Το καλύτερο κάθισμα ποδηλάτου για τις γυναίκες

Δεν υπάρχει ένας πιο σίγουρος τρόπος για να καταστρέψει μια φοβερή βόλτα με ποδήλατο παρά με το να το ξοδέψετε σε μια άσχημη σέλα. Οι περισσότεροι θηλυκοί ποδηλάτες μπορούν να επιβεβαιώσουν τον πόνο που οι σέλες ποδηλάτων μπορούν να προκαλέσουν ανελέητα. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού βάρους σας στηρίζεται σε δύο μικροσκοπικά οστά, μεγάλη πίεση ασκείται σε πολύ μικρή επιφάνεια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο άκρο και τη βουβωνική χώρα. Ωστόσο, οι κατασκευαστές σέλας έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για την αύξηση της άνεσης και της προσαρμογής των γυναικείων σέλες ποδηλάτων, διατηρώντας ελαφριά κατασκευή και μια φιλική προς τον αγώνα μορφή. Επειδή όλοι διαμορφώνονται διαφορετικά, δεν υπάρχει μία σέλα που να είναι καλύτερη για κάθε γυναίκα, αλλά υπάρχουν μερικές που ανεβαίνουν πάνω από τον ανταγωνισμό.

Terry Butterfly Ti Gel

Ο Terry δοκιμάζει και κατασκευάζει σέλες ειδικά για γυναίκες από το 1985, έτσι γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα για το τι θέλουν οι γυναίκες ποδηλάτες. Το Terry Butterfly Ti Gel εισήχθη το 1999 και είναι μεγάλη σέλα άνεσης για τους ποδηλάτες αντοχής – ωστόσο είναι ακόμα ελαφρύ και αρκετά αεροδυναμικό για όσους χρειάζονται ταχύτητα. Ένα λεπτό στρώμα πηκτής κατά μήκος της κορυφής της σέλας αυξάνει την άνεση, ενώ ένα ευρύτερο πίσω σχέδιο φιλοξενεί θηλυκά καθίσματα οστών. Η μεγάλη αποκοπή της Butterfly βοηθά στη διατήρηση της πίεσης από τους ευαίσθητους ιστούς και η σταθερή χύτευση της δίνει μια ακαμψία για να αυξήσει την ισχύ του πεντάλ.

Selle Anatomica Titanico

Οι καθαροί σκορικοί συχνά στρέφονται προς το δέρμα. Τα βασικά οφέλη από τις δερμάτινες σέλες είναι η ανθεκτικότητα και η προσαρμοσμένη εφαρμογή τους. Δυστυχώς, η περίοδος διάλυσης μπορεί να απαιτήσει εκατοντάδες μίλια σε ένα μικρότερο από το άνετο κάθισμα. Επιπλέον, οι δερμάτινες σέλες δεν έχουν κατά κανόνα μια ανατομική εγκοπή. Ο κατασκευαστής σέλας με έδρα τα Ηνωμένα Έθνη, Selle Anatomica, αντιμετώπισε και τα δύο αυτά προβλήματα με τη σέλα Titanico. Ένα μεγάλο κομμάτι ανακουφίζει από την πίεση των μαλακών ιστών και δημιουργεί κάμψη, που επιτρέπει στη σέλα να κινείται με τον αναβάτη. Παρόλο που η σέλα είναι άνετη από το κιβώτιο, γίνεται πιο άνετη με την πάροδο του χρόνου, καθώς το πίσω μέρος είναι διαμορφωμένο στο μοναδικό σχήμα των οστών του αναβάτη.

Selle Italia Diva

Το Selle Italia Diva είναι μια μεγάλη σέλα για τις γυναίκες που αναζητούν άνεση σε μια αγωνιστική σέλα. Το στενό προφίλ και η σταθερή χύτευση της Diva την καθιστούν ιδανική για όσους θέλουν να οδηγούν γρήγορα. Το κύτος της σέλας είναι 10 τοις εκατό ανθρακούχο σύνθετο, το οποίο κάθεται πάνω από τις ράγες του Βανόξ. Αυτός ο συνδυασμός δίνει την ελαφριά κάμψη της σέλας και την γενναιόδωρη απορρόφηση των κραδασμών. Η αποκοπή του Diva είναι μεγαλύτερη από τα περισσότερα, κάτι που όχι μόνο το καθιστά πιο άνετο, αλλά και επιτρέπει να καλύπτει το μοναδικό σχήμα διαφορετικής γυναίκας.

Συμβουλές

Η εύρεση της τέλειου σέλας μπορεί να πάρει λίγη δοκιμή και λάθος, αλλά θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια μικρή περιουσία εάν αγοράσατε κάθε σέλα που θέλετε να δοκιμάσετε. Πολλά καταστήματα ποδηλάτων και ηλεκτρονικοί λιανοπωλητές προσφέρουν προγράμματα δοκιμών που επιτρέπουν στους πελάτες να δοκιμάσουν τις σέλες πριν τους αγοράσουν. Μια άλλη σημαντική συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοπλίσει το ποδήλατό σας επαγγελματικά. Μερικές φορές, μπορεί να νομίζετε ότι η σέλα σας προκαλεί δυσφορία, αλλά το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στη ρύθμιση του ποδηλάτου σας. Σημειώστε ότι αν αλλάξετε τις σέλες, μπορεί να χρειαστεί να επανατοποθετήσετε το ποδήλατό σας.