Τα αποτελέσματα της βαρδολίνης στην άρση βαρών

Το Ventolin μπορεί να έχει την ικανότητα να προάγει περισσότερη δύναμη και μυϊκή αύξηση όταν αναζωογονεί. Ωστόσο, μιλήστε με έναν γιατρό πριν το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε σκοπό, καθώς μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες και να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα, βότανα και βιταμίνες. Μπορεί επίσης να απαιτήσει προφυλάξεις αν έχετε ορισμένες παθήσεις όπως διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή κατάσταση, επιληπτικές κρίσεις ή υπερθυρεοειδισμό. Επιπλέον, σταθμίζεται η πιθανότητα βραχυπρόθεσμων κερδών με τη δυνατότητα μακροπρόθεσμων παρενεργειών.

Το Ventolin είναι εμπορικό σήμα για το φάρμακο αλβουτερόλη. Αυτό το φάρμακο λειτουργεί χαλαρώνοντας τους μυς των αεραγωγών σας για να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καλύτερα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δύσπνοιας και του συριγμού, που αναφέρονται ως βρογχόσπασμοι, εάν έχετε μια κατάσταση όπως το άσθμα. Είναι στην κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται β2-αδρενεργικοί αγωνιστές.

Η εισπνοή και η εκπνοή είναι σημαντικά συστατικά της άρσης βαρών. Υποτίθεται ότι εισπνέετε βαθιά για να αποκτήσετε μια νέα παροχή οξυγόνου όταν χαμηλώσετε ένα βάρος και εκπνέετε κατά την άσκηση όταν εκτελείτε τον ανελκυστήρα. Ωστόσο, το άσθμα που προκαλείται από άσκηση μπορεί να το κάνει δύσκολο. Η λήψη Ventolin 20 με 30 λεπτά πριν από την άσκηση και η καλή προθέρμανση μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, λένε ο Gregory S. Kolt και ο Lynn Snyder-Mackler, συγγραφείς των «Φυσικών Θεραπειών στον Αθλητισμό και την Άσκηση». Προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το Ventolin για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.

Οι υγιείς άνθρωποι που λαμβάνουν το Ventolin κατά τη διάρκεια των τελευταίων σταδίων ενός προγράμματος κατάρτισης δύναμης κερδίζουν περισσότερη δύναμη και μυς από ό, τι δεν το κάνουν, σύμφωνα με μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Strength and Conditioning Research». Ασκήσεις κατάρτισης τρεις ημέρες την εβδομάδα. Μετά από 10 εβδομάδες, η διαφορά στη δύναμη και στους μυς μεταξύ των ομάδων ήταν ασήμαντη, λέει ο συγγραφέας της μελέτης J.F. Caruso. Τότε το φάρμακο προστέθηκε στην εικόνα. Μεταξύ των εβδομάδων 10 και 13, οι ασθενείς που έλαβαν αλβουτερόλη υπερέβησαν την ομάδα του εικονικού φαρμάκου στη δύναμη και τα μυϊκά οφέλη. Μια μελέτη του 2004 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Νευρολογία” διαπίστωσε επίσης ότι το φάρμακο βοήθησε τους ανθρώπους που πάσχουν από μυϊκή δυστροφία facioscapulohumeral muscular dystrophy. Εν τω μεταξύ, σε αυτή τη διπλή τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή, τα άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο έχασαν τη μυϊκή τους μάζα. Η μυϊκή δυστροφία του Facioscapulohumeral είναι μια ασθένεια που προκαλεί προοδευτική απώλεια μυϊκού ιστού.

E.L. Van der Kooi, κύριος συγγραφέας για τη μελέτη της «Νευρολογίας», προειδοποιεί ότι κανείς δεν γνωρίζει τις συνέπειες της παρατεταμένης χρήσης του φαρμάκου. Έτσι, δεν πρέπει να συνταγογραφείται μαζί με την κατάρτιση δύναμης εκτός αν αποδεικνύεται ασφαλής. Επίσης, μερικές από τις ανεπιθύμητες ενέργειες από το Ventolin έχουν τη δυνατότητα να δυσκολέψουν την εκτέλεση μιας άσκησης ανύψωσης βαρών. Οι πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ζάλη, μυϊκές κράμπες, κεφαλαλγίες, αϋπνία, νευρικότητα ή τρόμο, ναυτία και έμετο. Αποφύγετε την άσκηση σε κρύο αέρα, επειδή μπορεί να επιδεινώσει την αναπνευστική σας κατάσταση, σύμφωνα με το Drugs.com.

Ταυτοποίηση

Ασθμα

Ερευνα

Σκέψεις