Το καλύτερο πρόσωπο πλένει για την ακμή

Όταν η ακμή χτυπά, μπορεί να είναι μια ανώμαλη βόλτα. Η ενασχόληση με τα σπυράκια, τα λευκά και τα ενσωματωμένα σπυράκια είναι αγχωτικά μέχρι να βρείτε τα σωστά προϊόντα για να εξαλείψετε το πετρέλαιο και το σμήγμα, να σκοτώσετε βακτήρια και να απαλύνετε το δέρμα. Αλλά προτού να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα που καταπολεμούν την ακμή για να ξεπεράσετε αυτά τα σπυράκια και να απαλλαγείτε από τις κηλίδες σας, πρέπει να ξεκινήσετε με μια ρουτίνα πλύσης προσώπου. Τα καλύτερα πλυσίματα για την ακμή διαθέτουν το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, τα άλφα υδροξυ οξέα και τα ρετινοειδή.

Επωφελείται από το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου

Ένα πλύσιμο προσώπου χωρίς πετρέλαιο με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου βοηθάει στην προστασία του δέρματος από τη ρύπανση και το λάδι. Λειτουργεί επίσης για να απενεργοποιήσετε τα βακτήρια στους πόρους που συναντούν το σμήγμα και το πετρέλαιο. Ο δερματολόγος της New Orleans Dr. Mary Lupo συνιστά να χρησιμοποιήσετε ένα αφρόλουτρο υπεροξειδίου του βενζοϋλίου επειδή πιστεύει ότι κάνει καλύτερη δουλειά για να βοηθήσει στην αποτροπή της συσσώρευσης βακτηρίων. Η ισχύς κυμαίνεται από 2 έως 10 τοις εκατό – αρχίστε μικρή και δείτε τι μπορεί να χειριστεί το δέρμα σας χωρίς να γίνει κόκκινο ή υπερβολικά ξηρό. Πάρτε ένα μπουκάλι Neutrogena Rapid Clear Foaming Scrub στο φαρμακείο σας, ή δοκιμάστε το Derma Topix 5 Percent Wash.

Προχωρήστε μέχρι το σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ αποκλείει τους πόρους, έτσι ώστε το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το οποίο αντιμετωπίζει τα διαλείμματα, να διεισδύσει καλύτερα. Δοκιμάστε το μάρκα Biore Pour Unclogging Scrub της σειράς Biore, το οποίο βοηθά στην απόπλυση των βρωμιά και του πετρελαίου και απαλά απολέπιση της επιδερμίδας σας για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής. Ή δοκιμάστε Ναι χωρίς Paraben Ναι στο Τοματοειδές Καθαριστικό Πόρων. Αυτό το πλύσιμο σαλικυλικού οξέος επιτίθεται με ενοχλητικά σπυράκια, αλλά και καταπραΰνει το δέρμα σας με μπαμπού και άλλα συστατικά που επιλέγονται ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα.

Πάρτε με γλυκολικό

Βρείτε ένα πλύσιμο προσώπου ακμής με αλφα υδροξέα όπως γλυκολικό και λακτίδιο. Το γλυκολικό οξύ είναι ένα φυσικό απολεπιστικό από ζαχαροκάλαμο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που φράζουν τους πόρους, μειώνει τη φλεγμονή από τους μολυσμένους πόρους και μειώνει τα σημάδια ακμής. Αυτό επιτυγχάνεται με την τόνωση της ανάπτυξης νέων κυττάρων του δέρματος για να αποκαλύψει μια πιο λεία χροιά κάτω. Σύμφωνα με τον δερματολόγο πιστοποιημένο από την Καλιφόρνια, Δρ Cynthia Bailey, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα πλύσιμο προσώπου που είναι πολύ όξινο και έχει περισσότερο από 10 τοις εκατό ελεύθερο γλυκολικό οξύ. Δοκιμάστε το Glytone Mild Gel Wash Cleanser δύο φορές την ημέρα.

Θυμηθείτε την ρετινόλη

Οι ενήλικες που πάσχουν από ακμή έχουν ένα μεγάλο προϊόν δύο σε ένα με ρετινόλη που προκαλείται από βιταμίνη Α. Ένα πλύσιμο προσώπου με ρετινοειδή βοηθάει στην εξάλειψη της ακμής με την απορρόφηση των πόρων και τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, αλλά βελτιώνει επίσης τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη για το πλύσιμο με βάση την ακτινοβολία που βασίζεται σε ρετινόλη είναι ότι επιτρέπει στα τοπικά φάρμακα ακμής σας να διαρρέουν βαθύτερα στο δέρμα σας. Επειδή η ρετινόλη είναι μια απολέπιση, είναι ζωτικής σημασίας να φοράτε αντιηλιακό ευρέος φάσματος καθημερινά για να προστατέψετε το φρέσκο ​​δέρμα σας από το κάψιμο. Δοκιμάστε το καθαριστικό του προσώπου Retinol Facial Rejuvenation του Dr. Jeannette Graf.