Προβλήματα που οφείλονται στην κακή διατροφή

Υπάρχει αλήθεια στο ρητό “είστε αυτό που τρώτε”. Το ίδιο ισχύει και για “εσείς είστε αυτό που δεν τρώτε”. Οι κακές διαιτητικές επιλογές μπορούν να οδηγήσουν σε πλήθος συνθηκών που σχετίζονται με τον υποσιτισμό, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα Καθώς και μακροπρόθεσμες προκλήσεις για την υγεία.

Συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα εξαρτάται από τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, C, Ε, φολικό και Β-6 και μέταλλα όπως σελήνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Οι ευκαιριακές λοιμώξεις αναπτύσσονται όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα καταστέλλεται και μια κακή διατροφή θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο άρρωστοι. Τρώγοντας μια ποικίλη διατροφή γεμάτη σκούρα φρούτα και λαχανικά, καρύδια και ψάρια θα σας δώσει την πρώτη γραμμή άμυνας.

Ανεξέλεγκτο βάρος, χρόνιες συνθήκες υγείας

Η κατανάλωση πάρα πολλών κενών θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινό κέρδος βάρους. Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία σας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο για πολλές καταστάσεις χρόνιων ασθενειών όπως διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, καρδιακές παθήσεις και κάποιους καρκίνους. Μια δίαιτα γεμάτη από έντονα επεξεργασμένα τρόφιμα και γρήγορα τρόφιμα φορτώνεται με θερμίδες και συχνά περιέχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων και trans-λιπαρών, νάτριο και προστιθέμενα σάκχαρα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε βάρος και να αυξήσουν τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες.