Ο καρδιακός ρυθμός μου είναι 110 bpm όταν περπατάμε αργά

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό της καρδιάς σας, όπως την ηλικία, το φύλο, το βάρος, τις συνακόλουθες ιατρικές συνθήκες και το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο καρδιακός ρυθμός ανάπαυσης 110 είναι υψηλός αλλά μπορεί να μην είναι ανώμαλος για εσάς, ανάλογα με συγκεκριμένους παράγοντες. Αντιστρόφως, μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει μια καρδιακή πάθηση που θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Ο καρδιακός ρυθμός σας μπορεί να αλλάξει ξαφνικά με βάση αρκετές εκτιμήσεις, και η δραστηριότητα είναι σημαντικός παράγοντας. Το «περπάτημα σιγά-σιγά» είναι υποκειμενικό, εκτός και αν παρατηρείται από ιατρούς επαγγελματίες υπό ελεγχόμενες συνθήκες όπως το περπάτημα σε διάδρομο. Σε αυτή την περίπτωση, η πραγματική ταχύτητα περπατήματος μπορεί να παρακολουθείται και το επίπεδο δραστηριότητάς σας να λαμβάνει υπόψη την αλλαγή του καρδιακού σας ρυθμού. Η μέτρηση του παλμού ή του καρδιακού σας ρυθμού σε κατάσταση ηρεμίας είναι ένας καλύτερος δείκτης, διότι σημαίνει ότι «σε κατάσταση ηρεμίας» δεν σημαίνει καθόλου κίνηση ή δραστηριότητα.

Οι ειδικοί της κλινικής Mayo υποδεικνύουν ότι ο φυσιολογικός ρυθμός καρδιακής παύσης για έναν ενήλικα είναι μεταξύ 60 και 100 παλμών ανά λεπτό. Αν είστε ένας υγιής ενήλικας, τόσο χαμηλότερος ο καρδιακός ρυθμός ανάπαυσης είναι ο καλύτερος. Εάν είστε εκπαιδευμένος αθλητής, ο ρυθμός καρδιάς ανάπαυσης μπορεί να είναι 40 κτύποι ανά λεπτό. Ωστόσο, αυτό είναι φυσιολογικό επειδή η καρδιά σας είναι σε θέση να αντλεί αίμα μέσω του σώματός σας πιο αποτελεσματικά. Για να κάνετε ακριβή προσδιορισμό του καρδιακού σας ρυθμού, πάρτε τον παλμό σας όταν καθίσετε σε ηρεμία, μη κινώντας ή περπατώντας.

Εάν ανησυχείτε για τον καρδιακό ρυθμό σας, είναι σημαντικό να έχετε ακριβή ένδειξη παλμού ενώ βρίσκεστε σε ηρεμία αντί να περπατάτε. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας παρέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο μέτρησης του παλμού σας. Πρώτον, θα πρέπει να ξεκουραστείτε για δέκα λεπτά πριν ελέγξετε τον παλμό σας. Μπορείτε να μετρήσετε τον παλμό σας στον καρπό σας, στο λαιμό σας, στο εσωτερικό της βουβωνικής σας χώρας, στο πίσω μέρος του γονάτου σας ή στο ναό σας. Ο καρπός είναι ένα καλό μέρος επειδή είναι εύκολα προσβάσιμο. Τοποθετήστε τις άκρες του δείκτη σας και του μεσαίου δακτύλου στην κορυφή του αντιθέτου καρπού σας κάτω από τον αντίχειρά σας. Πιέστε σταθερά μόνο με τα άκρα των δακτύλων σας μέχρι να αισθανθείτε τον παλμό σας. Χρησιμοποιήστε ένα ρολόι ή ένα ρολόι με ένα δεύτερο χέρι και μετρήστε την καρδιά σας χτυπάει για τριάντα δευτερόλεπτα. Πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό κατά δύο για να πάρετε τους ρυθμούς σας ανά λεπτό.

Εάν ο ρυθμός καρδιακής παύσης σας είναι σταθερά πάνω από 100 παλμούς ανά λεπτό, μπορεί να έχετε μια καρδιακή κατάσταση γνωστή ως ταχυκαρδία ή ταχυκαρδία. Εάν αντιμετωπίσετε άλλα συμπτώματα όπως λιποθυμία, ζάλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, άπνοια ύπνου ή δύσπνοια, οι ειδικοί της κλινικής Mayo σας προτείνουν να δείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Η ταχυκαρδία σας μπορεί να οφείλεται σε παρενέργειες φαρμάκων, άλλα προβλήματα όπως μη φυσιολογικές καρδιακές βαλβίδες, υπερθυρεοειδισμός ή άλλες μεταβολικές ανισορροπίες, έκθεση σε καρδιακά διεγερτικά, όπως αλκοόλ, καφεΐνη και καπνός, ηλικία σας, άλλες καρδιακές ανωμαλίες και γενετική.

Σκέψεις

Χαμηλός ρυθμός καρδιάς

Τεχνική

Ταχυκαρδία