Πόνος στο peroneus longus κατά το περπάτημα

Το peroneus longus είναι ένας μυς που τρέχει κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του κάτω ποδιού. Ο μυς είναι σε μεγάλο βαθμό ένας υποστηρικτικός μυς, αλλά η έλλειψη δύναμης και ορισμένες δραστηριότητες μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό πόνο όταν περπατάτε.

Σχετικά με τον Περόνεο Λούγκους

Σύμφωνα με την Κλινική αθλητικών τραυματισμών, ο peroneus longus είναι υπεύθυνος για την εκδήλωση και την πελματική κάμψη του ποδιού. Αυτό σημαίνει ότι ο μυς βοηθά να γυρίσει το πόδι προς τα έξω και βοηθά να κάμπτεται τα οστά του ποδιού. Η κλινική αθλητικών τραυματισμών σημειώνει ότι ο μύς χρησιμοποιείται καθημερινά για κάθε περίπατο που κάνετε σε ανώμαλες επιφάνειες. Επιπλέον, οι περισσότεροι αθλητές χρησιμοποιούν εκτενώς τον μυ, ειδικά εκείνους που συμμετέχουν σε αθλήματα άλματος όπως μπάσκετ, track και γυμναστική που απαιτούν κάμψη των ποδιών.

Περιφερικά συμπτώματα τενοντίτιδας

Ο πόνος στο peroneus longus είναι συχνά αποτέλεσμα περονικής τενοντίτιδας. Σύμφωνα με την Αθλητική Κλινική Τραυματισμού, αυτή η τενοντίτιδα μπορεί να παρουσιάσει πόνο στο peroneus longus, πόνο και πρήξιμο στο εξωτερικό του ποδιού και του αστραγάλου καθώς και πόνο όταν ο μυς peroneus longus είναι τεντωμένος ή ενεργός.

Αιτίες

Ο πόνος στο peroneus longus οφείλεται συνήθως σε υπερβολική χρήση, η οποία προκαλεί φλεγμονή, σύμφωνα με την κλινική Sports Injury Clinic. Η SIC σημειώνει ότι άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν τους σφιχτούς μύες των μοσχαριών, που τρέχουν κατά μήκος των βαριών πλαγιών που προκαλούν το πόδι να ξετυλίγεται και να υπερπηδά ή να προσγειώνεται με τα πόδια που δείχνουν προς τα έξω συχνά. Η ανάληψη νέων αθλημάτων ή δραστηριοτήτων για τις οποίες δεν έχετε συνηθίσει μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το πόνο του peroneus longus, ειδικά εάν η δραστηριότητα απαιτεί βαριά κίνηση ή κάμψη των ποδιών.

Θεραπεία

Η κλινική αθλητικών τραυματισμών συνιστά την ανάπαυση, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και το μασάζ για τη θεραπεία του πόνου στο peroneus longus για να ξεκινήσει. Ένα πρόγραμμα τεντώματος και ενίσχυσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κίνησης και στην πρόληψη προβλημάτων τραυματισμού στο μέλλον. Η Κλινική Αθλητικών Τραυματισμών προτείνει την ενίσχυση του peroneus longus με καθισμένες γοφούς και τις λυγισμένες εκδόσεις γόνατος της παραδοσιακής ανύψωσης μοσχαριών. Το τέντωμα των μοσχαριών είναι επίσης επωφελές και η SIC συνιστά να εκτελεί επίσης ένα πεπτικό τέντωμα επίσης. Αυτό γίνεται κάνοντας κάθισμα σε μια καρέκλα με ένα πόδι στο πάτωμα και το γόνατο λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών. Περάστε το άλλο πόδι σας πάνω από το λυγισμένο γόνατο και τοποθετήστε τον αστράγαλο στο γόνατο. Στρέψτε τα δάχτυλα των ποδιών σας όσο πιο μακριά γίνεται, στη συνέχεια, αρπάξτε το πόδι σας και γυρίστε το κάτω μέρος του ποδιού προς την οροφή όσο μπορείτε.