Συμπτώματα: γλοιώδης αποβολή, κοιλιακό άλγος και πλευρικές κράμπες

Όταν παρατηρήσετε αλλαγές στο σώμα σας, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν είναι κάτι σοβαρό ή κάτι που θα επιλυθεί μόνο του. Είναι επίσης φυσιολογικό να αναρωτιέται κανείς αν τα συμπτώματα που αναπτύσσετε σχετίζονται. Στην περίπτωση της λιπαρής κολπικής έκκρισης και του κοιλιακού άλγους και κράμπες, τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν ορισμένες καταστάσεις ή λοιμώξεις ή μπορεί να μην σχετίζονται καθόλου.

Κάποια ποσότητα κολπικής έκκρισης είναι φυσιολογική και ποικίλλει σε όλο τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Κανονικά, η απόρριψη είναι καθαρή ή υπόλευκη ή κιτρινωπό. Οι γυναίκες εμφανίζουν συνήθως αύξηση της απόρριψης κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή στην ποσότητα της κολπικής έκκρισης ή της συνέπειας, του χρώματος ή της οσμής θα πρέπει να αναφέρεται στον γιατρό σας. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στην απόρριψη μπορεί να υποδηλώνουν λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων μολύνσεων ζύμης, βακτηριακών λοιμώξεων και σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Ο κοιλιακός πόνος και οι κράμπες στο πλάι σας είναι συνηθισμένες και συχνά σχετικές παθήσεις που μπορεί να υποδεικνύουν μια ευρεία ποικιλία ασθενειών και καταστάσεων, κάποιες ήπιες και κάποιες σοβαρές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου ο πόνος είναι αισθητός μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό μιας αιτίας. Για παράδειγμα, ο πόνος στο στομάχι τυπικά γίνεται αισθητός στην άνω κοιλιακή χώρα, ενώ ο πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα μπορεί να περιλαμβάνει το πεπτικό σύστημα καθώς και τα αναπαραγωγικά όργανα στις γυναίκες. Ακόμα και συχνές ασθένειες όπως η γαστρεντερίτιδα – ή η γρίπη στομάχου – μπορεί να προκαλέσουν οδυνηρές κράμπες.

Όταν συναντάτε γλοιώδη κολπική απόρριψη μαζί με κοιλιακό πόνο και κράμπες, τα συμπτώματα μπορούν να προκληθούν από μία ασθένεια ή κατάσταση ή μπορεί να υποδηλώνουν ξεχωριστά προβλήματα. Για παράδειγμα, ορισμένες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ιδιαίτερα η γονόρροια, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή στην κολπική απόρριψη και μπορεί να προχωρήσουν για να προκαλέσουν πόνο και κράμπες στην κοιλιακή περιοχή. Η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου μπορεί επίσης να προκαλέσει τόσο αλλαγές στην κολπική απόρριψη όσο και στον κοιλιακό πόνο. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει και τα τρία συμπτώματα. Ο πόνος και οι κράμπες είναι συνηθισμένα συμπτώματα του PMS. Και ορισμένες γυναίκες επίσης εμφανίζουν αύξηση της ποσότητας και της συνέπειας της κολπικής έκκρισης μεταξύ του χρόνου της ωοθυλακιορρηξίας και των όντων της περιόδου.

Όταν συναντάτε αυτά τα είδη συμπτωμάτων, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε για να υποδείξετε ότι θα πρέπει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη με το γιατρό σας για να αξιολογηθεί. Κατ ‘αρχάς, οποιαδήποτε αλλαγή στην κανονική σας κολπική έκκριση απαιτεί επίσκεψη γιατρού για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε λοίμωξη που απαιτεί θεραπεία. Σε περίπτωση κοιλιακού πόνου, θα πρέπει να προγραμματίζετε ένα ραντεβού εάν συνεχίζεται για περισσότερο από μία εβδομάδα ή γίνεται πιο σοβαρό και επίμονο, αναφέρει η MedlinePlus. Όταν συναντάτε αυτά τα συμπτώματα μαζί, είναι καλή ιδέα να αξιολογηθεί από τον γυναικολόγο σας. Και θα πρέπει πάντα να αξιολογείτε ιατρικά εάν αναπτύξετε αυτά τα συμπτώματα ενώ είστε έγκυος.

Κολπική απαλλαγή

Κοιλιακός πόνος και κράμπες

Συνδυασμός των συμπτωμάτων

Πότε να δείτε έναν γιατρό