Τα θρεπτικά στοιχεία για το ahi έναντι του κιτρινόπτερου τόνου

Δύο τύποι ψαριών τόνου πωλούνται συνήθως ως τόνος “ahi”. Πρόκειται για τον τόνο κιτρινόπτερου τόννου και τον μεγαλόφθαλμο τόνο. Τόνος του κιτρινόπτερου αλιεύεται στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, εκτός από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο μεγαλόφθαλμος τόνος αλιεύεται σε δροσερά, βαθιά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού. Το μεγαλόφθαλμο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά προτιμάται έναντι των κίτρινων φρούτων από τους γνωστούς sashimi. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού κάνετε σημαντικές διαιτητικές αλλαγές.

Θρεπτικά πραγματικά περιστατικά του τόνου του κίτρινου τόνου

Ο ακατέργαστος κιτρινόπτερος τόνος περιέχει 109 θερμίδες σε κάθε 100 γραμμάρια ή 3,5 ουγκιές. σερβίρισμα. Το ψάρι είναι ουσιαστικά χωρίς λιπαρά, με μόνο 0,5 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα. Υπάρχουν 24,4 g. Πρωτεΐνης σε 100 g άψητης κίτρινης φέτας, αλλά χωρίς υδατάνθρακες, σάκχαρα ή διαιτητικές ίνες. Όταν ο κιτρινόπτερος τόνος μαγειρεύεται σε ξηρή θερμότητα, περιέχει 130 θερμίδες και 29,2 γρ. Πρωτεΐνης σε κάθε 100 γρ. Η απώλεια νερού που σχετίζεται με το μαγείρεμα ξηρής θερμότητας είναι η αιτία αυτής της αλλαγής στη σύνθεση των θρεπτικών ουσιών.

Μεσογειακό τόνο Θρεπτικά στοιχεία

Μια μερίδα 100 γρ. Ή 3,5 ουγκιάν, σερβίρεται από ψημένο τερεάτιο τεριτσαρίδα περιέχει 108 θερμίδες. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του μεγαλόφθαλμου αχί είναι 24 g. Δεν υπάρχουν υδατάνθρακες που να περιέχουν φυτικές ίνες ή ζάχαρη στη σάρκα μεγαλόφθαλμου τόνου, αλλά υπάρχουν 45 mg χοληστερόλης σε κάθε 100 g μαγειρεμένου ψαριού. Το ίδιο μέρος περιέχει 40 mg νατρίου, περίπου 1% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενηλίκων.

Λίπος και χοληστερόλη

Και οι δύο τύποι τόνου είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. Μια μαγειρεμένη μερίδα 100 γρ. Μεγαλόφθαλμου αχί περιέχει 2 γραμμάρια λίπους, ενώ το ίδιο μέρος του μαγειρεμένου τόνου κιτρινόπτερου περιέχει συνήθως 0,6 γραμμάρια λίπους. Ωστόσο, η συνολική περιεκτικότητα σε λιπαρά του τόνου κιτρινόπτερου αυξάνεται καθώς το μέγεθος των μεμονωμένων ψαριών αυξάνεται. Για τα μεγαλύτερα ψάρια, ο μεγαλόφθαλμος τόνος μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερος στο λίπος Η περιεκτικότητα σε χοληστερόλη του μεγαλόφθαλμου τόνου είναι πολύ μικρότερη από την περιεκτικότητα σε κιτρινοειδή, με 45 mg ανά 100 g σερβίροντας αντί 47 mg κίτρινου.

Χρησιμοποιήστε την ιαπωνική κουζίνα

Τόσο το σούσι όσο και το σασίμι είναι ιαπωνικά πιάτα με βάση τα ψάρια. Το Sushi αναφέρεται σε φέτες ψαριού, συνήθως ακατέργαστο, τυλιγμένο ή σερβίρεται πάνω από ρύζι σούσι. Το Sashimi αποτελείται μόνο από τα ψάρια, συνήθως ακατέργαστα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες. Ο τόνος Bigeye ahi προτιμάται από το κίτρινο για χρήση σε πιάτα σασίμι και σούσι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κίτρινο πεθαίνει πιο γρήγορα από τον μεγαλόφθαλμο τόνο. Η ελαφρώς πλουσιότερη, βαθιά χρωματισμένη σάρκα του ακατέργαστου μεγαλόφθαλμου αχίτου καταλήγει σε ένα ασφάλιστρο τιμής για το μεγαλόφθαλμο από τον κιτρινόπτερο τόνο για το σούσι και το σασίμι.