Μυς που χρησιμοποιούνται στο softball

Οι δεξιότητες του softball-τρέξιμο, swinging, fielding και ρίψη – απαιτούν συντονισμένη προσπάθεια από πολλούς μυς σε όλο το σώμα σας. Η εκμάθηση αυτών των συμβάλλοντων μυών και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν όταν παίζετε το παιχνίδι μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά για το softball. Μετά από ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να μεγιστοποιηθεί το επίπεδο απόδοσής σας και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τη συντήρηση των τραυματισμών.

Αν και οι κύριοι κοιλιακοί μύες – ο ορθός κοιλιακός και η εγκάρσια κοιλιακή χώρα – δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σε καμία δεξιότητα στο σόφτμπολ εκτός από την υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης, οι λοξές μύες στις πλευρές της κοιλιάς συνεισφέρουν σημαντικά στα περιστροφικά στοιχεία Τις αιωρούμενες και ρίψεις κινήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την εξωτερική λοξή κατεύθυνση, η οποία συνδέεται με τις κάτω οκτώ πλευρές στην κορυφή και με την λαγόνια κορυφή της λεκάνης στο κάτω μέρος και την εσωτερική λοξή, η οποία συνδέεται με τις κάτω τέσσερις πλευρές στην κορυφή και με αρκετές δομές πάνω ή κοντά στην λεκάνη στον πάτο.

Οι μύες των βραχιόνων και των ώμων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ταλάντευση και τις ρίψεις κινήσεων. Η κίνηση αιώρησης περιλαμβάνει διαδοχικές συσπάσεις από τους βραχίονες triceps brachii και anconeus του οπίσθιου βραχίονα, τον πηνίο quadratus και τους πρηνείς teres μυς του οπίσθιου αντιβραχίου, τον μυ του supinator του εμπρός βραχίονα και τους εκτεινόμενους καρπούς και τους καμπτήρες των δύο βραχιόνων για να επιταχύνουν το ρόπαλο Βαρέλι προς και μέσω μίας μπάλας. Η κίνηση κίνησης για τους παίκτες θέσης απαιτεί συνεισφορές από τους μύτες του δελτοειδούς και περιστρεφόμενου περιβλήματος του ώμου ρίψης, τους triceps brachii και τους ανώνυμους μύες του βραχίονα που πετάει και τους πολυάριθμους μυς μέσα στο βραχίονα ρίψης. Πολλοί από τους ίδιους μύες συμβάλλουν επίσης στην κίνηση του ανεμόμυλου, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο, επειδή η απελευθέρωση είναι υποχαρακτηρισμένη και όχι υπερβολική.

Οι βαθιές μυϊκές σπονδυλικές στήλες και η μυϊκή ομάδα των σπειροειδών μυών στο κάτω μέρος της πλάτης βοηθούν τους obliques με τα περιστροφικά στοιχεία του swinging swinging και των κινήσεων. Μια ποικιλία μυών στο άνω μέρος της πλάτης, συμπεριλαμβανομένων των μυών ρομβοειδών και τραπεζοειδούς, βοηθά επίσης να μετακινήσετε τα οστά των ωμοπλάτων, επιτρέποντας ένα πλήρες εύρος κίνησης όταν κουνάτε και ρίχνετε. Ο μυς του latissimus dorsi, ο οποίος εκτείνεται στις πλευρές της πλάτης, συμβάλλει επίσης στην κίνηση της απότομης ρίψης με την επέκταση και την περιστροφή προς τα μέσα του βραχίονα που ρίχνει ακριβώς πριν από την απελευθέρωση.

Οι μύες των ποδιών παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές του softball. Οι Baserunners, infielders και outfielders πρέπει να προωθούν συχνά, πράγμα που απαιτεί έντονες συσπάσεις από τους μύες που επεκτείνουν τα ισχία, τα γόνατα και τους αστραγάλους σας – το gluteus maximus και hamstrings, τα τετρακέφαλα και τα μοσχάρια, αντίστοιχα. Οι επεκτάσεις ισχίου και γόνατος επιτρέπουν επίσης στους κατακόρυφους να κάθονται και να σταθούν επανειλημμένα. Οι στάμνες και οι εκτοξευτές σφουγγαρίσματος χρησιμοποιούν τους μυς των ποδιών τους για να δημιουργήσουν ορμή, επιτρέποντάς τους να προβάλλουν την μπάλα με μεγαλύτερη ταχύτητα · οι κτυπήματα χρησιμοποιούν τους μύες των ποδιών τους για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του βαρελιού νυχτερίδας προς και μέσω της επαφής.

Κοιλιακοι μυς

Μύες βραχίονα / ώμους

Πίσω Μύες

Μύες των ποδιών