Διατροφή σε καραμέλα tamarind

Το tamarind είναι καρπός της τροπικής Αφρικής, αλλά αναπτύσσεται σε όλη την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τις Ανατολικές Ινδίες και τα Νησιά του Ειρηνικού. Οι μάγειροι χρησιμοποιούν τα φρούτα με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων ως καρυκεύματα για το ρύζι, τα ψάρια και το κρέας, και ως chutneys, curries και σάλτσες. Για το γλυκό δόντι, ο χαρτοπολτός είναι ζαχαρωμένος και μετατρέπεται σε γλυκό γλυκό. Αυτές οι καραμέλες tamarind είναι χαμηλές σε θερμίδες και χωρίς λιπαρά.

Η καραμέλα Tamarind συνήθως παρασκευάζεται με πολτό tamarind και ζάχαρη. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές προσθέτουν συστατικά για γεύση, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης τσίλι και αλάτι. Ούτε η σκόνη τσίλι ούτε το αλάτι προσθέτουν θερμίδες, αλλά το αλάτι μπορεί να επηρεάσει το περιεχόμενο νατρίου της καραμέλας.

Το Tamarind candy είναι μια επιλογή καραμελών χαμηλών θερμίδων. Μια μερίδα, πέντε τεμάχια ή 28 g, περιέχει μόλις 60 θερμίδες. Συγκριτικά, πέντε κομμάτια φρούτων του Brach μασούν καραμέλα περιέχουν 150 θερμίδες και μία ράβδος σοκολάτας γάλακτος Hershey περιέχει 270 θερμίδες. Ως λιγότερο ενεργειακά πυκνό φαγητό από ό, τι τα άλλα καραμέλες, η καραμέλα tamarind μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτοι λιγότερες θερμίδες.

Οι περισσότερες θερμίδες στην καραμέλα προέρχονται από την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Πέντε καραμέλες περιέχουν 15 g υδατανθράκων, 1 g ίνας και 13 g ζάχαρης. Ενώ κάποια από τη ζάχαρη προέρχεται από τα φρούτα, tamarind καραμέλα περιέχει επίσης πρόσθετη ζάχαρη. Τα τρόφιμα με προσθήκη ζάχαρης παρέχουν θερμίδες με πολύ λίγη θρεπτική αξία. Οι διαιτητικές οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ σας συνιστούν να περιορίσετε την πρόσληψη τροφών με προσθήκη ζάχαρης στο 5 έως 15% της συνηθισμένης πρόσληψης θερμίδων. Εάν ακολουθήσετε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη τροφής με προσθήκη ζάχαρης σε όχι περισσότερες από 300 θερμίδες την ημέρα.

Οι καραμέλες Tamarind δεν περιέχουν λιπαρά και περιέχουν μόνο 1 g πρωτεΐνης ανά πέντε καραμέλες. Το λίπος και η πρωτεΐνη είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το λίπος στα τρόφιμα παρέχει ενέργεια και σας βοηθά να απορροφάτε λιποδιαλυτές βιταμίνες. Θα πρέπει να αποτελούν το 20 έως 35 τοις εκατό της πρόσληψης θερμίδων σας. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη, βοηθά στη διατήρηση του άπαχου μυϊκού ιστού και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα πρέπει να παρέχει 10 έως 35 τοις εκατό της πρόσληψης θερμίδων.

Το πρόσθετο άλας στην καραμέλα του tamarind παρέχει κάποιο νάτριο, αλλά η ποσότητα είναι ελάχιστη. Πέντε καραμέλες περιέχουν 40 mg νατρίου, που πληρούν το 2% της ημερήσιας σας περιεκτικότητας σε νάτριο. Τα τρόφιμα με λιγότερα από 140 mg νατρίου ανά μερίδα θεωρούνται τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

Αν και το ποσό είναι μικρό, το tamarind candy μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο και σίδηρο. Πέντε καραμέλες πληρούν το 1% της ημερήσιας σας αξίας για το σίδηρο και το ασβέστιο. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα σας και το ασβέστιο σας βοηθά να κρατάτε τα οστά σας υγιή και δυνατά.

Συστατικά

Θερμίδες

Υδατάνθρακες

Πρωτεΐνη και λίπος

Νάτριο

Μεταλλικά στοιχεία