Τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια για περπάτημα μεγάλων αποστάσεων

Το περπάτημα είναι μια απλή άσκηση χαμηλού αντίκτυπου που μπορείτε να κάνετε σχεδόν οπουδήποτε – αλλά ακόμα και με τη σχετική απλότητα του, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τραυματισμού. Για να μην τραυματιστείτε ή να υποφέρετε από επίμονο πόνο, είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα ζευγάρι παπούτσια σχεδιασμένα για το περπάτημα και τα οποία θα χρησιμοποιήσετε μόνο για το σκοπό αυτό. Θα πρέπει επίσης να είναι καλά και να σχεδιαστεί για το είδος των ποδιών σας. Τα “καλύτερα” πάνινα παπούτσια για περπάτημα μεγάλων αποστάσεων θα είναι διαφορετικά για κάθε άτομο.

Ιδανικά παπούτσια για περπάτημα

Αν κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα ζευγάρι παπουτσιών σχεδιασμένο ειδικά για αυτόν τον τύπο δραστηριότητας. Όταν περπατάτε για φιλανθρωπία, θα τείνετε να προσγειωθείτε στη φτέρνα σας και στη συνέχεια να κουνήσετε το πόδι σας προς τα εμπρός για να σπρώξετε το δάχτυλο. Τα παπούτσια σας θα πρέπει να έχουν μια φούρνο, μαξιλαράκια, μερικά μαξιλάρια στο midfoot, και ένα ομαλό πέλμα που επιτρέπει στο πόδι σας να γλιστράει από εμπρός προς τα πίσω εύκολα, υποδηλώνει την Αμερικανική Ορθοπεδική Ποδόσφαιρο και Αστράγαλο. Αυτό είναι διαφορετικό από ένα παπούτσι που τρέχει, το οποίο τείνει να λυγίσει στο midfoot αντί να επιτρέπει ένα ομαλό ρολό.

Τύπος ποδιών σας

Το δικαίωμα είναι επίσης σημαντικό. Κάθε παπούτσι πρέπει να έχει το σωστό μήκος και πλάτος – το οποίο μπορεί να είναι διαφορετικό ακόμα και μεταξύ των δύο ποδιών σας. Τα παπούτσια πρέπει επίσης να ταιριάζουν με τον τύπο του τόξου σας. Αν έχετε ψηλές καμάρες, θα χρειαστείτε ένα παπούτσι με τα πόδια που να παρέχει μια μεγαλύτερη μεσαία σόλα για να αμβλύνει αυτό το τόξο. Εάν έχετε χαμηλές καμάρες, θα χρειαστείτε ένα παπούτσι με μια ελαφρώς σημαντική καμάρα. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι έχετε, βάλτε τα πόδια σας βρεγμένα και κατόπιν στηρίξτε το σκυρόδεμα, το οποίο θα αφήσει ένα σημάδι αποτύπωσης στο σκυρόδεμα. Εάν μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος του midfoot, πιθανότατα έχετε χαμηλές καμάρες. Αν δεν μπορείτε να δείτε πολλά από αυτά, πιθανόν να έχετε υψηλότερες καμάρες. Εάν εμφανίζεται ένα μέρος αλλά όχι ολόκληρο το midfoot, ίσως είστε κάπου ενδιάμεσα. Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε παπούτσια, αφήστε το λιανοπωλητή να μάθει τι είδους αψίδα έχετε για να περιορίσετε τις επιλογές σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο έμπορος λιανικής πώλησης μπορεί να συστήσει ένα ορθολογικό ένθετο το οποίο μπορεί να μεταβάλει την υποστήριξη των αξεσουάρ και να τα κάνει πιο άνετα για εσάς.

Εσωτερικά ή έξω;

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το είδος της επιφάνειας που πρόκειται να περπατήσετε. Ενώ το AOFAS γενικά συνιστά ένα ομαλό πέλμα για παπούτσια για περπάτημα, αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς υπό ορισμένες συνθήκες. Αν περπατάτε τακτικά σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλες περιόδους σε βροχερές, χιονισμένες ή ακατέργαστες ή υγρές συνθήκες, ή περπατάτε κυρίως σε μη ασφαλτοστρωμένα μονοπάτια, ένα μονοπάτι με τα πόδια μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Αυτός ο τύπος παπουτσιού θα έχει μια πιο αδιάβροχη σόλα και ένα αδιάβροχο άνω τμήμα, διατηρώντας τα πόδια σας πιο στεγνά σε αυτούς τους μεγάλους περιπάτους και βοηθώντας σας να αποφύγετε τα χτυπήματα και τις πτώσεις.

Γενικές κατευθυντήριες οδηγίες

Όταν αναζητάτε το καλύτερο ποδόσφαιρο για εσάς, η καλύτερη πορεία δράσης είναι πραγματικά να επισκεφθείτε ένα κατάστημα ειδικών με τα πόδια ή το τρέξιμο, όπου το προσωπικό θα μετρήσει την αψίδα σας και θα αναλύσει το βάδισμα σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα ιδανικό παπούτσι. Φυσικά, θα θελήσετε να δοκιμάσετε τουλάχιστον μερικά ζευγάρια παπουτσιών και να περπατήσετε μέσα σε αυτά πριν επιλέξετε το σωστό ζευγάρι. Όταν τα τοποθετείτε, θα πρέπει να είστε σε θέση να κουνάτε τα δάκτυλα των ποδιών σας, και θα πρέπει να έχετε περίπου 1/2 ίντσα του δωματίου στο τέλος των ποδιών σας. Τα πόδια σας είναι τα μεγαλύτερα το απόγευμα, γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τα παπούτσια εκείνη τη στιγμή της ημέρας. Το “μετρητή πτέρνας”, ή το πίσω μέρος του παπουτσιού, θα πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτο. Εάν περπατάτε στο κατάστημα και αισθάνεστε την ολίσθηση της φτέρνας σας, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι αυτά τα παπούτσια θα σας δώσουν μια κυψέλη φτέρνα όταν τα φορέσετε σε μακρύ περίπατο. Κατά γενικό κανόνα, τα παπούτσια πρέπει να αισθάνονται “άνετα παντού, αλλά σφιχτά πουθενά”, προτείνει ο υπαίθριος λιανοπωλητής REI.