Αργές κουζίνες και διατροφή

Χρησιμοποιώντας μια βραδεία κουζίνα ή μια κατσαρόλα για να μαγειρέψετε τα γεύματά σας, βοηθάτε στην εξοικονόμηση της συνολικής προετοιμασίας γευμάτων. Αφού συνδυάσετε όλα τα συστατικά στην αργή κουζίνα, μπορείτε να αφήσετε το γεύμα σας να μαγειρέψετε όταν εργάζεστε ή συμμετέχετε σε άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον, τα τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχουν μεγαλύτερη γεύση λόγω του μεγαλύτερου χρόνου μαγειρέματος. Με τον έλεγχο των συστατικών που προστίθενται, το μαγείρεμα σε μια βραδεία κουζίνα μπορεί να βελτιώσει το θρεπτικό περιεχόμενο των γευμάτων σας.

Ιστορία

Οι αργές κουζίνες εισήχθησαν για πρώτη φορά το 1971 από την εταιρεία Rival. Στην πραγματικότητα, οι κουζίνες φασολιού ήταν οι πρόδρομοι της πρώτης βραδείας κουζίνας, καθώς διαπιστώθηκε ότι άλλα τρόφιμα παρήγαγαν καλά αποτελέσματα όταν μαγειρεύονταν αργά. Από το 1976, το εσωτερικό της βραδείας κουζίνας έχει αφαιρεθεί για ευκολότερο καθαρισμό · Εκτός από τη βελτίωση της γεύσης και της υφής ορισμένων τροφίμων, οι αργές κουζίνες μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρόνο. Τα γεύματα μπορούν να παρασκευαστούν το πρωί και να μαγειρέψουν κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Αύξηση των θρεπτικών ουσιών

Όπως και με οποιαδήποτε μέθοδο μαγειρέματος που χρησιμοποιείται στο σπίτι, έχετε τον έλεγχο του θρεπτικού προφίλ του γεύματός σας. Για παράδειγμα, η προσθήκη περισσότερων λαχανικών από ό, τι ζητείται στη συνταγή αυξάνει τα θρεπτικά συστατικά δημιουργώντας παράλληλα γεύμα που γεμίζει περισσότερο λόγω των ινών και των μεγάλων λαχανικών. · Όταν χρησιμοποιούνται σκληρά τεμάχια κρέατος, ο μακρύτερος χρόνος μαγειρέματος και η μέθοδος μαγειρέματος Σε κρέατα που είναι πιρούνι προσφορά χωρίς την προσθήκη λίπους ή προσφερομένων. Επιπλέον, αυτές οι πιο δύσκολες περικοπές είναι γενικά χαμηλότερες στο λίπος, συμβάλλοντας στη μείωση της συνολικής περιεκτικότητας σε λίπος και θερμίδες στο γεύμα.

Απώλεια θρεπτικών ουσιών

Με όλες τις μεθόδους μαγειρέματος, μπορεί να υπάρξει διάσπαση των θρεπτικών συστατικών, αν και λίγα θρεπτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο γίνονται πιο διαθέσιμα με την επεξεργασία. Το πλεονέκτημα μιας βραδείας κουζίνας έναντι άλλων μεθόδων είναι ότι τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε σχετικά χαμηλή θερμότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η χαμηλότερη θερμότητα μπορεί να μην καταστρέψει τόσα θρεπτικά συστατικά όπως άλλες μεθόδους όπως στον ατμό ή στον βρασμό. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι με αργά γεύματα κουζίνας, τα θρεπτικά συστατικά μπορούν συχνά να ανακτηθούν όταν προκύψουν οι σάλτσες ή οι χυμοί που προκύπτουν με το γεύμα.

Περιορισμός των επεξεργασμένων τροφίμων

Χρησιμοποιώντας μια βραδεία κουζίνα, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων μειώνει την πρόσληψη νατρίου, λίπους και θερμίδων στη διατροφή σας. Τα γεύματα που μπορεί να έχετε αγοράσει από το κουτί ή το παγωμένο τμήμα του καταστήματος μπορούν να γίνουν στο σπίτι με τη βραδεία κουζίνα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε αργές συνταγές μαγειρικής για ψητά επιδόρπια, κατσαρόλες, σούπες και ψητά. Είστε περιορισμένοι μόνο από τη δημιουργικότητά σας. Η μείωση αυτών των θρεπτικών ουσιών αυξάνει επίσης την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών ή την αναλογία θερμίδων προς θρεπτικά συστατικά του γεύματος.

Ασφάλεια των τροφίμων

Χωρίς σωστή μαγειρική στη βραδεία κουζίνα σας, η ασφάλεια του φαγητού σας μπορεί να είναι αμφισβητήσιμη. Το κακό χειρισμό τροφίμων καθιστά το τρόφιμο μη ασφαλές και ανάλογα με τη διαδικασία μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα θρεπτικά συστατικά όταν εκτίθενται στον αέρα ή στα βακτήρια. Θα θελήσετε να ακολουθήσετε τις συνταγές από αξιόπιστες πηγές και το εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τη βραδεία κουζίνα σας, για να εξασφαλίσετε την προετοιμασία των ασφαλών φαγητών που γίνονται στην αργή σας κουζίνα.