Online ασκήσεις μάτι θεραπείας όρασης

Η θεραπεία όρασης είναι ένας τύπος φυσικής θεραπείας για τα μάτια και τον εγκέφαλο. Θεωρείται από πολλούς ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την αμβλυωπία ή το τεμπέλης μάτι, τα διασταυρωμένα μάτια, τη διπλή όραση και την ανεπάρκεια σύγκλισης. Η θεραπεία με όραμα χρησιμοποιείται μερικές φορές ως μια συμπληρωματική θεραπεία για ορισμένες αναπηρίες ανάγνωσης και μάθησης. Οι οπτικές ασκήσεις είναι μία από τις θεραπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία όρασης.

Παραδοσιακά, η θεραπεία όρασης διεξάγεται σε ιατρικό γραφείο. Οι ασκήσεις είναι προοδευτικές και προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες του ασθενούς. Οι συνεδρίες γραφείου εκτελούνται μία έως δύο φορές την εβδομάδα και διαρκούν από 30 λεπτά έως μία ώρα. Ο γιατρός μπορεί να κάνει ασκήσεις στο σπίτι, μεταξύ επισκέψεων.

Η θεραπεία όρασης με επίβλεψη από ιατρό χρησιμοποιεί τόσο ρυθμιζόμενες όσο και μη ρυθμιζόμενες ιατρικές συσκευές στη διαδικασία θεραπείας όρασης. Οι υποψήφιοι για θεραπεία οράσεως επιλέγονται μόνο μετά από πλήρη εξέταση οφθαλμών που έχει διαπιστώσει ότι πληρούν τα κριτήρια θεραπείας. Συσκευές όπως διορθωτικοί φακοί, θεραπευτικοί φακοί και φακοί πρίσματος ρυθμίζονται. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από εκπαιδευμένους ιατρούς. Συσκευές κατάρτισης για την ολοκλήρωση οπτικής-κινητικής-αισθητικής, εξοπλισμός προθαλάμου ή ισορροπίας, λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, οπτικά φίλτρα, επιθέματα ματιών, ηλεκτρονικοί στόχοι και μηχανισμοί χρονισμού αποτελούν παραδείγματα μη ρυθμιζόμενων ιατρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται από ιατρούς για θεραπεία οράσεως.

Ορισμένες ασκήσεις θεραπείας όρασης γίνονται με τη χρήση κάρτας δεινοσαύρων, διαφάνεια που αναπτύχθηκε από τους Paul Adler, B.Sc., FBCO, DCLP. Η κάρτα Dino έχει σχεδιαστεί ως βοήθημα για την κατασκευή μονοφωνικών και διόφθαλμων οπτικών δεξιοτήτων. Ενώ είναι διαθέσιμος για ηλεκτρονική αγορά, ο Dr. Andrew Martin συμβουλεύει ότι η κάρτα Dino δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για αυτοθεραπεία. Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται 5 έως 10 λεπτά την ημέρα ως μέρος ενός ιατρικά εποπτευόμενου προγράμματος και όπως καθοδηγείται ειδικά από το γιατρό σας. Το Eye Can Learn.com προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που βοηθούν στην προπόνηση των ματιών και του εγκεφάλου για να βελτιώσουν τις δεξιότητες επεξεργασίας οπτικών πληροφοριών από την αντίληψη, την παρακολούθηση, την εστίαση και την ομαδική ομαδοποίηση (βλ. Αναφορές).

Αν δεν διαθέτετε κάρτα Dino, αγοράστε ένα φύλλο διαφάνειας από ένα κατάστημα προμηθειών γραφείου. Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή κειμένου, επιλέξτε έντονα γράμματα 9 σημείων sans serif και πληκτρολογήστε τη λέξη “dinosaur” ακριβώς στη μέση του εγγράφου του επεξεργαστή κειμένου. Εκτύπωση στη διαφάνεια. Κοιτάξτε μέσα από τη διαφάνεια σε ένα μακρινό αντικείμενο και επικεντρωθείτε σε αυτό. Το απομακρυσμένο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα γράφημα που δόθηκε από το γιατρό σας, ένα απλό κομμάτι χαρτί με κάποια γραφή πάνω του ή την οθόνη του υπολογιστή σας. Τώρα, εστιάστε γρήγορα στο “d” στον δεινόσαυρο της κάρτας. Εστίαση ξανά στο απομακρυσμένο αντικείμενο και, στη συνέχεια, αναζητήστε γρήγορα το δεύτερο γράμμα της κάρτας. Κάνετε αυτό μέχρι να συμπληρώσετε κάθε γράμμα στη λέξη δεινόσαυρος. Ο γιατρός σας θα σας πει πόσες φορές να επαναλάβετε την άσκηση. Εάν η ικανότητά σας εστιάσεως είναι πολύ κακή, ίσως χρειαστεί να φορέσετε ένα μάτι εμπλάστρου και αρχικά κάνετε την άσκηση ένα μάτι κάθε φορά.

Ξεχωριστά από την κάρτα Dino, αυτή η άσκηση χρησιμοποιεί μια κάρτα με σειρές βελών που δείχνουν δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω, τα οποία μπορεί να προσφέρει ο γιατρός σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε τον εαυτό σας. Πάρτε μια κάρτα 5 με 7 ιντσών. Μαρκάρετε πολλές σειρές βέλων που δείχνουν προς τα επάνω, προς τα κάτω, προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Διατηρείτε τα βελάκια ομοιόμορφα σε απόσταση και ισόποσα. Αποφύγετε συγκεκριμένα σχέδια. Τοποθετήστε την κάρτα σε ένα τραπέζι. Σάρωση των σειρών των βελών σαν να διαβάζετε. Κάθε φορά που βλέπετε ένα σωστό βέλος, αγγίξτε το και πείτε “σωστά”. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για τα αριστερά, επάνω και κάτω βέλη. Όταν γίνεστε καλοί σε αυτό, προσπαθήστε να το κάνετε συγχρονισμένο με ένα μετρονόμο ή μια αγαπημένη επιλογή μουσικής. Τέλος, προσπαθήστε να πείτε την κατεύθυνση που βρίσκεται απέναντι από το βέλος που δείχνετε. Δείτε αν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να κάνετε λάθος. Για να αποφύγετε την εμπιστοσύνη στη μνήμη, γυρίστε την κάρτα 90 μοίρες μετά από κάθε άσκηση.

Ποιος προσφέρει Θεραπεία Όρασης;

Όργανα Ιατρικής Θεραπείας Θεραπείας

Κάρτα δεινοσαύρων και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα

Άσκηση για εκπαίδευση σε θέματα εστίασης

Άσκηση για Εκπαίδευση κατευθυντικότητας