Ασφαλές over-the-counter φάρμακο αλλεργίας για τα νήπια

Η προσπάθεια να βρεθεί το σωστό over-the-counter φάρμακο για να διευκολύνει τα συμπτώματα αλλεργίας του μικρού σας παιδιού είναι συχνά ένα αποθαρρυντικό έργο. Φαίνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια επιλογές: βουλωμένη ανακούφιση από τη μύτη, ανακούφιση από μύτη, βήχας ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Πώς ξέρετε τι είναι ασφαλές για το μικρό παιδί σας; Και για την περαιτέρω λασπώδη αύξηση του ύδατος, η FDA επανεξέτασε πρόσφατα τη χρήση και την ασφάλεια των OTC αλλεργιών για τα παιδιά και αποφάσισε ότι τα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά μπορεί να μην είναι ακόμη αποτελεσματικά. Πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον παιδίατρο του παιδιού σας προτού του δώσετε οποιοδήποτε φαρμακευτικό φάρμακο.

Συμπτώματα

Τα μικρά παιδιά συχνά έχουν τα ίδια συμπτώματα αλλεργίας με τους ενήλικες. Μπορούν να έχουν μώλωπες ή ρινική καταρροή, φαγούρα, κόκκινα μάτια, φτάρνισμα ή βήχα. Μπορεί επίσης να είναι ανήσυχοι και η περιοχή κάτω από τα μάτια τους μπορεί να γίνει μωβ ή μπλε. Οι αλλεργίες διαφέρουν από τα κρυολογήματα στο ότι συχνά θα διαρκέσουν περισσότερο από 10 ημέρες και η ρινική εκκένωση είναι καθαρή και κατακρημνισμένη, σε αντίθεση με το παχύ και το πράσινο ή το κίτρινο. · Οι δερματικές αλλεργίες θα οδηγήσουν σε εξάνθημα.

Εξωχρηματιστηριακά φάρμακα

Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές αγωγές με OTC διαθέσιμες για μικρά παιδιά. Παρόλο που τα φάρμακα αυτά θεωρούνται ασφαλή, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο του παιδιού σας για συγκεκριμένες οδηγίες δοσολογίας. Το FDA προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε συνδυαστικά προϊόντα, καθώς διευκολύνουν την υπερμεγέθυνση των παιδιών · το Benadryl είναι ένα αντιισταμινικό που έχει εγκριθεί για βρέφη ηλικίας 4 μηνών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε τέσσερις έως έξι ώρες και ανακουφίζει από όλα τα συμπτώματα αλλεργίας. Σε ενήλικες, το Benadryl προκαλεί έντονη υπνηλία. Ωστόσο, στα μικρά παιδιά, αυτό μπορεί να είναι το αντίθετο. Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι τα παιδιά τους είναι υπερκινητικά μετά τη λήψη του Benadryl · το Allegra, το Claritin και το Zyrtec είναι αντι-ισταμινικά nondrowsy εγκεκριμένα για χρήση σε νήπια. Έχουν λιγότερες παρενέργειες από το Benadryl και διαρκούν 24 ώρες. Αν και αυτά τα φάρμακα υποτίθεται ότι είναι nondrowsy, μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία σε ένα μικρό αριθμό παιδιών. Το Sudafed είναι ένα αποσυμφορητικό που ανακουφίζει από τους μώλωπες. Μπορεί να οδηγήσει σε ρινική καταρροή έτσι συχνά συνδυάζεται με αντιισταμινικό. Το Sudafed προκαλεί υπερδραστηριότητα και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη έκταση προσοχής. Το Robitussin DM είναι συνδυασμός αποχρεμπτικό και κατασταλτικό του βήχα. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, οι ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται σπάνια. · Η κρέμα υδροκορτιζόνης 1% μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δερματικό εξάνθημα δύο φορές την ημέρα. Εφαρμόστε απευθείας στο εξάνθημα.

Μη Φαρμακολογική θεραπεία

Τα φάρμακα μπορεί να είναι απαραίτητα εάν η αφαίρεση του αλλεργιογόνου είναι ανέφικτη ή αδύνατη. Μπορείτε να ξεπλύνετε τη μύτη του παιδιού σας με αλατούχο σταγόνες τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα για μια ρινική καταρροή. Χρησιμοποιήστε έναν μαλακό ιστό για να σκουπίσετε τη μύτη του. Το αλατούχο διάλυμα δεν θα απορροφηθεί από την κυκλοφορία του αίματος του παιδιού σας και δεν θα επηρεάσει το παιδί σας με κανένα τρόπο εκτός από το ξέπλυμα της μύτης του.

Χαλαρώνοντας τα συμπτώματα

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του βρέφους σας σε αλλεργιογόνα ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Καλύψτε το στρώμα του με ένα μαξιλαράκι απόσβεσης. Πλύνετε όλα τα κλινοσκεπάσματα σε ζεστό νερό με υποαλλεργικό απορρυπαντικό. Αντί να σκουπίζετε, σκουπίστε όλα τα πατώματα με μια ηλεκτρική σκούπα που διαθέτει φίλτρο αέρα. Φινίρετε πατώματα από σκληρό ξύλο με υγρά σφουγγαρίστρα. Τα φίλτρα αέρα στη μονάδα κλιματισμού θα πρέπει να αλλάζονται ή να καθαρίζονται κάθε μήνα. Γυρίστε τα κατοικίδια ζώα τακτικά ή κρατήστε τα σε εξωτερικούς χώρους.

Τα συμπτώματα που είναι σοβαρά ή διαρκούν περισσότερο από 10 ημέρες χωρίς επίλυση πρέπει να προσκομιστούν στον παιδίατρο. Η αναφυλαξία και ο συριγμός πρέπει να θεωρούνται επείγουσες και απαιτούν άμεση δράση. Η αναφυλαξία μπορεί να αναγνωριστεί ως διόγκωση του προσώπου, των χειλιών ή της γλώσσας και συχνά συνοδεύεται από συριγμό.

Επισκέψεις Ιατρού