Τη μέση ταχύτητα μιας μοτοσικλέτας

Εκείνοι που παρακολουθούν αγώνες μοτοσυκλετιστών είναι πιθανό να ακούνε φλυαρία σχετικά με το ποιο ποδήλατο ή ποδηλάτης ήταν πιο γρήγορα σε ένα τμήμα της πορείας. Τα μοτοποδήλατα ανταγωνίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του κινητήρα. Ανάλογα με την πορεία ή τον τύπο του συμβάντος, οι μηχανικοί-αναβάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ποδήλατο για επιτάχυνση χαμηλής ταχύτητας ή τελική ταχύτητα. Όπως όλα τα ποδήλατα βρωμιάς, η μέση ταχύτητα ενός ποδηλάτου pit ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του κινητήρα και του γραναζιού.

Μεγέθη κινητήρα

Οι στάνταρ μηχανές κινητήρων pit κυμαίνονται από 50 cc έως 140 cc. Μερικοί κατασκευαστές παράγουν εκδόσεις με 175 και 250 κυβικά μοτοσυκλέτες, αλλά αυτές ξεπερνούν την κατηγορία μίνι-μοτό που αντιπροσωπεύει τα μοτοσικλέτες pit. Σύμφωνα με την τυπική βόλτα με ποδήλατα βρωμιάς, τα ποδήλατα pit κατασκευάζονται για να φτάνουν τα μέγιστα στροφές ανά λεπτό σε κάθε ταχύτητα. Σε μικρές διατομές σε χαμηλότερες ταχύτητες, η τελική ταχύτητα μπορεί να κυμανθεί από 15 έως 25 μίλια ανά ώρα με ποδήλατο 50 κυβικών εκατοστών. Σε μεγαλύτερα τμήματα, η μοτοσυκλέτα μπορεί να φτάσει στην τελική ταχύτητα της τάξης των 50 μίλι / ώρα. Μεγαλύτερα μοτοποδήλατα 140cc με μηχανισμό οδοντωτών τροχών είναι ικανά για μέγιστη ταχύτητα 70 μίλι / ώρα.

Οδοντωτός τροχός

Ο μικρότερος οδοντωτός τροχός κίνησης και ο μεγαλύτερος οπίσθιος οδοντωτός τροχός σε ένα ποδήλατο με λάκκα παράγουν μια βασική σχέση μετάδοσης. Οι κατασκευές είναι γνωστό ότι στοχεύουν σε μια ευρύτερη βάση καταναλωτών με τη δημιουργία ποδηλάτων pit με συνδυασμό αλυσοτροχών που παρέχουν συνολική απόδοση. Μια τυπική ρύθμιση του γραναζιού είναι συνήθως 14/42, με έναν οδοντωτό τροχό 14 οδοντωτών τροχών και έναν οδοντωτό αλυσοτροχό 42 τόνων. Χρησιμοποιώντας την κόκκινη γραμμή στροφών του κινητήρα ως δείκτη αναφοράς, η μέση ταχύτητα ενός ποδηλάτου 50-cc pit κυμαίνεται μεταξύ 22 και 25 mph. Αυτό βασίζεται στην κορυφαία ταχύτητα 15 μίλι / ώρα στην πρώτη ταχύτητα και στην τελική ταχύτητα 50 μίλι / ώρα στην τέταρτη ταχύτητα. Εφαρμόζοντας ένα παρόμοιο δείκτη αναφοράς κόκκινου γραμμής σε ποδήλατα των 140 cc, η μέση ταχύτητα είναι περίπου 35 mph.

Τροποποιήσεις

Αν θελήσατε να αυξήσετε τη μέση ταχύτητα μιας μοτοσικλέτας χωρίς να υποβαθμίσετε την επιτάχυνση ροπής χαμηλής τάσης, θα αντικαταστήσετε έναν από τους οδοντωτούς τροχούς. Η αλλαγή του οδοντωτού τροχού κίνησης των 14 οδόντων σε έναν οδοντωτό τροχό 15 οδόντων προσθέτει την τελική ταχύτητα. Η αντικατάσταση του οδοντωτού τροχού 42 τόνων με μικρότερο 32 οδοντωτό αλυσοτροχό προσθέτει ταχύτητα αλλά επηρεάζει την επιτάχυνση ροπής χαμηλής τάσης. Οι περισσότεροι μηχανικοί των αγώνων των 50cc θα θεωρούσαν ένα κέρδος 3 mph μέσης ταχύτητας εξαιρετικό. Η προσθήκη 5 μιλίων / ώρα στο μέσο όρο των 140 κυβικών εκατοστών σε 35 μίλια / ώρα μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ φινίρισμα κοντά στο μέτωπο ή τρέξιμο του μέσου του πεδίου. Η κατανόηση των οδοντωτών τροχών σας επιτρέπει να αυξήσετε τη μέση ταχύτητα χωρίς να παραβλέψετε την επιτάχυνση της ροπής που είναι απαραίτητη για να επιτύχετε γρήγορες ταχύτητες γρήγορα στα ποδήλατα ρύπων.

Δοκιμές χρόνου

Για να προσδιορίσετε με ακρίβεια τη μέση ταχύτητα μιας συγκεκριμένης μοτοσικλέτας, καθορίστε μια πορεία μιας συγκεκριμένης απόστασης και καταθέστε έναν οδηγό αρχάριου, έναν οδηγό εμπειρογνώμονα και έναν χρονομέτρη. Έχετε κάθε αναβάτη να πάρει τρεις γύρους στο μάθημα για να παρέχει τα στοιχεία σας μέση όρο. Με μια μοτοσικλέτα, τα δεδομένα σας πιθανότατα συσχετίζονται με υπολογισμούς βάσει του μεγέθους του κινητήρα και του γραναζιού. Στο τέλος της ημέρας, μπορείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι η μέση ταχύτητα ενός ποδηλάτου pit είναι σε σχέση με το επίπεδο εμπειρογνωμόνων ενός αναβάτη. Όσον αφορά την ασφάλεια του αναβάτη, η βραδύτερη μέση ταχύτητα των ποδηλάτων σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα ποδήλατα βρωμιάς μπορεί να ερμηνευθεί ως σκόπιμη εκ μέρους των κατασκευαστών. Ένας ενδιαφερόμενος ενήλικας μπορεί να έχει επιφυλάξεις σχετικά με το κάθισμα ενός νεαρού αναβάτη σε ένα ποδήλατο pit που είναι ικανό για ταχύτερη μέση ταχύτητα και μέγιστη ταχύτητα.