Οδηγίες μικροκυμάτων για σπαγγέτι σκουός

Όταν πρόκειται για την επιλογή σπαγγέτι squash, όσο μεγαλύτερη είναι η σκουός και το κίτρινο χρώμα, τόσο καλύτερα θα δοκιμάσετε. Το φρέσκο ​​σκουός σπαγγέτι έχει μια ελαφρώς καρυδιές γεύση και ως πηγή χωρίς λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες βήτα καροτίνη, κάλιο και φυλλικό οξύ, είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά της φύσης. Μαγειρεύοντας σπαγγέτι σκουός με τον ατμό στον φούρνο μικροκυμάτων σας βοηθά στη διατήρηση αυτών των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών και είναι ένας γρήγορος τρόπος για να πάει από ωμό στο τραπέζι δείπνο σας με ελάχιστη αναστάτωση.

Ρυθμίστε ολόκληρο το σπαγγέτι σε φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρέψτε το σε υψηλή ισχύ για 3 λεπτά για να το κάνετε πιο εύκολο να το κόψετε στο μισό. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι σεφ για να κόψετε το σπαγγέτι squash στο μισό, κατά μήκος, μόλις το αφαιρέσετε από το φούρνο μικροκυμάτων σας.

Βγάλτε το κουτάλι και πετάξτε τους σπόρους από το κέντρο κάθε σπαγγέτι σκουός μισό.

Ρυθμίστε τα μισά κοψίματα κομμένα σε ένα φούρνο ψησίματος ασφαλές σε μικροκύματα με την πλευρά κοπής προς τα κάτω και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι νερό στο πιάτο.

Καλύψτε το ταψί με πλαστικό περιτύλιγμα και φούρνο μικροκυμάτων σε ΥΨΗΛΗ ισχύ για περίπου 6 λεπτά ανά λίβρα.

Ξύστε το μαγειρεμένο σπαγγέτι σκουός με ένα πιρούνι για να χαλαρώσει και να αφαιρέσει το κρέας από το κέλυφος και να μεταφερθεί σε ένα πιάτο που σερβίρει.

Περπατήστε το κέλυφος των μακαρόνων με το μαχαίρι του σεφ περίπου πέντε φορές σε όλο το μήκος του κελύφους για να μην το σκάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Φούρνο μικροκυμάτων στα μισά

Φούρνο μικροκυμάτων ως σύνολο

Τοποθετήστε δύο τμήματα χαρτοπετσέτας στο φούρνο μικροκυμάτων σας και κεντράρετε το σπαγγέτι σκουός, με την κομμένη πλευρά επάνω στις πετσέτες.

Φούρνο μικροκυμάτων για 10 έως 12 λεπτά εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας διαθέτει περιστρεφόμενο πικάπ. Εάν όχι, μικροκυμάτων σκουπίστε για 3 έως 4 λεπτά, στη συνέχεια περιστρέψτε το και συνεχίστε το μαγείρεμα. Επαναλάβετε αυτό μέχρι να μαγειρέψουν σκουός για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέλυφος της σκουός και να γίνει squishy.

Αφαιρέστε το σκουός από το φούρνο μικροκυμάτων σας και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, κόψτε τα σπαγγέτι squash στα κατά μήκος μισά, scoop έξω τους σπόρους και ξύστε το κρέας από το κέλυφος.