Μυϊκή σύσφιξη με το περπάτημα

Η μυϊκή σύσφιξη και η δυσφορία που αισθάνεστε όταν περπατάτε μπορεί να οφείλεται σε βλάβη ή στέλεχος σε έναν μυ ή σε τραυματισμό στους συνδέσμους, τένοντες, όργανα ή μαλακό ιστό. Αν η ξεκούραση και η φροντίδα στο σπίτι δεν ανακουφίζουν από την ένταση, θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας για να ελέγξετε για πιο σοβαρές επιπλοκές.

Συνήθως, παίρνετε σφιχτούς μύες όταν περπατάτε πολύ γρήγορα για πολύ καιρό. Αυτό προκαλεί κακόβουλα τραύματα, σύμφωνα με το MedlinePlus. Η αιτία είναι συνήθως προφανής και επηρεάζει ειδικά τους μύες στα πόδια σας. Η σύσφιξη των μυών μπορεί επίσης να αποδοθεί σε μια πιο συστηματική κατάσταση σε ολόκληρο το σώμα σας, όπως η ινομυαλγία ή ο λύκος. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί επίσης να επηρεάσει τους μυς σας. Μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών μπορεί να προκαλέσει κράμπες και σφίξιμο των μυών, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν περπατάτε χωρίς επαρκή ενυδάτωση με ποτά που περιέχουν κάλιο και αλάτι.

Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές όταν περπατάτε, μπορείτε να αποθέσετε τους μυς, τους τένοντες και τους συνδέσμους σας από αδικαιολόγητα στρες και στέλεχος. Τα τακούνια σας πρέπει να αγγίζουν ελαφρά το πεζοδρόμιο πριν το υπόλοιπο πόδι σας. Διατηρήστε μια ευθεία σπονδυλική στήλη και κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά. Σύμφωνα με το αμερικανικό κολλέγιο αθλητικής ιατρικής, οι ώμοι σας πρέπει να χαλαρώνονται και να κρατούνται ελαφρώς. Σπρώξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο τέλος κάθε βήματος και κρατήστε τα πόδια σας στραμμένα προς τα εμπρός. Τα στρεπτικά ή πλάγια βήματα μπορούν να τραβήξουν τους τένοντες και τους μυς σας και να τα σφίξουν ως αποτέλεσμα.

Το μασάζ συχνά χαλαρώνει τους σφιχτούς μύες αφού περπατάς. Τα over-the-counter αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο ενώ ξεκουράζετε τα σφιχτά πόδια. Εφαρμόστε πάγο στην περιοχή για μία ή δύο μέρες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη θερμότητα για να απαλύνει τον πόνο. Ζεσταίνετε πριν πάτε με τα πόδια με απαλή τέντωμα και με τα πόδια σιγά-σιγά για τα πρώτα πέντε λεπτά .. Τελειώστε τον περίπατό σας με μια δροσερή περπατώντας αργά για άλλα πέντε λεπτά. Πάρτε το χρόνο να τεντώσετε ξανά μετά το περπάτημα. Το MedlinePlus αναφέρει ότι το ψυχικό στρες μπορεί επίσης να επηρεάσει τους μύες σας, ώστε να πρέπει να πάρετε επτά έως οκτώ ώρες ύπνου πριν από ένα μακρύ περίπατο και να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα στρες ασκώντας διαλογισμό ή γιόγκα.

Εάν η στεγανότητα σας γίνει οδυνηρή και διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες, πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας. Εάν το πόδι σας διογκωθεί και γίνει τρυφερό με την αφή, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη ή δάγκωμα τσιμπούρι που παίρνει ρίζα στο πόδι σας. Θα πρέπει να πάρετε άμεση ιατρική φροντίδα εάν οι σφιχτοί μύες συνοδεύονται από πυρετό ή έμετο ή εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, καθώς η καρδιά σας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.

Αιτίες

Τεχνική

Θεραπεία

Προειδοποίηση