Τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ για τα φαρδιά πόδια

Σε αντίθεση με πολλά άλλα αθλητικά παπούτσια, τα περισσότερα παπούτσια μπάσκετ έχουν σχεδιαστεί με ουσιαστικά περισσότερη υποστήριξη από το μέσο όρο τρέξιμο ή cross training παπούτσι. Λόγω της σταθερής πλευρικής και κάθετης κίνησης που απαιτεί το άθλημα, τα παπούτσια μπάσκετ έχουν περισσότερους αποσβεστήρες, υποστήριξη αψίδας και στήριξη αστραγάλου από άλλα παπούτσια. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, δεν είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ένα ζευγάρι παπούτσια μπάσκετ που είναι κατάλληλα για φαρδιά πόδια, αφού άνθρωποι με φαρδιά πόδια συνήθως χρειάζονται αυτό το είδος στήριξης ούτως ή άλλως.

Κοινές παγίδες

Πολλοί παίκτες μπάσκετ με φαρδιά πόδια κάνουν το συνηθισμένο λάθος να χρησιμοποιούν παπούτσια σταυρόλεξων για να παίζουν μπάσκετ. Ενώ αυτά τα παπούτσια έχουν σχεδιαστεί για αθλητικές ενδυμασίες, το συνεχές άλμα που γίνεται στο μπάσκετ μπορεί να διακινδυνεύσει τυλιγμένους αστραγάλους και τραυματισμένα αψίδες χωρίς την υψηλή στήριξη των αστραγάλων που έχουν τα παπούτσια μπάσκετ. Ιδιαίτερα αν έχετε φαρδιά πόδια, φορώντας χαμηλά ανυψωτικά αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια για να παίξετε μπάσκετ, μπορεί να διακινδυνεύσετε σοβαρό τραυματισμό του αστραγάλου και της αψίδας χωρίς την κατάλληλη στήριξη.

Από που να αγοράσω

Μπορείτε να βρείτε ένα ποιοτικό ζευγάρι παπούτσια μπάσκετ σε οποιοδήποτε κατάστημα αθλητικών ειδών, συμπεριλαμβανομένης της Αθλητικής Αρχής ή του Big 5 Αθλητικών Ειδών. Αυτά τα καταστήματα είναι συνήθως εφοδιασμένα με τα νεότερα σχέδια μοντέλα που μια εταιρεία παράγει, και ως εκ τούτου πωλούνται γενικά με εργοστασιακές εγγυήσεις εκτός από τις πολιτικές επιστροφής κατάστημα. Ιδιαίτερα για παίκτες με φαρδιά πόδια, αν έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε αν ένα ζευγάρι παπούτσια σας ταιριάζει καλά, θα πρέπει σίγουρα να ψωνίσετε κάπου που προσφέρει αυτό το είδος πολιτικών επιστροφής και εγγυήσεων.

Κόστος

Δεδομένου ότι τα παπούτσια καλαθόσφαιρας που πωλούνται σε καταστήματα αθλητικών ειδών λιανικής πώλησης όπως το Sports Authority είναι συνήθως τα νεότερα μοντέλα, μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ακριβά από άλλα καταστήματα έκπτωσης (όπως το Payless ή το παπούτσι παπουτσιών, τα οποία πωλούν παλιά μοντέλα εποχής). Ένα κατάστημα όπως η Αθλητική Αρχή χρεώνει οπουδήποτε από $ 70 έως $ 100 για ένα ζευγάρι παπούτσια μπάσκετ, σε αντίθεση με τα καταστήματα έκπτωσης, τα οποία ίσως χρεώνουν $ 30 έως $ 60 για ένα παλαιότερο μοντέλο ζευγάρι παπουτσιών. Παρόλο που αυτά τα παπούτσια με έκπτωση είναι φθηνότερα, ωστόσο, συνήθως δεν έρχονται με εγγυήσεις, αφού είναι παλαιότερα μοντέλα.

Αξεσουάρ

Οι παίκτες με φαρδιά πόδια ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε ένα ζευγάρι ενθέτων παπουτσιών για να βοηθήσουν να στηρίξουν τις καμάρες τους. Δεδομένου ότι πολλά παπούτσια δεν έχουν σχεδιαστεί για φαρδιά πόδια, συχνά δεν έχουν το επίπεδο προστασίας και στήριξης που απαιτούν τα φαρδιά πόδια. Αν αντιμετωπίζετε συνήθως αυτό το πρόβλημα, ένα ζεύγος παρεμβολών πηκτής ή ένθετα υποστήριξης καμάρας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Τα ένθετα κοστίζουν περίπου $ 20 έως $ 30 και πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα αθλητικών ειδών.