Τις αιτίες της συγκράτησης του νερού

Η κατακράτηση νερού προκαλείται από τη δημιουργία υγρών στους ιστούς του σώματος, σύμφωνα με το MedlinePlus. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται επίσης οίδημα. Τα πόδια, οι αστράγαλοι και τα πόδια είναι επιρρεπή σε κατακράτηση νερού. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο σώμα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η κατακράτηση νερού δεν αποτελεί σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι η κατακράτηση νερού προκαλείται από υποκείμενα ιατρικά ζητήματα.

Τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση νερού. Για παράδειγμα, φάρμακα που επικεντρώνονται στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων, που ονομάζονται αγγειοδιασταλτικά, μπορεί να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα υγείας. Οι παρεμποδιστές διαύλων ασβεστίου, που ονομάζονται επίσης ανταγωνιστές ασβεστίου, είναι μια άλλη πιθανή αιτία, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Άλλα φάρμακα με παρενέργειες της κατακράτησης του νερού περιλαμβάνουν τα οιστρογόνα και τα θειαζολιδινοδιόνια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη.

Οι ορμόνες παίζουν επίσης ρόλο στην κατακράτηση νερού. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός γυναικείου εμμηνορροϊκού κύκλου. Οι γυναίκες είναι επίσης πιο ευαίσθητες στην κατακράτηση νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προκαλώντας πρήξιμο των ποδιών, των χεριών και του προσώπου. Εάν παρατηρήσετε κατακράτηση νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι σοβαρό στις έγκυες γυναίκες.

Αν και λιγότερο συνηθισμένες, υπάρχουν σοβαρές υποκείμενες αιτίες κατακράτησης νερού. Για παράδειγμα, η νεφροπάθεια μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα υγείας. Το σώμα σας δεν είναι σε θέση να εξαλείψει αρκετά υγρά και νάτριο, προκαλώντας το σώμα να συγκρατήσει το νερό. Εάν έχετε προβλήματα με τα νεφρά, η κατακράτηση νερού συνήθως συμβαίνει γύρω από τα μάτια και τα πόδια. • Ένα ανεπαρκές λεμφικό σύστημα προκαλεί επίσης κατακράτηση νερού. Αυτό το πρόβλημα υγείας προκαλείται συνήθως από λοίμωξη ή καρκίνο. Ως αποτέλεσμα, οι λεμφαδένες και τα αγγεία δεν αποστραγγίζονται σωστά, με αποτέλεσμα την κατακράτηση νερού.

Το πρώτο βήμα στη θεραπεία της κατακράτησης νερού είναι η συμβουλή του γιατρού σας. Μπορεί να αποκλείσει ένα σοβαρό ιατρικό ζήτημα και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία. Η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της κατακράτησης νερού. Η μασάζ στην πληγείσα περιοχή και η εφαρμογή απαλής πίεσης μπορούν να ενθαρρύνουν την υπερβολική κυκλοφορία του υγρού. Η λήψη αρκετών κινήσεων στην περιοχή του σώματος που επηρεάζεται είναι επίσης χρήσιμη · ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει ένα διουρητικό, όπως τα θειαζιδικά διουρητικά ή τη σπιρονολακτόνη, που αναγκάζει τα νεφρά σας να αυξήσουν την ποσότητα του νερού που εξαλείφεται. Εάν η κατακράτηση νερού είναι παρενέργεια φαρμάκου, ο γιατρός σας μπορεί να δοκιμάσει ένα διαφορετικό φάρμακο για θεραπεία.

Ιατρική και κατακράτηση νερού

Ορμονικές αιτίες

Σοβαρές αιτίες κατακράτησης νερού

Επεξεργασία κατακράτησης νερού