Οργανικό ή φυσικό υποκατάστατο της καστανής ζάχαρης

Η μεσογειακή γεύση καφέ ζάχαρης μπορεί να απολαμβάνει σε μια οργανική ή φυσική διατροφή, απλά πρέπει να γνωρίζετε τα σωστά υποκατάστατα Αν και η καφετιά ζάχαρη εμφανίζεται πιο υγιεινή με το καφέ χρώμα και τη στιβαρή γεύση της, δημιουργείται όταν η μελάσα προστεθεί πίσω στα επεξεργασμένα λευκά ζάχαρη. Επομένως, εάν έχετε επιλέξει να εξαλείψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή σας, πιθανώς έχετε επιλέξει να αφαιρέσετε καφέ ζάχαρη από το κελάρι σας επίσης. Πολλές συνταγές, γλυκές ή αλμυρές, απλές ή πολύπλοκες, χρησιμοποιούν ως καίριο συστατικό την καφετιά ζάχαρη. Ευτυχώς, αν και μπορεί να απαιτούνται τροποποιήσεις συνταγών κατά καιρούς, υπάρχουν και άλλα φυσικά και βιολογικά γλυκαντικά που συμπληρώνουν το κενό.

Εύκολα ξηρά υποκατάστατα

Η πιο απλή προσέγγιση για την υποκατάσταση ενός πιο φυσικού προϊόντος για τη συμβατική καφετιά ζάχαρη είναι η χρήση ενός προϊόντος που έχει την ίδια γεύση και υφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα απαιτούνται άλλες αλλαγές για να δημιουργηθεί επιτυχώς μια συνταγή. Η οργανική καφετιά ζάχαρη θα είναι το πιο προφανές υποκατάστατο και είναι διαθέσιμη στα πιο καλά αποθηκευμένα παντοπωλεία. Το Sucanat, μια συντομογραφία για το SUgar CAne NATural, είναι επίσης μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για τη σκούρα καφετιά ζάχαρη, επειδή γίνεται με αφυδάτωση ολόκληρου ζαχαροκάλαμου, επιτρέποντάς του να διατηρήσει μια ισχυρή γεύση μελάσας. Η ημερομηνία ζάχαρης και ζάχαρης καρύδας είναι επίσης εναλλακτικές λύσεις που δεν απαιτούν τροποποιήσεις συνταγών και έχουν ισοδύναμη γεύση με την καφετιά ζάχαρη, παρόλο που ούτε από ζαχαροκάλαμο.

Εύκολα Υγρά Υποκατάστατα

Όταν παρασκευάζετε μια σάλτσα ή απλά γλυκερίζετε ζεστά δημητριακά, υπάρχουν εύλογα υποκατάστατα υγρών καφέ ζάχαρης που δεν απαιτούν καμία τροποποίηση. Η καστανή ζάχαρη συχνά παρέχει μια σκούρα γλυκύτητα στις σάλτσες μπάρμπεκιου · επομένως οι μελάσες και ακόμη και το μέλι του φαγόπυρου, το οποίο έχει μια πικάντικη γεύση σε σύγκριση με τη μελάσα, μπορεί να σταθεί και για την καφετιά ζάχαρη. Το ακατέργαστο αγκάβα νέκταρ, το οποίο έχει μια γεύση παρόμοια με την καφέ ζάχαρη και ισχυρότερη από τα αντίστοιχα “ελαφρά” και “κεχριμπαρένια”, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζεστό γλυκαντικό δημητριακών ή σε σάλτσες όπως σάλτσα φυστικιών.

Ξηρά υποκατάστατα που απαιτούν τροποποιήσεις

Ένα γενικό υποκατάστατο της καστανής ζάχαρης στο ψήσιμο είναι η χρήση λευκής ζάχαρης και μελάσσας μαζί για να δημιουργηθεί η γεύση και η υφή που αναμένεται στην καφετιά ζάχαρη. Όταν η λευκή ζάχαρη δεν αποτελεί μέρος της διατροφής σας ή, ως εκ τούτου, το κελάρι σας, τα ίδια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την υποκατάσταση της βιολογικής ζάχαρης και μελάσσας. Για σκούρο καφέ ζάχαρη, χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι βιολογική ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας μελάσσα. Για ανοιχτό καφέ ζάχαρη, αντικαταστήστε 1 φλιτζάνι βιολογική ζάχαρη με 1 μεζούρα σούπας.

Υγρά υποκατάστατα που απαιτούν τροποποιήσεις

Το ακατέργαστο νέκταρ αγαύης και η μελάσα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατα για την καστανή ζάχαρη στο ψήσιμο. Το ψήσιμο, ωστόσο, εξαρτάται από πολλές μεταβλητές – όπως η επιστήμη – έτσι ώστε μερικές τροποποιήσεις στη συνταγή απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η επιτυχία ψησίματος. Για να αντικαταστήσετε τη μελάσα, χρησιμοποιήστε μελάσσα 1 1/3 φλυτζανιών για κάθε φλιτζάνι καφέ ζάχαρη και στη συνέχεια μειώστε οποιοδήποτε άλλο υγρό, όπως το γάλα ή το νερό, με ένα τρίτο κύπελλο και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος σε αλεύρι και άλλα Ξηρά συστατικά. Για να αντικαταστήσετε το νέκταρ αγαύης, χρησιμοποιήστε 2/3-φλιτζάνι νέκταρ αγαύης για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη, μειώνοντας το γάλα, το νερό ή άλλο υγρό από δύο κουταλιές της σούπας. Κάποιες αλλαγές στην τεχνική και τον εξοπλισμό είναι απαραίτητες και με την αγαύη. Αναμείξτε το νέκταρ αγαύης με άλλα υγρά συστατικά πριν προσθέσετε το αλεύρι, η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να μειωθεί κατά 25 μοίρες και το χαρτί περγαμηνής πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τηγάνια.