Κανόνες για τη μεταφορά φαρμακευτικών χαπιών ή βιταμινών στις μεταφορικές σας αποσκευές

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) διευκολύνει τους ταξιδιώτες να μεταφέρουν φάρμακα και βιταμίνες στις αποσκευές τους – ειδικά εάν το φάρμακο είναι σε μορφή χαπιού. Στην πραγματικότητα, είναι έξυπνο να παίρνετε μαζί σας τα φάρμακα, σε περίπτωση που οι ελεγμένες αποσκευές σας δεν κάνουν την πτήση σας. Για να διασφαλίσετε ότι η προβολή ασφαλείας στο αεροδρόμιο είναι ομαλή, ετοιμάστε τα μπουκάλια των χαπιών σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο για τους υπεύθυνους ασφαλείας να αναγνωρίζουν το φάρμακο ή τις βιταμίνες σας ως ασφαλείς και νόμιμες.

Κανόνες TSA

Το TSA σας επιτρέπει να ταξιδεύετε με απεριόριστη ποσότητα φαρμάκων σε στερεή μορφή σε μια πτήση, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών. Αυτά τα χάπια μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε τύπο φιάλης, θήκης ή τσάντα. Ο μόνος κανόνας είναι ότι αφαιρείτε τα χάπια από τις μεταφορικές σας αποσκευές όταν φτάσετε στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, που είναι ένας τρόπος να δηλώσετε ότι μεταφέρετε νόμιμα χάπια στην πτήση αντί να κρύβετε παράνομες ουσίες στις σακούλες σας.

Μη συνταγογραφούμενα χάπια

Στην περίπτωση των βιταμινών, των συμπληρωμάτων υγείας και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η ασφάλεια του αεροδρομίου μπορεί να σας αντιταχθεί στη λήψη ενός παράλογου αριθμού χαπιών στην πτήση. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επιτρέπει σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό να πετούν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μη συνταγογραφούμενα χάπια μόνο για προσωπική χρήση. Φορέστε μόνο λίγα μπουκάλια βιταμινών ή χάπια χωρίς συνταγή ή όσα χρειάζεστε για το ταξίδι σας, για να αποφύγετε την υποψία και να βεβαιωθείτε ότι ο έλεγχος ασφάλειας πηγαίνει γρήγορα και ομαλά.

Ασφάλεια του αεροδρομίου

Όταν φτάνετε στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου με το carry-on σας, αφαιρέστε τα χάπια σας από τις υπόλοιπες αποσκευές σας προτού να ακτινοβοληθούν με ακτίνες Χ. Εναλλακτικά, μπορείτε να παρουσιάσετε το φάρμακό σας σε έναν υπάλληλο ασφαλείας, αν και ο αξιωματικός μπορεί να επιμείνει στην ακτινοβολία X εάν δεν μπορεί να το εντοπίσει από την όραση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι αξιωματικοί μπορούν επίσης να υποβάλλουν τα χάπια σε προβολές εκρηκτικών, οπότε φτάνουν στο αεροδρόμιο νωρίς για να επιτρέψουν ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Επισήμανση φιαλών

Αν και δεν χρειάζεται να κάνετε ετικέτες στις συνταγές σας για να πετάξετε από κανονισμούς της TSA, μερικές πολιτείες απαιτούν ετικέτες στα μπουκάλια των χαπιών. Αυτό βοηθά τους υπεύθυνους ασφαλείας να εντοπίζουν τα φάρμακα και να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των συνταγών, αν τα έχετε. Αφήστε τις αρχικές ετικέτες στα μπουκάλια των βιταμινών ή πάρτε ιατρική συνταγή για τα φαρμακευτικά χάπια, αν είναι δυνατόν, για να επιταχύνετε τον έλεγχο ασφαλείας.