Βροχερές ημέρες και πόνο κόλπων

Όταν βρέχει έξω, σημαίνει ότι ένα μέτωπο κινείται μέσα στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί αλλαγή στην πίεση του αέρα. Η μεταβολή της πίεσης του αέρα κατά τη διάρκεια μιας βροχερής ημέρας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στους κόλπους του κόλπου ή σε πονοκέφαλο από κόλπο, σύμφωνα με το “USA Today”. Ένας πονοκέφαλος των κόλπων μπορεί να αυξηθεί, καθώς το μέτωπο του καιρού έρχεται πιο κοντά και μειώνεται μόλις περάσει η καταιγίδα, σύμφωνα με το Weather Channel. Εάν εμφανίσετε συχνές κεφαλαλγίες στους κόλπους, μιλήστε με έναν γιατρό, καθώς οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας είναι συχνά εσφαλμένα διαγνωσμένοι ως πονοκέφαλοι των κόλπων.

Ο πόνος του κόλπου

Ο πόνος του κόλπου είναι το αποτέλεσμα πίεσης που τοποθετείται σε όλο το κεφάλι από φλεγμονή στην κοιλότητα. Οι κόλποι σας αποτελούνται από γεμάτες με αέρα τσέπες. Όταν αυτές οι τσέπες γίνονται πρησμένες, η πίεση ασκείται στα μάτια, στο μέτωπο, στα αυτιά, στα μάγουλα και στα δόντια, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Ένας πονοκέφαλος κόλπων που προκύπτει από μια βροχερή μέρα μπορεί να είναι χειρότερος το πρωί μετά από ξύπνημα και να βελτιώνεται προοδευτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συμπτώματα

Σύμφωνα με το UMMC, ο φλεβοκομβικός πόνος αισθάνεται σαν έναν θαμπό, παλλόμενο πόνο στη μέση του κεφαλιού. Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί αν λυγίσει ή σηκωθεί γρήγορα. Οι πονοκέφαλοι του κόλπου μπορεί να κάνουν το πρόσωπό σας ευαίσθητο στην αφή, προκαλώντας πόνο.

Θεραπεία

Οι βροχερές μέρες είναι αναπόφευκτες. Εάν ένα μέτωπο μετεωρίδας προκαλεί κεφαλαλγία κόλπων, χρησιμοποιήστε φάρμακα χωρίς φάρμακα και φυσικά φάρμακα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων. Τα αποσυμφορητικά χρησιμοποιούνται για τη μείωση της φλεγμονής στην κοιλότητα της κόλπου. Χρησιμοποιείτε αποσυμφορητικά με προσοχή, καθώς μπορεί να έχουν δυσμενείς παρενέργειες, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αϋπνία και νευρικότητα. Χρησιμοποιήστε ατμό και εκτελέστε έναν υγραντήρα για να βοηθήσετε στην άμβλυνση των ιγμορείων, σύμφωνα με το MayoClinic.com.

Επιπλοκές

Εάν η κεφαλαλγία του κόλπου επιμένει μετά την υπέρβαση του μετώπου του καιρού, αναζητήστε σημάδια μίας λοίμωξης από ιγμόρεια. Εάν η κοιλότητα της κοιλότητας ήταν πρησμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει μολυνθεί μια λοίμωξη. Το MayoClinic.com συνιστά να δείτε έναν γιατρό εάν αναπτύξετε πυρετό πάνω από 100,5 F, τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από 10 ημέρες και τα φάρμακα δεν παρέχουν ανακούφιση . Αν η απόρριψή σας γίνει παχύ και κιτρινωπό πράσινο χρώμα, ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Παράγοντες κινδύνου

Εάν υποφέρετε από ρινικούς πολύποδες, χρόνιες αλλεργίες, διαφραγμένο διάφραγμα, χρόνια παραρρινοκολπίτιδα ή άλλα ρινικά προβλήματα, κινδυνεύετε να αναπτύξετε πονοκέφαλο από τις βροχερές ημέρες. Συζητήστε με έναν γιατρό σχετικά με τη χρήση προληπτικών φαρμάκων όπως κορτικοστεροειδή ρινικά σπρέι για τη διατήρηση υγιών κόλπων.