Το ιδανικό βάρος στο 5’1 “

Το ιδανικό βάρος σχεδιάστηκε από την Μητροπολιτική Ασφαλιστική Ζωής το 1943. Σκοπός της ήταν να εντοπίσει τις ομάδες με τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Από το 1943, έχουν αναπτυχθεί άλλοι χάρτες ύψους και βάρους, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προτύπων για να υπολογίσετε το ιδανικό σας βάρος. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, το ιδανικό βάρος των 5 ποδιών 1 ιντσών κυμαίνεται από 95 έως 115 λίβρες, ενώ οι άνδρες κυμαίνονται από 101 έως 118 λίβρες.

Τα οστά καθώς και το λίπος συμβάλλουν στο βάρος σας. Εάν είστε μεγάλα αποστεωμένα, ζυγίζετε περισσότερο από κάποιον άλλο του ίδιου ύψους που είναι μικρού μεγέθους. Το Αρχείο Ιστού Διατροφής και Τροφίμων, ή το NAFWA, χρησιμοποιεί τον τύπο Hamwi για τον υπολογισμό του βάρους ανά καρέ. Για να μετρήσετε το πλαίσιο σας, το Met Life υποδεικνύει ότι πρέπει να τοποθετήσετε ένα δάχτυλο σε κάθε πλευρά του αγκώνα σας με τον βραχίονα σας όρθιο. Η απόσταση μεταξύ των δακτύλων σας πρέπει να είναι μεταξύ 2¼ ίντσες και 2½ ίντσες για μια μεσαία καρφίτσα γυναίκα που είναι 5 πόδια 1 ίντσα. Αν ο χώρος είναι μικρότερος από αυτόν, είστε μικρές αποστεωμένες, και εάν είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είστε μεγάλα αποστεωμένα.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush, η καλύτερη ένδειξη για το εάν είστε στο ιδανικό σας βάρος, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά είστε, είναι ο δείκτης μάζας σώματος ή ο ΔΜΣ. Τα διαγράμματα ΔΜΣ χρησιμοποιούν το ύψος και το βάρος σας για να υπολογίσετε τον ΔΜΣ σας. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός BMI, τόσο πιο πιθανό είναι ότι είστε υπέρβαρος. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή το CDC, δείχνουν ότι ο ΔΜΣ σας πρέπει να είναι μεταξύ 18,5 και 24,9. Πάνω από 30 θεωρούνται παχύσαρκοι.

Το CDC προτείνει ότι η περιφέρεια της μέσης σας είναι πιο σημαντική από το συνολικό βάρος σας. Ανεξάρτητα από το ύψος, οι άνδρες θα πρέπει να έχουν περιφέρεια μέσης μικρότερη από 40 ίντσες και οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ένα λιγότερο από 35 ίντσες εάν δεν είναι έγκυες. Εάν η μέση σας μετρά περισσότερο από αυτό, μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης ή διαβήτη τύπου 2.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όταν μετράτε το ύψος σας και το συγκρίνετε με ένα τυποποιημένο διάγραμμα, το διάγραμμα υποθέτει ότι το ύψος σας είναι στην πραγματικότητα μια ίντσα περισσότερο από ό, τι στέκεστε στα γυμνά πόδια σας. Τα περισσότερα χαρτοφυλάκια της ασφαλιστικής εταιρείας – όχι μόνο τα Met Life’s – υποθέστε ότι φοράτε τακούνια 1 ιντσών. Επιπλέον, τα τυπικά διαγράμματα ύψους και βάρους γενικά δεν ισχύουν για άτομα κάτω των 25 ετών ή ηλικιωμένους.

Τα διαγράμματα ύψους και βάρους του πανεπιστημιακού ιατρικού κέντρου Rush και ο τύπος Hamwi παρέχουν παρόμοια αποτελέσματα. Το γράφημα του Πανεπιστημίου και ο υπολογιστής Hamwi υποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να ζυγίζει μεταξύ 101 και 123 κιλά αν είναι 5 πόδια 1 ίντσα ψηλός. Μια γυναίκα του ίδιου ύψους θα πρέπει να ζυγίζει 6 έως 7 κιλά λιγότερο, ή 95 έως 116 λίβρες. Σε αντίθεση, τα διαγράμματα της Met Life αναθεωρήθηκαν το 1983 και τώρα δείχνουν ότι το βάρος των 5 ποδιών 1 ίντσας μπορεί να κυμαίνεται από 106 έως 140 λίβρες, ανάλογα με το μέγεθος του πλαισίου. Το Met Life δεν παρέχει εύρος βάρους για άνδρες κάτω από 5 πόδια 2 ίντσες.

Πλαίσιο σώματος

Δείκτη μάζας σώματος

Περιφέρεια της μέσης σας

Υπολογίζοντας εσφαλμένα το ύψος σας

Αλλάζοντας τα πρότυπα βάρους