Το θρεπτικό περιεχόμενο του durian

Η δυσοσμία του φρούτου durian βρίσκεται σε άμεση αντίθεση με την ομαλή, κρεμώδη γεύση της σάρκας του. Συχνά ονομάζεται “βασιλιάς των φρούτων” στις ασιατικές χώρες, το τροπικό durian δεν είναι ένα κοινό εύρημα στα ράφια των μπακαριών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, ίσως μπορείτε να το βρείτε σε εξειδικευμένες εθνικές αγορές. Και αν μπορείτε να ξεπεράσετε τη μυρωδιά του durian – που περιγράφονται από μερικούς σαν παρόμοια με σάπια σκουπίδια ή μούχλα, σύμφωνα με το άρθρο του Μαρτίου 2007, “The New York Times” – θα έχετε πρόσβαση σε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα .

Μια 1-φλιτζάνι μερίδα φρούτων durian περιέχει 357 θερμίδες. Εάν ανησυχείτε για τις θερμίδες, το durian μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Περιέχει επίσης λίγη λίπος – 13 γραμμάρια ανά μερίδα, που αντιπροσωπεύει το 33 τοις εκατό των θερμίδων. Περιορίστε την πρόσληψη λίπους σε ποσοστό 20% έως 35% των ημερήσιων θερμίδων σας.

Ένα φλιτζάνι durian ικανοποιεί περίπου το μισό της συνιστώμενης ποσότητας των 130 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα. Εάν συμπεριλάβετε το durian στο σχέδιο γεύματός σας, παρακολουθείτε προσεκτικά την κατανάλωση υδατανθράκων: Πάρα πολλοί υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αύξησης του βάρους εξίσου εύκολα με το πάρα πολύ λίπος στη διατροφή σας. Μια δόση του durian συνεισφέρει μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών στο σχέδιο διατροφής σας: 9.2 γραμμάρια. Συμπεριλάβετε 25 έως 38 γραμμάρια ινών στη διατροφή σας κάθε μέρα για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια και την εκκολπωματίτιδα.

Μια δόση durian σας παρέχει 3,6 γραμμάρια πρωτεΐνης ή 6,4 τοις εκατό έως 7,8 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης 46 έως 56 γραμμάρια. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου 2010 του αμερικανικού περιοδικού γαστρεντερολογίας δείχνει ότι η πρωτεΐνη από το κρέας και τα ψάρια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οπότε η πρωτεΐνη σας από φρούτα, λαχανικά και άλλες πηγές μπορεί να είναι σοφό αν είστε Κίνδυνο αυτού του προβλήματος.

Φάτε μια δόση 1 κουταλάκι του durian και θα πάρετε το 80% της βιταμίνης C που χρειάζεστε κάθε μέρα, καθώς και το 61% της θειαμίνης. Το Durian χρησιμεύει επίσης ως πλούσια πηγή βιταμίνης Β-6 και κάλιο, που περιέχει 38% του B-6 και 30% του καλίου που χρειάζεται το σώμα σας καθημερινά. Θα λάβετε επίσης περίπου το 25% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης ριβοφλαβίνης και χαλκού.

Σε μια προσπάθεια να καταστήσουν το durian ευχάριστο σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, οι Ταϊλανδοί ερευνητές δημιούργησαν φρούτα με πιο ευχάριστη οσμή το 2007. Αυτή η φυλή, που ονομάζεται Chantaburi No. 1, έθεσε μια κατακραυγή μεταξύ των durian εραστών και σύγχυση μεταξύ των κατοίκων της Μαλαισίας , Τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, όπου οι durians διατιμώνται υψηλότερα όταν η μυρωδιά είναι στην πιο άσχημη. Σύμφωνα με το άρθρο του Μάρτιο του 2007 στους New York Times, μια άλλη νέα ποικιλία φρούτων δεν θα αρχίσει να βρωμάει μέχρι τρεις μέρες, γεγονός που επιτρέπει στους ναυτιλιακούς εμπόρους να διανέμουν φρούτα χωρίς τη μυρωδιά – αλλά δίνουν στους οπαδούς durian το μυρωδάτο φρούτο βραβείο.

Θερμίδες και λίπος

Υδατάνθρακες και ίνες

Πρωτεΐνη

Βιταμίνες και Ορυκτά

Αμφισβήτηση