Η μέση ημερήσια κατανάλωση υδατανθράκων στη διατροφή στη νότια παραλία

Η δίαιτα South Beach δεν περιορίζει τους υδατάνθρακες σε συγκεκριμένο αριθμό γραμμαρίων ημερησίως, όπως κάνουν κάποια άλλα προγράμματα διατροφής, αλλά το ποσοστό της διατροφής σας που προέρχεται από τους υδατάνθρακες είναι συνήθως χαμηλότερο από το 45 έως 65% των ημερήσιων θερμίδων που συνιστά η Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία σε δίαιτα 2.000 θερμίδων ημερησίως ανέρχονται σε περίπου 225 έως 325 g υδατανθράκων.

Η δίαιτα South Beach Diet, ένα εμπορικό σχέδιο διατροφής που δημιουργήθηκε από τον Dr. Arthur Agatston, περιλαμβάνει ένα προοδευτικό σύνολο τριών φάσεων που αρχίζουν με τον περιορισμό πολλών υδατανθράκων και την επαναφορά των τροφίμων σιγά σιγά καθώς προχωράτε μέσω της διατροφής. Ενώ η δίαιτα περιορίζει τους υδατάνθρακες, δεν θεωρείται μια πραγματική δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά μια τροποποιημένη δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καθώς κατά τη διάρκεια της πλειοψηφίας των επιπέδων υδατανθράκων διατηρούνται πάνω από το 20% της ημερήσιας θερμιδικής σας πρόσληψης ή περίπου 100g υδατανθράκων Ανά ημέρα για κάποιον που έχει δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Η πρώτη φάση της δίαιτας South Beach έχει την πιο περιοριστική πρόσληψη υδατανθράκων από όλες τις φάσεις. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, καταναλώνετε περίπου το 10% των ημερήσιων θερμίδων σας με τη μορφή υδατανθράκων ή περίπου 50 g υδατανθράκων την ημέρα για κάποιον που καταναλώνει 2.000 θερμίδες την ημέρα. Αυτό το όριο δεν εφαρμόζεται και η απαρίθμηση των υδατανθράκων δεν είναι απαραίτητη αλλά τα όρια σε τι είδους υδατάνθρακες μπορείτε να φάτε και η έμφαση που δίνεται στις πηγές πρωτεΐνης και τα λίπη στις συνταγές και τις προτάσεις μενού καθιστούν υπερβολικά πάνω από αυτό το όριο απίθανο.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της δίαιτας South Beach, η κατανάλωση υδατανθράκων αυξάνεται περίπου στο 27% της ημερήσιας θερμιδικής σας πρόσληψης ή περίπου 135g υδατανθράκων ημερησίως, εάν είστε σε δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην επανεισαγωγή υγιεινών υδατανθράκων στη διατροφή, όπως το καστανό ρύζι, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, οι γλυκοπατάτες, τα μπιζέλια και ορισμένα φρούτα. Όπως και στην πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης δεν υπάρχει καταμέτρηση υδατανθράκων, οπότε το ποσοστό των υδατανθράκων στη διατροφή σας μπορεί να διαφέρει ελαφρά από μέρα σε μέρα.

Η τρίτη φάση της διατροφής South Beach, η φάση συντήρησης που σκοπεύετε να ακολουθήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας, συνήθως περιλαμβάνει μια δίαιτα με περίπου 28% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης από τους υδατάνθρακες, περίπου 140 g υδατάνθρακες για θερμίδες 2.000 διατροφή. Επειδή η τρίτη φάση της δίαιτας δεν περιορίζει τα τρόφιμα, το όριο αυτό μπορεί να ποικίλλει ευρέως. Ωστόσο, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υδατανθράκων κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί να σας αναγκάσει να ανακτήσετε το βάρος που χάσατε προηγουμένως σε πιο περιοριστικές φάσεις της δίαιτας.

Βασικά για τη διατροφή

Φάση 1 Κατανάλωση υδατανθράκων

Δεύτερη Φάση Κατανάλωσης Καυσίμων

Φάση τρίτης κατανάλωσης υδατανθράκων