Τσακισμένα νεύρα στην άρση βαρών

Όταν ο ιστός του σώματος γίνεται φλεγμένος, μπορεί μερικές φορές να παγιδεύει τα γύρω νεύρα. Ένα τσαλακωμένο νεύρο μπορεί μόνο να σας προκαλέσει ένα σύντομο πόνο ή συστροφή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να εμφανίσετε έντονο πόνο. Τα τσιμπημένα νεύρα στην άρση βαρών είναι σχετικά κοινά. Η προστιθέμενη πίεση στο σώμα και η τάση ορισμένων υπερφόρτωσης των ανυψωτών σημαίνει ότι οι αθλητές βαρών έχουν αυξημένο κίνδυνο να σφίξουν τα νεύρα. Αφέθηκαν χωρίς θεραπεία, μερικά τσιμπημένα νεύρα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ένας από τους πιό κοινούς τομείς για τους αρσιβαρίστες να βιώνουν ένα τσιμπημένο νεύρο είναι το κάτω μέρος της πλάτης. Έχετε πάνω από 50 κύρια νεύρα συνδεδεμένα στη σπονδυλική σας στήλη, σημειώνει το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικό επεισόδιο. Η άσκηση πίεσης στην πλάτη μέσω της άρσης βαρών θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δίσκο στη σπονδυλική σας στήλη να διογκωθεί και να πιέσει ένα από αυτά τα νεύρα. Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει πόνο γύρω από το λαιμό. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πόνος στα χέρια ή τα πόδια σχετίζεται με ένα τσιμπημένο νεύρο στο λαιμό ή στο κάτω μέρος της πλάτης.

Τα τεντωμένα νεύρα στην άρση βαρών συχνά προκύπτουν από κακή τεχνική ανύψωσης. Οι καλύτερες μορφές ανύψωσης πάντα ασκούν μεγαλύτερη πίεση στους μυς σας, όχι στα οστά σας ή στη σπονδυλική σας στήλη. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποφύγετε κινήσεις που ισοπεδώνουν ή καλύπτουν την πλάτη σας πολύ μακριά, σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας McKinley. Το κέντρο προτείνει επίσης κάποιες πίσω συμβουλές ασφαλείας κατά την ανύψωση. Για παράδειγμα, όταν κάνετε μπούκλες στα πόδια ή επεκτάσεις, ασκήστε το ένα πόδι κάθε φορά για να πάρετε το στέλεχος από την πλάτη. Όταν σηκώνετε αλτήρες ή κάνετε παρόμοιες κινήσεις ανύψωσης, σφίξτε την κοιλιά σας για να ενισχύσετε την περιοχή της πλάτης σας πριν την ανύψωση.

Τα αναλγητικά όπως η ιβουπροφαίνη μπορεί να επαρκούν για τον έλεγχο οποιουδήποτε αρχικού πόνου για λιγότερο σοβαρά τσακισμένα νεύρα από την άρση βαρών. Ωστόσο, εκτός αν η ταλαιπωρία εγκαταλείψει γρήγορα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Μπορεί να συνταγογραφήσει επιπλέον φάρμακα ανακούφισης του πόνου ή ένεση κορτικοστεροειδών στην πληγείσα περιοχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αποφύγετε τα ναρκωτικά εκτός αν ο πόνος είναι αφόρητος. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να προτείνει κάποιες ασκήσεις αποκατάστασης για τον τραυματισμό σας. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση του νεύρου είναι μια επιλογή.

Ζεστάνετε προσεκτικά με μερικές εκτάσεις πριν από οποιαδήποτε βαρών. Οι Υπηρεσίες Υγείας στην Κολομβία προτείνουν επίσης να μην ανυψώνονται σε διαδοχικές ημέρες. Πάρτε μια ημέρα μεταξύ των συνεδριών για να επιτρέψετε στον ιστό του ιστού να επισκευαστεί. Είναι επίσης σημαντικό να ανυψωθεί μέσα στις ικανότητές σας. Η υπερφόρτωση με την προσθήκη περισσότερου βάρους από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε άνετα απλά στελέχους το σώμα σας και ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως ένα τσίμπημα νεύρο.

Τα συμπτώματα ενός τσαλακωμένου νεύρου στο κάτω μέρος της πλάτης περιλαμβάνουν πόνο όταν βήχει, απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης και αίσθημα αδυναμίας στα πόδια, σύμφωνα με το NINDS. Σε άλλους τομείς, μπορεί να αισθανθείτε μια πικρία του πόνου όταν μετακινείτε ή ακόμα και μια βαρετή πικρία. Με οποιεσδήποτε αισθήσεις μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή επίμονο πόνο, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο γιατρό σας. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις με τεντωμένο νεύρο, η αύξηση των βαρών θα προκαλέσει πόνο ή δυσφορία.

Τοποθεσίες

Τεχνική

Θεραπεία

Πρόληψη

Συμπτώματα