Τα οφέλη για την υγεία του λευκού οίνου

Τα δέρματα των σταφυλιών περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, ενώσεων που προσφέρουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Το κρασί που παρέχει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία είναι κόκκινο, επειδή τα δέρματα περιλαμβάνονται στην επεξεργασία του. Τα δέρματα σταφυλιών αφαιρούνται όταν επεξεργάζεται λευκό κρασί, γεγονός που μειώνει τα ιατρικά οφέλη του. Το ίδιο το σταφύλι περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, έτσι ώστε το λευκό κρασί, αν και όχι τόσο υγιές όσο το κόκκινο, θεωρείται ακόμα ένα υγιεινό ποτό.

Το 1999, ένα τουρκικό πανεπιστήμιο συνέκρινε τα αντιοξειδωτικά οφέλη του κόκκινου κρασιού, του χυμού σταφυλιών και του λευκού κρασιού. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Άγκυρας διαπίστωσαν ότι, ενώ το κόκκινο κρασί και ο κόκκινος χυμός σταφυλιών περιέχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, η προστασία των κυττάρων από την οξείδωση δεν ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από τις επιπτώσεις του λευκού οίνου.

Μελέτες που αναλύουν τις επιπτώσεις του λευκού κρασιού σε συγκεκριμένες ασθένειες έχουν βρει ότι το αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη της πνευμονικής νόσου και του καρκίνου του μαστού Το 2002, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Buffalo School of Medicine διαπίστωσαν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διά βίου βελτίωση βελτιώνει την υγεία των πνευμόνων. Το 2010 οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin διαπίστωσαν ότι το λευκό κρασί προστατεύει τα κύτταρα από τον καρκίνο του μαστού εξίσου καλά σε σύγκριση με το κόκκινο κρασί.

Οι συγγενείς ουσίες είναι χημικά υποπροϊόντα ζύμωσης αλκοόλ που προκαλούν αιφνιδιασμούς. Είναι υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης, του αρώματος και του χρώματος των αλκοολούχων ποτών. Το λευκό κρασί περιέχει χαμηλότερα επίπεδα συγγενών σε σύγκριση με το κόκκινο κρασί, επειδή η συγκέντρωση του χημικού είναι υψηλότερη στα σκούρα αλκοολούχα ποτά. Το ποτό λευκό κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον πονοκέφαλο, τη ναυτία και την ευερεθιστότητα των απολύσεων.

Το θρεπτικό περιεχόμενο του λευκού κρασιού, εκτός από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, περιλαμβάνει φωσφόρο, κάλιο και φθόριο. Το ενεργειακό κρασί παρέχει περίπου 80 έως 100 θερμίδες. Τα γλυκά λευκά κρασιά περιέχουν περισσότερες θερμίδες και οι ξηροί λευκοί οίνοι περιέχουν το λιγότερο.

Αντιοξειδωτικά

Πρόληψη ασθενειών

Μειώστε το Hangover

Διατροφικό περιεχόμενο