Τα αυγά σε θρεπτικά συστατικά

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αυγών σε σκόνη που διατίθενται ως ολόκληρα αυγά που περιέχουν το άσπρο και τον κρόκο, καθώς και τη σκόνη που περιέχει μόνο το λευκό του αυγού. Η σκόνη είναι ένα μείγμα αυγών, φυτικού ελαίου και γάλακτος σε σκόνη.

Ασβέστιο

Τα αυγά σε σκόνη είναι υψηλά σε ασβέστιο παρέχοντας 13 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας (RDA). Σύμφωνα με το MedlinePlus, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη των δοντιών και των οστών.

Θερμίδες

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες σε αυγά σε σκόνη είναι χαμηλή · μία μερίδα – 2 αυγά – ισοδυναμεί με 357 θερμίδες, επομένως είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Πρωτεΐνη

Τα αυγά σε σκόνη είναι υψηλά σε πρωτεΐνες που περιέχουν 21,07 γραμμάρια ανά μερίδα. Σύμφωνα με το MedlinePlus, ο μέσος άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει 50 έως 65 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Μεταλλικά στοιχεία

Τα κονιοποιημένα αυγά περιέχουν 286 g καλίου και 481 mg νατρίου. Το νάτριο είναι σημαντικό για τη λειτουργία των μυϊκών νεύρων και το κάλιο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά όχι περισσότερο από 2.300 mg νατρίου και όχι περισσότερο από 4.700 mg καλίου την ημέρα.

Προειδοποίηση

Δεν υπάρχουν βιταμίνες που υπάρχουν στα αυγά σε σκόνη, οπότε πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική πηγή βιταμινών από άλλα τρόφιμα.