Τις παρενέργειες του ginkgo biloba για ημικρανίες και πονοκεφάλους

Η παραδοσιακή ιατρική, που τώρα συχνά ονομάζεται εναλλακτική ιατρική, χρησιμοποίησε το βότανο ginkgo biloba για τις τελευταίες χιλιάδες χρόνια για πολλούς λόγους υγείας. Το Ginkgo biloba είναι δημοφιλές σήμερα ως φυτικό συμπλήρωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι βοτανολόγοι μπορούν να το προτείνουν για προβλήματα μνήμης όπως η νόσος του Alzheimer, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και οι ημικρανίες. Αν και μπορείτε να το αγοράσετε πέρα ​​από το πάγκο, το ginkgo biloba δεν έχει εγκριθεί ως φάρμακο από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Θα πρέπει να αναφέρετε την πρόθεσή σας να χρησιμοποιήσετε το ginkgo biloba στον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μεταξύ των πιο σοβαρών πιθανών παρενεργειών της χρήσης συμπληρωμάτων ginkgo biloba για τη θεραπεία των ημικρανιών και των πονοκεφάλων σας, επιληπτικές κρίσεις μπορεί να εμφανιστούν εξαιτίας των δράσεων του βοτάνου στον εγκέφαλό σας, σημειώνουν το Drugs.com. Μπορεί να διαταράξει την κανονική ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, διακόπτοντας τη συνηθισμένη ροή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση στο σώμα σας. Μπορεί να πάρετε το είδος της κατάσχεσης στην οποία κοιτάζετε κενά, αποσυνδέοντας από τον κόσμο στιγμιαία. Μπορείτε επίσης να πάρετε τον πιο προφανή τύπο που προκαλεί την απώλεια συνείδησης και τις βίαιες, ανεξέλεγκτες κινήσεις ολόκληρου του σώματός σας. Ακόμη και χωρίς επιληπτική κρίση, το ginkgo biloba μπορεί να προκαλέσει ξαφνική απώλεια συνείδησης. Φίλοι, συγγενείς ή ασθενοφόρα θα χρειαστεί να σας μεταφέρουν αμέσως σε αίθουσα έκτακτης ανάγκης, εάν προκύψουν απώλεια αισθήσεων ή κρίσεις όταν χρησιμοποιείτε το ginkgo biloba.

Η αρρυθμία αναφέρεται σε οποιαδήποτε αλλαγή στον κανονικό σας καρδιακό ρυθμό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι. Η λήψη του ginkgo biloba μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία στην οποία ο κανονικός ρυθμός του καρδιακού παλμού σας γίνεται ακανόνιστος. Αυτό συνήθως προκαλεί μια δυσάρεστη αίσθηση στο στήθος σας. Ένας ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στη φυσιολογική σας ροή αίματος. Αυτό μπορεί να διαταράξει ολόκληρο το σώμα σας. Η καρδιά μπορεί ακόμα και να σταματήσει. Μια αρρυθμία απαιτεί άμεσο ταξίδι στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης για θεραπεία. Ενημερώστε τον γιατρό σας ότι έχετε πάρει συμπληρώματα ginkgo biloba.

Κάθε νέα ουσία που εισάγεται στο σώμα σας, είτε πρόκειται για νέο τύπο τροφής, για ένα νέο φάρμακο είτε για ένα νέο φυτικό συμπλήρωμα, μπορεί να δημιουργήσει κάποια προσωρινά προβλήματα στο πεπτικό σας σύστημα. Με το ginkgo biloba, αυτό μπορεί να συμβεί σαν δυσκοιλιότητα, σκλήρυνση ή ξήρανση του φαγητού σας. Αυτό παρουσιάζει προβλήματα όταν προσπαθείτε να απολέσετε. Οι θεραπείες εκτός του σώματος μπορεί να σας βοηθήσουν σε μια περίοδο δυσκοιλιότητας. Εάν το ginkgo biloba προκαλεί δυσκοιλιότητα, η ανεπιθύμητη ενέργεια συνήθως σταματάει σε μερικές μέρες μόνος του.

Το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής δηλώνει ότι η χρήση του ginkgo biloba ως συμπλήρωμα μπορεί να παρουσιάσει ένα άλλο πεπτικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, μπορεί να αισθανθείτε ναυτία κατά την αρχική χρήση του ginkgo biloba. Η ναυτία πρέπει να εμφανίζεται ως ένα ήπιο πρόβλημα και να φύγει σύντομα. Εάν εμφανίζεται διαφορετικά ή παραμένει, ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας.

Κατασχέσεις

Αρρυθμία

Δυσκοιλιότητα

Ναυτία