Τα 7 μέρη για να ελέγξετε έναν παλμό

Ο παλμός ελέγχεται συνήθως στον καρπό ή στον αυχένα, αλλά υπάρχουν και άλλα σημεία στο σώμα όπου μπορεί να εξεταστεί ένας παλμός. Ο παλμός μπορεί να γίνει αισθητός οπουδήποτε υπάρχει αρτηρία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα για να ασκήσετε ελαφρά πίεση στην περιοχή και θα πρέπει να είστε σε θέση να αισθανθείτε τον παλμό. Όταν βρείτε τον παλμό σας, μετρήστε τον αριθμό των κτυπημάτων για ένα λεπτό ή μετρήστε για 30 δευτερόλεπτα και πολλαπλασιάστε τις δύο.

ΚΑΡΠΟΣ του ΧΕΡΙΟΥ

Εκτελέστε τα δάχτυλά σας κατά μήκος του εξωτερικού του καρπού, ακριβώς κάτω από τον αντίχειρα. Αυτή είναι η θέση της αρτηρίας που τρέχει από την καρδιά σας στα χέρια σας. Μαζί με τον λαιμό, ο καρπός είναι το καλύτερο μέρος για να ελέγξετε τον παλμό δεδομένου ότι η αρτηρία τρέχει κοντά στο δέρμα και τα οστά δημιουργούν ένα σταθερό μέρος για να νιώσετε τον καρδιακό ρυθμό.

Λαιμός

Εφαρμόστε πίεση στο πλάι του λαιμού, ακριβώς κάτω από το πίσω μέρος της γνάθου. Αυτή είναι η θέση της αρτηρίας που στέλνει αίμα από την καρδιά σου στο κεφάλι και στο μυαλό σου. Αυτό είναι ένα άλλο εύκολα προσβάσιμο μέρος για να ελέγξετε τον καρδιακό σας ρυθμό.

Γόνατο

Ελέγξτε πίσω από το γόνατο. Αυτή η αρτηρία στέλνει αίμα στα κάτω άκρα σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον παλμό σε αυτή την περιοχή. Αν η εύρεση του παλμού εδώ είναι πολύ δύσκολη, μεταβείτε σε άλλη θέση στο σώμα.

Αχαμνά

Βρείτε τον παλμό σας όπου το πόδι συναντά τη λεκάνη. Η αρτηρία εδώ στέλνει αίμα στα κάτω άκρα σας. Η ποσότητα των μυών και των λιπών σε αυτή την περιοχή μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση του παλμού.

Πιέστε σταθερά στην πλευρά και πίσω από το μάτι. Το λεπτό στρώμα του λίπους και των μυών επιτρέπει συνήθως τον παλμό να γίνεται αισθητός σε αυτή τη θέση.

Ελέγξτε την κορυφή και την εσωτερική πλευρά του ποδιού. Πατώντας στα οστά στο πόδι θα πρέπει να αποκαλυφθεί ο ρυθμός παλμών σας.

Ελέγξτε τον ρυθμό σφυγμού σας στην εσωτερική στροφή του αγκώνα. Πλήρως επεκτείνετε το χέρι σας και αισθάνεστε μέσα στην καμπή του αγκώνα σας, κοντά στο σώμα σας.

ναός

Πόδι

Αγκώνας