Τη σχέση μεταξύ αμύλου αραβοσίτου και γλυκόζης

Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία σχετικά με τους υδατάνθρακες και πώς επηρεάζουν το σώμα σας, ώστε να αναρωτιέστε πώς είναι όλοι σχετιζόμενα μεταξύ τους και από πού προέρχονται. Η γλυκόζη, ένα είδος ζάχαρης, μπορεί να προέρχεται από πολλά μέρη, αλλά μια κοινή πηγή βιομηχανικής γλυκόζης είναι το άμυλο καλαμποκιού, το οποίο προέρχεται από ένα συγκεκριμένο τμήμα του καλαμποκιού.

Οι πυρήνες καλαμποκιού, όπως και οι πυρήνες των άλλων σπόρων, έχουν πολλά μέρη. Περιβάλλουν μια σκληρή εξωτερική επίστρωση που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προστατεύει τα ευαίσθητα περιεχόμενα μέσα. Έχουν επίσης ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες μικρόβιο ή τμήμα του καλαμποκιού που θα βλαστήσει σε ένα νέο φυτό. Αυτό περιβάλλεται από μια πλούσια σε υδατάνθρακες μάζα που ονομάζεται ενδοσπέρμιο. Το άμυλο καλαμποκιού προέρχεται από αυτό το ενδοσπέρμιο. Αποτελείται από μόρια αμυλόζης, κοινώς ονομαζόμενα άμυλο, εξηγούν οι Δρ. Reginald Garrett και Charles Grisham στο βιβλίο τους “Βιοχημεία”. Λόγω της πηγής, η αμυλόζη από το καλαμπόκι ονομάζεται άμυλο καλαμποκιού, αλλά είναι χημικώς όμοια με το άμυλο από άλλα φυτά.

Η γλυκόζη είναι ένα είδος ζάχαρης. Συγκεκριμένα, είναι ένας μονοσακχαρίτης, που σημαίνει ότι είναι ζάχαρη από μόνη της, αλλά αποτελεί επίσης δομικό στοιχείο μεγαλύτερων σακχάρων και άλλων υδατανθράκων, συμπεριλαμβανομένων ινών και αμύλου. Στην πραγματικότητα, η αμυλόζη δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις μακριές αλυσίδες των μορίων γλυκόζης που συνδέονται χημικά μεταξύ τους, εξηγούν οι Drs. Mary Campbell και Shawn Farrell στο βιβλίο τους “Βιοχημεία”. Υπάρχει επίσης γλυκόζη σε επιτραπέζια ζάχαρη, και η γλυκόζη υπάρχει μόνη της σε πηγές όπως φρούτα.

Η γλυκόζη είναι ένας κοινός γλυκαντικός παράγοντας σε παρασκευασμένα τρόφιμα, αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένος στα σπιτικά αντικείμενα, τα οποία τείνουν να χρησιμοποιούν το επιτραπέζιο ζάχαρο που περιέχει γλυκόζη ή σακχαρόζη. Ενώ είναι δυνατό να εξαχθεί γλυκόζη από φρούτα και άλλες πηγές, είναι φθηνότερο να ληφθεί γλυκόζη από άμυλο καλαμποκιού. Το άμυλο επεξεργάζεται με ένζυμα που ονομάζονται αμυλάσες που διασπούν τις αλυσίδες αμυλόζης στα συστατικά μόρια γλυκόζης, τα οποία γεύονται πολύ πιο γλυκά από τα αρχικά αμύλου.

Παρόλο που το άμυλο καλαμποκιού έχει γεύση αμυλούχο και η γλυκόζη έχει γλυκιά γεύση, μια κουταλιά αμύλου καλαμποκιού είναι πραγματικά χημικώς ισοδύναμη με μια κουταλιά γλυκόζης, τουλάχιστον όσο το βλέπει το σώμα σας. Όταν καταναλώνετε άμυλο, τα πεπτικά σας ένζυμα διαλύουν αμέσως το συστατικό της γλυκόζης. Μέσα σε λίγα λεπτά από την κατάποση αμύλου αραβοσίτου, έχει ήδη μετατραπεί σε καθαρή γλυκόζη στο πεπτικό σας σύστημα, καθιστώντας τα δύο λιγότερο διαφορετικά από ότι νομίζετε.

Αραβοσιτέλαιο

Γλυκόζη

Δημιουργία γλυκόζης

Υγεία