Τα κτυπήματα που προκαλούν πόνο

Όταν προσπαθείτε να βελτιώσετε την υγεία σας με μικρό προϋπολογισμό, οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν ένας γρήγορος τρόπος για να εργαστείτε τα χέρια, τους ώμους και το στήθος χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε εξοπλισμό άσκησης ή σε πολύτιμα μέλη του γυμναστηρίου. Ωστόσο, όπως κάθε είδους άσκηση άσκησης δύναμης, υπάρχει κάποιος κίνδυνος ότι οι ωθήσεις μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο σώμα, ειδικά εάν εκτελούνται εσφαλμένα.

Ο πόνος κατά τη διάρκεια ή μετά από τα κουμπιά μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, που κυμαίνονται από τη φυσική οικοδόμηση μυών μέχρι στελέχη ή τραυματισμό. Μια κοινή αιτία του πόνου είναι η καθυστερημένη έναρξη του πόνου των μυών, ή το DOMS, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο ώρες ή ακόμα και ημέρες μετά από μια προπόνηση λόγω των ανεπιθύμητων μυών. Μια άλλη κοινή περιοχή του πόνου που σχετίζεται με τα pushups είναι οι καρποί, όπου το βάρος του σώματός σας στους λυγισμένους καρπούς σας μπορεί να προκαλέσει στελέχη, με αποτέλεσμα πόνο και φλεγμονή. Ο πόνος μπορεί επίσης να αναπτυχθεί εάν ξεφορτωθείτε τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους των χεριών, των ώμων και του θώρακα, προσπαθώντας να εκτελέσετε περισσότερα pushups από ότι το σώμα σας μπορεί να χειριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό.

Όταν βιώνετε μυϊκό πόνο μετά από μια συνεδρία των pushups, οι επαγγελματίες υγείας συστήνουν συχνά τη μέθοδο RICE για να μειώσουν το πρήξιμο και να βοηθήσουν στη θεραπεία του πόνου. Η μέθοδος RICE αποτελείται από ανάπαυση, πάγο, συμπίεση και ανύψωση. Κατ ‘αρχάς, ξεκουραστείτε την περιοχή μη κάνοντας pushups ή άλλες ασκήσεις αντοχής που λειτουργούν στον επηρεασμένο μυ, έως ότου αρχίσει να υποχωρεί ο πόνος. Δεύτερον, πάγος στην περιοχή για να μειώσετε τη φλεγμονή. Τρίτη θέση ή τυλίξτε έναν επίδεσμο συμπίεσης στην πληγείσα περιοχή. Τέλος, ανυψώστε την περιοχή πάνω από την καρδιά, αν είναι δυνατόν, για να βοηθήσετε να μετακινήσετε το αίμα μακριά από την περιοχή της φλεγμονής. Τα over-the-counter φάρμακα για τον πόνο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εξάλειψη του πόνου όπως απαιτείται.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βοηθήσετε στην πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση του πόνου που μπορεί να αναπτυχθεί από το να κάνετε pushups. Ένας τρόπος είναι να ξεκινήσετε με πολύ λίγους επαναλήψεις και να εργαστείτε σταδιακά μέχρι το δρόμο σας σε υψηλότερες επαναλήψεις. Το σώμα σας θα σας πει πότε είναι αρκετό. Αυτή η προσεκτική προσέγγιση επιτρέπει στο σώμα σας να αναπτύξει τη μυϊκή δύναμη που απαιτείται για να εκτελέσει μεγαλύτερο αριθμό ωοθυλακίων σε κάθε συνεδρία. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε απλουστευμένα πλήκτρα γόνατος ή τοίχου έως ότου αναπτύξετε τη μυϊκή δύναμη για τις παραδοσιακές ολισθήσεις. Η προθέρμανση των μυών μέσω άλλων δραστηριοτήτων, όπως οι κύκλοι των βραχιόνων ή η τέντωσή τους, προτού προχωρήσετε σε ώθηση, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του μυϊκού πόνου, καθιστώντας τον μυϊκό και άλλο συνδετικό ιστό πιο εύκαμπτο και λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμό.

Υπάρχουν αρκετές συσκευές στην αγορά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πιθανού πόνου από τα κτυπήματα, ειδικά στους καρπούς. Εάν αντιμετωπίζετε τακτικά τον πόνο στον καρπό κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε αυξημένες ολισθήσεις κρατώντας ένα ζευγάρι αλτήρες αντί να τοποθετήσετε τις παλάμες επίπεδες στο πάτωμα. Οι εμπορικές συσκευές σχεδιάστηκαν επίσης για να μειώσουν την πίεση στους καρπούς, αλλά, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση, αυτές οι συσκευές μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα με αδυναμία ώμων ή τραυματισμούς.

Αιτίες του πόνου

Θεραπεία

Πρόληψη

Συσκευές για βοήθεια