Κανόνες για το πώς τα παιδιά πρέπει να συμπεριφέρονται στο σπίτι

Το σπίτι είναι ένας χώρος όπου ένα παιδί πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Η κατοχή και η επιβολή κανόνων σχετικά με το πώς συμπεριφέρεται το παιδί σας στο σπίτι παρέχει τη βάση για τη συμπεριφορά του καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Καθώς μεγαλώνει το παιδί σας, μπορείτε να προσθέσετε νέους κανόνες που βασίζονται σε άλλους κανόνες, ώστε να δώσετε στο παιδί σας μια καλή βάση για να γίνετε παραγωγικός πολίτης.

Φροντίστε να είναι κατάλληλη για την ηλικία

Ένα νεώτερο παιδί πρέπει να έχει πολύ βασικούς κανόνες που είναι εύκολο να θυμηθούμε και να ακολουθήσουμε. Ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί να έχει πιο περίπλοκους κανόνες. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το επίπεδο ηλικίας και ωριμότητας του παιδιού σας όταν κάνετε κανόνες για το σπίτι. Για παράδειγμα, ένα μικρό παιδί πρέπει να μάθει ότι τα πιρούνια δεν ανήκουν στην ηλεκτρική πρίζα. Ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί να χρειαστεί έναν κανόνα για να πάρει την εργασία πριν να φτάσει στον υπολογιστή ή να παρακολουθήσει τηλεόραση.

Αποκτήστε τις προτεραιότητες ευθεία

Οι κανόνες που αφορούν τα θέματα ασφάλειας πρέπει να είναι οι πιο σημαντικοί κανόνες στο σπίτι σας. Ενώ το παιδί σας που χρωματίζει στον τοίχο δεν είναι καλή συμπεριφορά, δεν θα φανεί σημαντικό αυτό αν την δείτε να τρέχει στο δρόμο μπροστά από ένα αυτοκίνητο. Όταν δίνετε προτεραιότητα στους κανόνες που δίνετε στο παιδί σας, τη διδάσκετε ότι όλοι οι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται αλλά ότι ορισμένοι δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Τους βοηθάτε να μάθουν να δίνουν προτεραιότητα.

Κρατήστε το συνεπές

Οι κανόνες που εσείς αποφασίζετε ότι το παιδί σας πρέπει να ακολουθήσει στο σπίτι πρέπει να είναι συνεπείς. Ένα παιδί ευδοκιμεί στις ρουτίνες, οπότε γνωρίζοντας τους κανόνες του σπιτιού μπορεί να τον βοηθήσει να αισθάνεται πιο ασφαλής. Πρέπει να περιμένετε από το παιδί σας να ακολουθεί τους κανόνες όλη την ώρα και αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, οι κανόνες πρέπει να είναι ίδιοι για όλα τα παιδιά. Για παράδειγμα, μην αφήνετε ένα παιδί να συνομιλεί με φίλους online κατά τη διάρκεια του δείπνου, αν δεν αφήσετε όλα τα παιδιά σας να το κάνουν αυτό. Επιπλέον, ακολουθήστε τους κανόνες που έχετε ορίσει για τα παιδιά σας, δεδομένου ότι είστε πρότυπο. Εάν δεν επιτρέπετε στα παιδιά σας να φωνάζουν, για παράδειγμα, δεν πρέπει να φωνάζετε.

Εξετάστε τις συνέπειες

Μέρος της ανύψωσης του παιδιού σας για να είστε παραγωγικός ενήλικας είναι να τον βοηθήσει να μάθει ότι οι συνέπειες είναι αποτέλεσμα της μη τήρησης των κανόνων. Δεν αρκεί απλά να τιμωρήσετε το παιδί σας όταν κάνει κάτι λάθος. Αντ ‘αυτού, εξηγήστε της γιατί είναι λάθος και στη συνέχεια πειθαρχία της έτσι ώστε να μπορεί να μάθει από το λάθος της. Για παράδειγμα, εάν ρίξει ένα παιχνίδι, εξηγήστε ότι θα μπορούσε να βλάψει κάποιον με το παιχνίδι ή να σπάσει το παιχνίδι. Μόλις το κάνετε αυτό, ακολουθήστε με την κατάλληλη τιμωρία. Αν η τιμωρία για το ρίξιμο των παιχνιδιών είναι χρονικό όριο, τοποθετήστε την σε χρονικό όριο. Να είστε βέβαιος να την ανταμείψει όταν ακολουθεί με επιτυχία τους κανόνες, καθώς τα περισσότερα παιδιά θέλουν να ευχαριστήσουν τους γονείς τους και θα συνεχίσουν να κάνουν πράγματα που τους παίρνουν έπαινο.