Ζάχαρη & ναυτία

Η σχέση μεταξύ ζάχαρης και ναυτίας είναι πολύπλοκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση, που σας κάνει να αισθάνεστε ναυτία. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να αισθανθείτε ναυτία και να γυρίσετε στη ζάχαρη για να διευθετήσετε το στομάχι σας και να διευκολύνετε την ταλαιπωρία σας. Επιπλέον, η ζάχαρη στο αίμα σας μπορεί να κυμαίνεται υπερβολικά υψηλή ή πολύ χαμηλή, προκαλώντας επίσης ή διορθώνοντας συναισθήματα ναυτίας. Και, φυσικά, πάρα πολλά σνακ με σάκχαρα μπορούν να σας κάνουν να γεμιστείτε επίσης. Εάν η ναυτία σας σας απασχολεί, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Μη-ανοχή στη ζάχαρη

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να αφομοιώσετε την απλή ζάχαρη που βρίσκεται κυρίως στο φρούτο που ονομάζεται φρουκτόζη, μπορεί να έχετε κληρονομική δυσανεξία στη φρουκτόζη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γενετικής των Η.Π.Α. Τα συμπτώματα αναπτύσσονται στην παιδική ηλικία όταν τα φρούτα εισάγονται για πρώτη φορά. Εκτός από τη ναυτία, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, φούσκωμα, κοιλιακό άλγος, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αδυναμία ανάπτυξης. Εάν συνεχίσετε να καταναλώνετε φρουκτόζη, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στο ήπαρ και στα νεφρά, καταλήγοντας τελικά σε επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή θάνατο. Η κληρονομική δυσανεξία στη φρουκτόζη επηρεάζει περίπου έναν στους 20.000 έως 30.000 ανθρώπους ανά έτος παγκοσμίως.

Ναυτία

Εάν η ναυτία σας προέρχεται από λοίμωξη, τραυματισμό, αφυδάτωση, ασθένεια κίνησης ή ημικρανίες, μπορεί να είστε σε θέση να ηρεμήσετε το στομάχι σας και να αποφύγετε τον εμετό, απορροφώντας μικρές ποσότητες σαφών ζαχαρωδών υγρών όπως επίπεδη σόδα, λουκάνικα ή χυμό μήλου. Τα δροσερά υγρά αποτελούν μέρος της καταπραϋντικής δράσης, αλλά η ζάχαρη δρα πιο αποτελεσματικά από το καθαρό νερό και μόνο στη χαλάρωση της ναυτίας, σύμφωνα με το QuickCare.org.

Υψηλή ζάχαρη αίματος

Η υπεργλυκαιμία, ή υψηλό σάκχαρο στο αίμα, επηρεάζει τους διαβητικούς με συμπτώματα που αναπτύσσονται σταδιακά κατά τη διάρκεια ημερών ή εβδομάδων. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν αυξημένη ανάγκη για ούρηση, μεγαλύτερη δίψα, πονοκέφαλο, κόπωση και θολή όραση. Απουσιάζει, η υπεργλυκαιμία προχωράει να συμπεριλάβει ναυτία και έμετο, αναπνοή που μυρίζει φρούτα, αδυναμία, σύγχυση, ξηροστομία, κοιλιακό άλγος και κώμα. Εάν είστε πάρα πολύ άρρωστος για να διατηρήσετε τα τρόφιμά σας κάτω ή να έχετε σακχάρια στο αίμα που διαβάζει πάνω από 240mg / dL, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια.

Χαμηλή ζάχαρη αίματος

Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, επίσης γνωστό ως υπογλυκαιμία, επηρεάζει πολλούς διαβητικούς, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και τους μη διαβητικούς, προκαλώντας ναυτία, κόπωση, ζάλη και πονοκεφάλους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό διευθυντή της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου Dr. Otis Brawley, οι μη διαβητικοί μπορούν συνήθως να αποφύγουν περιόδους υπογλυκαιμίας, συχνά τρώγοντας σνακ με υδατάνθρακες. Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη μπορούν γρήγορα να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα Τις περισσότερες φορές, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικά αυστηρής διαβητικής αγωγής, η οποία μπορεί να διορθωθεί με φάρμακα ή δίαιτα.

Η ναυτία μπορεί να προέλθει από την υπερχείλιση του στομάχου σας με οποιοδήποτε είδος τροφής, αλλά τα ζαχαρούχα γλυκά τραβούν νερό στο πεπτικό σας σύστημα, γεγονός που κάνει το στομάχι να σας ενοχλεί, σύμφωνα με την καταχωρημένη διαιτολόγο Joanne Larsen. Η κατανάλωση μικρότερων μερίδων ζαχαρούχων τροφίμων συνήθως λύει το πρόβλημα ναυτίας. Αν όχι, συζητήστε την κατάσταση με τον γιατρό σας.

Υπερκατανάλωση τροφής