Διατροφή σαλάτας & βρώμης

Όταν προσπαθείτε να φάτε πιο υγιεινά ή να χάσετε βάρος, μια διατροφή σαλάτας και βρώμης μπορεί να είναι ελκυστική, διότι καθοδηγεί τις επιλογές σας, αλλά εξακολουθεί να αφήνει τις επιλογές σας ανοιχτές. Με προσεκτικό σχεδιασμό, μια διατροφή με βάση σαλάτα και πλιγούρι βρώμης μπορεί να είναι επαρκώς θρεπτική. Ένας διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο γεύματος και να αναπτύξετε συνταγές για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Σε αυτή τη διατροφή, μπορείτε να φάτε σαλάτα, πλιγούρι βρώμης ή και τα δύο για κάθε γεύμα. Μια πιο περιοριστική διατροφή σαλάτας και βρώμης θα μπορούσε να αποκλείσει τα πάντα εκτός από τα λαχανικά και τη βρώμη, ενώ ένα πιο μετριοπαθές σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει φρούτα, σαλάτες και άλλα συστατικά σαλάτας, όπως φασόλια, καρύδια ή στήθος κοτόπουλου. Μια ημέρα δειγματοληψίας για ένα φιλελεύθερο σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει μια φρουτοσαλάτα με πλιγούρι βρώμης για πρωινό, πλιγούρι βρώμης και μια πράσινη σαλάτα με ψημένα αμύγδαλα και επίδεσμο για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο που αποτελείται από σαλάτα λαχανικών με στήθος κοτόπουλου και φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και πλιγούρι βρώμης για επιδόρπιο .

Θρέψη

Φρούτα, λαχανικά και πλιγούρι βρώμης είναι καλές πηγές διαιτητικών ινών, που μειώνουν τη χοληστερόλη σας, μειώνουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας και βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C, κάλιο και φολικό οξύ και τα εμπλουτισμένα πλιγούρια βρώμης είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και σίδηρο, σύμφωνα με τις Οδηγίες Διαιτησίας 2010 του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η διατροφή σας μπορεί να είναι επαρκής σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη εάν οι σαλάτες σας περιλαμβάνουν θαλασσινά, άπαχες πρωτεΐνες, φασόλια και ξηροί καρποί. Πλιγούρι βρώμης που παρασκευάζεται με γάλα ή αναμιγνύεται σε γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε αρκετό ασβέστιο.

Έλεγχος βάρους

Τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως τείνουν να έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος, σύμφωνα με τις Οδηγίες Διαιτησίας 2010 του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Μια διατροφή σαλάτας και βρώμης μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την πρόσληψη θερμίδων και να διαχειριστείτε το βάρος σας, επειδή είναι σε υψηλές διαιτητικές ίνες, που είναι ένα θρεπτικό συστατικό που συμπληρώνει. Η διατροφή σαλάτας και βρώμης είναι ευέλικτη, δεν απαιτεί ειδικά συσκευασμένα προϊόντα διατροφής και μπορείτε να επιλέξετε τρόφιμα που απολαμβάνετε να τρώτε. Αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες σε ένα επιτυχημένο σχέδιο απώλειας βάρους, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Σκέψεις

Η διατροφή σας με σαλάτες και πλιγούρι βρώμης θα σας βοηθήσει μόνο να ελέγξετε το βάρος σας εάν παρακολουθείτε τις μερίδες σας και αποφεύγετε τις κενές θερμίδες, όπως από τα εξευγενισμένα άμυλα σε κρουτόν ή το μαϊντανό. Άλλες υψηλές θερμίδες, ανθυγιεινές επιλογές περιλαμβάνουν deli σαλάτες παρασκευασμένες με μαγιονέζα, όπως ζυμαρικά, σαλάτα πατάτας ή τόνου και λιπαρές επάλξεις, όπως μπιτόνια ή τυρί πλήρους λίπους. Μια διατροφή σαλάτας και βρώμης μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία στον έλεγχο του βάρους σας, επειδή σας βοηθά να αναπτύξετε βιώσιμες, υγιεινές διατροφικές συνήθειες.