Φυσικό αφαίρεσης τρίχας

Οι ανεπιθύμητες τρίχες προσώπου και σώματος μπορεί να είναι ενοχλητικές και η αφαίρεση μπορεί να είναι ένας καθημερινός αγώνας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αυτό μπορεί να είναι ακόμα πιο πρόκληση. Μια πιθανή λύση είναι να επιλέξετε ένα ασφαλές, φυσικό, σπιτικό αφαίρεσης τρίχας. Μπορείτε να κάνετε ένα αποτελεσματικό ζαχαρωτό κερί στο σπίτι χρησιμοποιώντας συστατικά που πιθανώς έχετε ήδη στο ντουλάπι σας.

Ιστορία

Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί στη Μέση Ανατολή εδώ και αιώνες. Παραδοσιακά, οι νύφες στην Αίγυπτο, το Λίβανο, την Παλαιστίνη και την Τουρκία απομακρύνουν όλη την τρίχα τους πριν τους γάμους τους χρησιμοποιώντας μια φυσική ζαχαρωτική πάστα και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ένα ζαχαρωτικό σκεύασμα σε όλο τον γάμο. Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη βοηθά στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης των βακτηρίων σε ένα ζεστό κλίμα, σύμφωνα με το Depilatory.com.

Λειτουργία

Οι παστίλιες ζύμωσης ενεργούν σαν εμπορικοί κηροί, αφαιρώντας τα μαλλιά στις ρίζες. Ανάλογα με τη φυσική ανάπτυξη των τριχών σας, το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει ομαλό και μεταξένιο για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Η κολλώδης πάστα προσκολλάται στα μαλλιά και όταν αφαιρεθεί, τα μαλλιά αφαιρούνται μαζί με το κερί φυσικής ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το κερί ζαχαροπλαστικής στα πόδια, τα χέρια, τα μασχάλια, το πρόσωπο ή τη γραμμή μπικίνι, αλλά θα λειτουργήσει καλύτερα αν τα μαλλιά είναι τουλάχιστον 1/4 της ίντσας, σύμφωνα με το Beauty-Fitness-Savvy.com.

Συνταγή

Κάνετε κερί ζάχαρης συνδυάζοντας ένα φλιτζάνι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας. Χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας. Νερού σε κατσαρόλα. Φέρτε το μείγμα σε βράσιμο, στη συνέχεια σιγοβράζετε μέχρι το ζαχαρωτό πάστα να μετατραπεί από χρυσό σε καφέ, μεταξύ 250 και 270 βαθμών F σε ένα θερμόμετρο καραμελών, προτείνει το HowToSugarWax.com. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να μπορέσει να το χειριστεί, ή σε θερμοκρασία δωματίου. Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο.

Σκέψεις

Η προσθήκη κεριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστή ή δροσερή. Αν επιλέξετε να θερμάνετε την πάστα ζαχαροπλαστικής, μπορεί να εφαρμοστεί με μια σπάτουλα και να αφαιρεθεί με λωρίδες βαμβακερού μουσελίνας. Αφαιρέστε ένα λεπτό στρώμα ζεστού πάστας ζαχαροπλαστικής επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια πιέστε μια βαμβακερή ταινία σταθερά στην κορυφή του κεριού. Τραβήξτε προς την κατεύθυνση απέναντι στη φυσική ανάπτυξη των τριχών. Οι ταινίες μουσελίνας δεν απαιτούνται αν επιλέξετε ψύξη κηρού. Χαλαρώστε το δροσερό κερί ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να πάρετε πάχος 1/8 ίντσας έως 1/4 ίντσας. Πιέστε επάνω σε καθαρό, ξηρό δέρμα και στη συνέχεια τραβήξτε μακριά από την φυσική κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Προειδοποίηση

Η ζάχαρη είναι δυσάρεστη ή ακόμα και οδυνηρή ανάλογα με την ανοχή του πόνου σας. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τη γλύκανση σε ένα πόδι ή σε μια άλλη λιγότερο ευαίσθητη περιοχή πριν προσπαθήσετε να κηρώσετε τη γραμμή μπικίνι ή μασχάλες. Με τον καιρό, μπορεί να γίνει λιγότερο οδυνηρή και η τριχοφυΐα μπορεί να μειωθεί. Αναμείνετε ερυθρότητα και κάποια ποσότητα ερεθισμού μετά από ζάχαρη, ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιλυθεί μέσα σε λίγες μόνο ώρες.