Ναυτία, ζάλη και κούραση μετά από μια σκληρή προπόνηση

Όταν πρόκειται για άσκηση, τα περισσότερα δεν είναι πάντα καλύτερα. Εάν εργάζεστε πολύ σκληρά, ίσως βρείτε τον εαυτό σας να είναι γεμάτος ζάλη, αίσθημα ζάλης ή κούνημα. Εάν συνεχίζετε να πιέζετε τον εαυτό σας, ίσως να πετάξετε. Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι απλά ενοχλητικά, μπορούν να σας καθοδηγήσουν για προβλήματα υγείας. Ευτυχώς με λίγες πληροφορίες, μπορείτε να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιές ενώ εργάζεστε.

Ορισμένοι αθλητές βλέπουν ναυτία, κούνημα, ζάλη ή ακόμα και έμετο ως σήμα τιμής, σύμφωνα με τον Lon Kilgore, Ph.D., του CrossFit στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα να τραυματίσετε τον εαυτό σας ασκώντας πάρα πολλά. Ο Δρ Kilgore αναφέρει ότι η έντονη άσκηση παρεμποδίζει τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος και εάν εκσφενδονίσετε, εκθέτετε την επένδυση του οισοφάγου σας με οξύ οξύ του στομάχου, ενδεχομένως να το καταστρέψετε.

Η έντονη άσκηση προκαλεί ναυτία, ζάλη και ανατάραξη με διάφορους τρόπους. Πρώτον, η έντονη άσκηση τραβά το αίμα μακριά από την επένδυση του στομάχου και των εντέρων, που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, αναφέρει ο Δρ Kilgore. Εάν δεν είστε προσεκτικοί για να πιείτε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορείτε να κάνετε αφυδάτωση, που μπορεί να προκαλέσει ζάλη. Η ανακίνηση είναι μια κοινή απάντηση στην εξάντληση.

Αν αρχίσετε να αρρωσταίνετε στο στομάχι σας, να αισθανθείτε ζάλη ή να αισθανθείτε ότι οι μύες σας αρχίζουν να τινάζουν κατά την άσκηση, η σωστή απάντηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα υγείας. Αν δεν είστε έτοιμοι με την προπόνηση σας, μπορεί να βρείτε ανακούφιση από κάτι τόσο απλό όσο μείωση της έντασης της άσκησης, αναφέρει ο Δρ. Kilgore. Ωστόσο, εάν αισθανθείτε σοβαρή ζάλη, καθίστε για να μην πέσετε και να χτυπήσετε το κεφάλι σας σε κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάσειση.

Κρατήστε ναυτία, ζάλη και κουνώντας στον κόλπο με λίγες προφυλάξεις. Αν είστε νέος για άσκηση, ξεκινήστε αργά και σταδιακά εργαστείτε μέχρι προπονήσεις υψηλότερης έντασης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το “τεστ ομιλίας”. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, “Όταν ένας ασκούμενος φτάσει σε μια ένταση με την οποία μπορεί να” απλώς ανταποκριθεί σε συνομιλία “, η ένταση θεωρείται ασφαλής και κατάλληλη για καρδιοαναπνευστική αντοχή στη βελτίωση. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την ένταση της άσκησης χρησιμοποιώντας το καρδιακό σας ρυθμό. Μείνετε στο φάσμα των καρδιακών παλμών στόχων σας και δεν θα έχετε υπερβολική πίεση στο σύστημά σας.

Παρανοήσεις

Αιτίες

Ανταπόκριση και θεραπεία

Πρόληψη