σας.