Διατροφικά γεγονότα για το γεμάτο ελληνικό γιαούρτι

Το χοντρό και κρεμώδες ελληνικό γιαούρτι προσελκύει. Αυτό που ήταν ένα ειδικό φαγητό είναι τώρα προϊόν των μεγάλων παραγωγών τροφίμων και διατίθεται στο σούπερ μάρκετ. Για να φτιάξετε το ελληνικό γιαούρτι, το γάλα ζυμώνεται με ζωντανές βακτηριακές καλλιέργειες και έπειτα στραγγίζεται με υγρό ορό γάλακτος, με αποτέλεσμα το πυκνό και πικάντικο συμπυκνωμένο τελικό προϊόν. Αν και το γεμάτο με λίπος ελληνικό γιαούρτι είναι μια πλούσια πηγή υγιεινών θρεπτικών ουσιών, είναι υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά. Σκεφτείτε να φάτε το ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή μειωμένο λίπος.

Κορεσμένο λίπος

Το πλήρες λίπος ελληνικό γιαούρτι είναι υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά όχι μόνο επειδή είναι φτιαγμένο από πλήρες γάλα αλλά συμπυκνώνεται επίσης όταν το υγρό ορό γάλακτος στραγγίζεται κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Ένα φλιτζάνι 1 φλιτζανιού από απλό πλήρες λίπος ελληνικό γιαούρτι από τον παραγωγό Fage περιέχει 310 θερμίδες · 210 προέρχονται από 23 γραμμάρια συνολικού λίπους, εκ των οποίων 18 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Αυτό ισούται με το 90 τοις εκατό του ημερήσιου συνιστώμενου ορίου κορεσμένων λιπαρών για δίαιτα 2.000 θερμίδων. Το κορεσμένο λίπος αυξάνει τη χοληστερόλη και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς συνιστά να περιορίσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών σε μόλις 7% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας.

Ασβέστιο

Το ελληνικό γιαούρτι χάνει λίγο ασβέστιο όταν το τυρόγαλο στραγγίζεται, αλλά εξακολουθεί να είναι μια καλή πηγή. Μια μερίδα 1 φλιτζανιού Fage πλήρους λίπους ελληνικό γιαούρτι περιέχει 25 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας του ασβεστίου, ένα μέταλλο που χρειάζεστε για υγιή οστά και δόντια, πήξη αίματος, μυϊκή σύσπαση και φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Οι άνδρες ηλικίας 19 έως 50 ετών θα πρέπει να στοχεύουν σε 1.000 mg ασβεστίου ημερησίως και 1.200 mg μετά την ηλικία των 71 ετών. Οι γυναίκες ηλικίας 19 έως 50 ετών θα πρέπει να πάρουν 1.000 mg ημερησίως και 1.200 mg μετά την ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με το MedlinePlus, στην ιστοσελίδα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Πρωτεΐνη

Το πλήρες λίπος ελληνικό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, μια θρεπτική ουσία που πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή. Το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνες για να χτίσει, να συντηρήσει και να επισκευάσει το δέρμα, τα μαλλιά, τα οστά, τους μυς, τα κύτταρα, τα ένζυμα, τα όργανα και κάθε άλλο ιστό. Ένα φλιτζάνι πλήρους λίπους Fage Greek γιαούρτι περιέχει 18 g πρωτεΐνης, το οποίο είναι 36 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για δίαιτα 2.000 θερμίδων. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συμβουλεύει τους ενήλικες να πάρουν περίπου 0,8 g πρωτεΐνης για κάθε kg ή 2,2 lbs. Του βάρους σώματος · δηλαδή ίσο με περίπου 64 g, εάν ζυγίζετε 160 lbs.

Προβιοτικά

Το πλήρες λίπος ελληνικό γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, ζωντανές βακτηριακές καλλιέργειες, που μπορεί να έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Τα προβιοτικά γιαουρτιού μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να σας προστατεύσουν από γαστρεντερικές λοιμώξεις, να μειώσουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και να καταπολεμήσουν ορισμένους καρκίνους. Επιπλέον, η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να τρώει γιαούρτι επειδή οι βακτηριακές καλλιέργειες καταστρέφουν τη λακτόζη στο γάλα. Τα προβιοτικά παραμένουν ζωντανά και ενεργά – και παραμένουν ευεργετικά – μόνο εάν το γιαούρτι δεν υποβληθεί σε θερμική επεξεργασία. Η εθνική ένωση γιαουρτιού συμβουλεύει τους καταναλωτές να αναζητούν τη σφραγίδα “Live & Active Cultures” στη συσκευασία γιαουρτιού.