Το ξαπλωμένο ποδήλατο έναντι του ελλειπτικού για τα γόνατα

Χρησιμοποιώντας ένα ελλειπτικό μηχάνημα ή ένα γυμνασμένο ποδήλατο σας δίνει μια αποτελεσματική καρδιαγγειακή προπόνηση. Ωστόσο, μια μηχανή μπορεί να είναι πιο ευεργετική από την άλλη, ανάλογα με την τρέχουσα φυσική σας κατάσταση, τους στόχους υγείας σας (απώλεια βάρους ή την οικοδόμηση μυών) και τα γόνατά σας. Επειδή χρησιμοποιείτε συνεχώς τις αρθρώσεις γόνατος για κινητικότητα και για να υποστηρίξετε το βάρος του σώματός σας, είναι ευάλωτοι σε ιατρικά θέματα όπως πόνος, τενοντίτιδα και θυλακίτιδα.

Ταξιδεύοντας ξανά

Μια ξαπλωμένη μοτοσικλέτα διαφέρει από μια κανονική στάση ποδηλάτου με τον τρόπο που βρίσκεστε ενώ κάθεστε στο ποδήλατο. Με ένα ξαπλωμένο ποδήλατο, κάθονται σε ένα κάθισμα ελαφρώς κεκλιμένο προς τα πίσω, με μια άνετη πλάτη για στήριξη. Αντί να χρειαστεί να τοποθετήσετε τα πόδια σας κατ ‘ευθείαν κάτω για να φτάσετε στα πεντάλ μιας σταθερής μοτοσυκλέτας, τεντώστε τα πόδια σας προς τα εμπρός και τοποθετήστε τα πόδια σας στα πετάλια γύρω από τη μέση ψηλά μπροστά σας. Τα περιστρεφόμενα ποδήλατα, όπως τα σταθερά ποδήλατα, προσφέρουν επίσης διαφορετικές εντάσεις πεντάλ, με το πιο δύσκολο ποδήλατο όταν επιλέγετε να πετάξετε σε ανηφόρα ή αντίσταση.

Ανεβαίνοντας σε ένα ελλειπτικό

Αναφερόμενοι επίσης ως cross trainers, τα ελλειπτικά έχουν πεντάλ όπως τα ξαπλωμένα ποδήλατα. Τα πεντάλ μιας ελλειπτικής μηχανής μιμούνται την κίνηση της κίνησης με ολίσθηση σε ένα ελλειπτικό μοτίβο αντί για πάνω και κάτω, μια κίνηση που συντονίζεται με τα τιμόνια που κινούνται εμπρός και πίσω. Αυτό επιτρέπει μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης που όχι μόνο στοχεύει τους μύες των ποδιών και των άκρων, αλλά και τους μυς του ανώτερου σώματος, ειδικά τους μύες των ώμων και της κοιλιάς. Η αντίσταση είναι ρυθμιζόμενο χαρακτηριστικό με έναν ελλειπτικό εκπαιδευτή, ο οποίος κάνει την ολίσθηση πιο δύσκολη για να εκτελέσει ανάλογα με το επίπεδο έντασης.

Τα γόνατα και το αναδρομικό ποδήλατο

Επειδή το κάθισμα του αναπηρικού ποδηλάτου είναι ρυθμιζόμενο, μπορείτε να μειώσετε την πρόσκρουση του γόνατου μετακινώντας το πιο μακριά από τα πεντάλ. Αυτό μειώνει την πίεση που ασκείτε στα γόνατα κατά το πεντάλ, επειδή το γόνατο δεν χρειάζεται να λυγίσει τόσο σοβαρά. Εάν έχετε ρυθμίσει το κάθισμα πιο κοντά στα πετάλια, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτελέσετε σταθερές καμπές στα γόνατα για να ολοκληρώσετε κάθε κύκλο πεντάλ. Όσο πιο πίσω βρίσκεστε, τόσο λιγότερη πίεση στα γόνατά σας.

Γόνατα και ελλειπτικά

Αν και τα ελλειπτικά θεωρούνται συσκευές που φέρουν βάρος, προσφέρουν μια μορφή άσκησης χαμηλής πρόσκρουσης που είναι εύκολη στα γόνατα και στους συναφείς τένοντες και συνδέσμους. Περιστασιακά, οι φυσιοθεραπευτές προτείνουν ακόμη και τη χρήση μιας ελλειπτικής για ορισμένες ασκήσεις αποκατάστασης γόνατος επειδή η κίνηση ολίσθησης που παρέχεται από ένα ελλειπτικό δεν ασκεί άμεση πίεση στο γόνατο. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε την κλίση ή τη γωνία ενός ελλειπτικού για να μειώσετε περαιτέρω οποιαδήποτε δυσφορία που προκαλείται όταν χρησιμοποιείτε ένα ελλειπτικό. Η δράση αυτή βελτιώνει επίσης τη σταθερότητα του γόνατος.