Μύκητας νυχιών

Η θεραπεία του μανικιούρ ή του πεντικιούρ σε ένα σαλόνι καρφιών θα πρέπει να είναι μια χαλαρωτική και ευχάριστη εμπειρία που σας αφήνει με ωραία ζωγραφισμένα, διακοσμημένα νύχια. Μερικές φορές, ωστόσο, μπορείτε να περπατήσετε μακριά με κάτι άλλο, μια μυκητιακή λοίμωξη. Η μόλυνση με δάκτυλο ή toenail δεν είναι μόνο μια συνήθης κατάσταση, αλλά μπορεί να είναι μια ανησυχητική και δυνητικά οδυνηρή εμπειρία.

Συμπτώματα μυκητιασικών λοιμώξεων

Οι μυκητιακές μολύνσεις των νυχιών αρχίζουν συνήθως ως ένα άσπρο ή κίτρινο σημείο στην άκρη του νυχιού. Αργότερα, καθώς ο μύκητας εξαπλώνεται, το νύχι μπορεί να αποχρωματίζεται, να παχύνει, να χάσει λάμψη και να λάμψει, να αλλάξει σχήμα και να αναπτύξει άθλιες άκρες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο, οσμή ή διαχωρισμό του νυχιού από το κρεβάτι των νυχιών.

Τι διαδίδει το μύκητα;

Ένα σαλόνι καρφιών είναι ένας δημόσιος χώρος με καρέκλες, εργαλεία, βούρτσες και πετσέτες που έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Μερικοί πελάτες ενδέχεται να έχουν μια υπάρχουσα μυκητιασική λοίμωξη και εάν τα κοινόχρηστα αντικείμενα δεν καθαρίζονται σωστά, μπορεί να μολυνθούν και άλλοι πελάτες. Το πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων Lax μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εξάπλωση του μύκητα. Επιπλέον, η κοπή των επιδερμίδων, η σφραγίδα που χρησιμεύει ως φράγμα μεταξύ του καρφιού και της κλίνης των νυχιών, επιτρέπει στους μύκητες να εισέλθουν πιο εύκολα στο σώμα.

Προγραμματίστε ένα διορισμό γιατρού

Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μυκητιασική λοίμωξη, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Συνταγογραφούμενα αντιμυκητιακά φάρμακα όπως το Lamisil ή το Sporanox, αντί για κρέμες χωρίς αντιοξειδωτικό, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του μύκητα, σύμφωνα με το MedlinePlus.com. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ένα αντιμυκητιασικό βερνίκι νυχιών που ονομάζεται Penlac, ένα αντιμυκητιακό τοπικό φάρμακο για χρήση με το στόμα ή χειρουργική επέμβαση σε σοβαρές περιπτώσεις κατά τις οποίες το νύχι αφαιρείται.

Προειδοποιήσεις και σοβαρές επιπλοκές

Ενώ οι μολυσματικές μολύνσεις των νυχιών μπορεί να είναι δυσάρεστες, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνες για εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με την CNN Health. Η δουλειά του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εισβολή από ξένα σώματα, όπως μύκητες, αλλά εάν η ασυλία σας είναι ασθενής λόγω ασθένειας, μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά της. Τα άτομα με AIDS, λευχαιμία ή που είναι παραλήπτες μεταμόσχευσης οργάνων μπορεί να έχουν μολύνσεις που εξαπλώνονται πέρα ​​από τα χέρια ή τα πόδια τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές και να απαιτήσει εκτεταμένη ιατρική περίθαλψη.

Πρόληψη μελλοντικών μυκητιασικών λοιμώξεων

Μπορούν να ληφθούν πολλές προφυλάξεις για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από μύκητες σε ένα σαλόνι. Πηγαίνοντας σε ένα εξουσιοδοτημένο σαλόνι, ρωτώντας για τις διαδικασίες υγιεινής του σαλονιού, φέρνοντας τα δικά σας εργαλεία για τα νύχια και ζητώντας από τους εργαζόμενους να πλύνουν τα χέρια τους και να φορούν ελαστικά γάντια είναι προληπτικά μέτρα. Τέλος, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική όταν αποφασίζετε πού να κάνετε τα νύχια σας. Εάν το σαλόνι δεν φαίνεται ή μυρίζει καθαρά, τότε ίσως είναι καλύτερα να πάτε αλλού.