Τις καλύτερες φιάλες νερού για ποδήλατα

Τα μπουκάλια νερού και η ενυδάτωση είναι ένα συχνά παραβλέπεται, αλλά αναπόσπαστο μέρος της ποδηλασίας. Ένας αναβάτης σε μια ανταγωνιστική κούρσα όπως το Tour de France μπορεί να περάσει από δύο μπουκάλια νερού κάθε ώρα. Σε μια ομάδα που αποτελείται από τέσσερις αναβάτες, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 60 μπουκάλια σε μια μέρα, τα περισσότερα από τα οποία ρίχνονται στην άκρη του δρόμου όταν είναι κενά. Μην αφήνετε το peloton να έχει όλη τη διασκέδαση, επιλέγοντας τα καλύτερα μπουκάλια νερού για το ποδήλατό σας θα μπορούσε να είναι μια πραγματική ώθηση στον επόμενο αγώνα σας.

Αποκτήστε επαγγελματίες

Γενικά, οι φιάλες που χρησιμοποιούνται από τους ποδηλάτες είναι όσο το δυνατόν πιο απλές και ελαφρές. Δεδομένου ότι οι αναβάτες περνούν από τόσα μπουκάλια ανά αγώνα, είναι φθηνά και απλά να κάνουν τον ανεφοδιασμό μιας απλής διαδικασίας. Η κλασσική βαλβίδα τσίμπημα αφήνει έναν αναβάτη να ανοίξει το μπουκάλι με τα δόντια του, και τους επιτρέπει επίσης να κρατήσουν το μπουκάλι εκεί αν χρειαστεί ξαφνικά να τοποθετήσουν και τα δύο χέρια στο τιμόνι. Οι επαγγελματίες αναβάτες συχνά γεμίζουν τα μπουκάλια τους με συμπληρώματα ενέργειας και με μείγματα ηλεκτρολυτών για να αναπληρώσουν τα θρεπτικά συστατικά και τα βασικά που χάνονται κατά τη διάρκεια μιας επίπονης φυλής. Τα καλύτερα μπουκάλια νερού για έναν αναβάτη – ο οποίος δεν ρίχνει τα μπουκάλια του στην άκρη του δρόμου όταν είναι άδειο – δεν ταιριάζουν απαραίτητα με τα «μινιμαλιστικά» ιδανικά του ποδηλάτη δρόμου.

Αεριοπροώθηση

Τα μπουκάλια νερού για την εκπαίδευση μπορούν να έχουν διάφορα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ανώτερα από τα βασικά μπουκάλια που χρησιμοποιούνται από τον ανταγωνισμό. Πρώτον, πολλά ποδήλατα κατάρτισης έχουν διαφορετικά συστήματα βαλβίδων. Ορισμένες βαλβίδες επιτρέπουν το νερό να διέρχεται σε συγκεκριμένες πιέσεις, δίνοντάς τους ένα “τζετ” νερού όταν είναι αρκετά συμπιεσμένο, το οποίο είναι ιδανικό για να πάρει γρήγορα νερό χωρίς να χρειάζεται να πιπιλίζουν στο μπουκάλι, λέει η Cycling Active. Οι άλλες βαλβίδες χρησιμοποιούν ένα μαλακό ακροφύσιο που ανοίγει μόνο όταν δαγκώνετε πάνω σε αυτό, πράγμα που εξαλείφει την ανάγκη για ένα σφραγισμένο κάλυμμα. Αυτές οι μαλακές βαλβίδες είναι συχνά οι πιο απλές και πιο άνετες.

Κρατώντας το δροσερό σας

Τα μονωμένα μπουκάλια μπορούν να αποτελέσουν μια λύση για τους αναβάτες που εκπαιδεύουν σε ακραίες θερμοκρασίες ή κρύα. Αυτά τα μπουκάλια διαθέτουν εναέριο χώρο ή αντανακλαστικό στρώμα μέσα στα τοιχώματα της φιάλης, τα οποία διατηρούν ψυχρά υγρά κρύα στις ζεστές μέρες και εμποδίζουν την κατάψυξη σε ιδιαίτερα κρύες μέρες. Το κρύο νερό μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση μετά από μια μακρά πορεία, και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του πυρήνα σας όταν κινδυνεύετε για θερμόρεσμο. Τα μονωμένα μπουκάλια κοστίζουν περισσότερο, αλλά συνήθως είναι τα καλύτερα για τα χρήματα που έχουν τα οφέλη, λέει η Cycling Active.

Τοποθετώντας το ποτό σας

Κρατώντας το ποτό σας τοποθετημένο στο ποδήλατο είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του καλύτερου συστήματος μπουκαλιών για τη βόλτα σας. Οι περισσότερες μπουκάλες που αφορούν το ποδήλατο θα έχουν μια εσοχή πλησίον του λαιμού, η οποία παρέχει εύκολη πρόσφυση και ζεύγη ωραία με κλωβούς μπουκαλιών νερού, διατηρώντας τα ασφαλισμένα πάνω από το τραχύ οδόστρωμα. Ένα καλό μπουκάλι νερό διατηρεί το σχήμα του, ακόμη και όταν είναι άδειο, καθώς αυτό θα το κρατήσει σταθερά τοποθετημένο στο κλουβί του. Οι ποδηλάτες βουνών χρειάζονται ακόμα ισχυρότερη πρόσφυση στα μπουκάλια νερού τους σε τραχιά μονοπάτια και συχνά χρησιμοποιούν κλουβιά που κρατούν τα μπουκάλια στη θέση τους με ιμάντες.