Σούπερ αργή κίνηση βάρους

Μεταβάλλοντας την κατάρτιση σε βάρος σας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα οφέλη καθώς επίσης και στην πρόληψη της πλήξης. Μπορείτε να αλλάξετε τον όγκο της προπόνησής σας προσαρμόζοντας τα σετ και τις επαναλήψεις, αλλάζοντας το φορτίο ανυψώνοντας βαρύτερο ή ελαφρύτερο βάρος ή αλλάζοντας τις ασκήσεις που εκτελείτε. Μπορείτε επίσης να χειριστείτε την ταχύτητα με την οποία κάνετε την άρση βαρών σας. Οι υποστηρικτές της εκπαίδευσης υπερβολικής βραδύτητας κίνησης υποστηρίζουν ότι είναι ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική από άλλες μεθόδους – αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια.

Όταν εκτελείτε ασκήσεις ασκήσεων αντοχής, οι μύες σας συντομεύονται ή συμπυκνώνονται, και επιμηκύνονται ή εκκενώνονται. Μπορείτε να ελέγξετε το ρυθμό και οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ένα μέτριο, σταθερό ρυθμό ή περίπου ένα έως δύο δευτερόλεπτα πάνω-κάτω. Σε μια προπόνηση εξαιρετικά αργής κίνησης, σηκώνετε το βάρος για περίπου 10 δευτερόλεπτα και παίρνετε 10 δευτερόλεπτα για να το χαμηλώσετε. Μόνο ένα σετ συνήθως εκτελείται με διαφορετικό εύρος επανάληψης και το βάρος διατηρείται δύσκολο.

Η κατάρτιση σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς μπορεί να βελτιώσει τη συνολική σας δύναμη λόγω της αύξησης της πρόσληψης μυϊκών ινών και της δημιουργούμενης έντασης, σύμφωνα με τον Dr. Len Kravitz του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού. Όταν επιβραδύνετε τα μικρότερα νημάτια των μυών σας, η ακτίνη και η μυοσίνη, σχηματίζουν περισσότερες διασταυρούμενες γέφυρες κατά τη διάρκεια ομόκεντρης και εκκεντρικής συστολής. Αυτές οι διασταυρούμενες γέφυρες είναι οι ίνες που ολισθαίνουν κατά μήκος του άλλου για να μειώσουν ή να επιμηκύνουν έναν μυ. Οι περισσότερες διασταυρούμενες γέφυρες ανά μονάδα χρόνου σημαίνουν μεγαλύτερη τάση.

Για να βελτιώσετε τη μυϊκή αντοχή θα πραγματοποιείτε κανονικά μια άσκηση για δύο έως τρία σετ με 12 ή περισσότερες επαναλήψεις. Στην εκγύμναση εξαιρετικά αργής κίνησης χρησιμοποιείτε μόνο ένα σετ, αλλά αυτό το σετ μπορεί να διαρκέσει έως και τρία λεπτά, ανάλογα με το πόσες επαναλήψεις εκτελείτε. Όσο περισσότερο ασχολείστε, τόσο περισσότερο αρχίζετε να βλέπετε αλλαγές στην τοπική μυϊκή αντοχή, καθώς ο μυς είναι καλύτερο να κάνει την άσκηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς κόπωση. Ωστόσο, αυτό δεν μεταφράζεται σε καρδιαγγειακή αντοχή, επειδή η υπερβολικά αργή μέθοδος δεν αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας αρκετά ώστε να προκαλέσει προσαρμογή.

Η έξοχη εκπαίδευση αργής κίνησης μπορεί να είναι προκλητική λόγω της έντασης που δημιουργείται στους μυς. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν την πρόκληση που εμπνέει ενώ άλλοι μπορεί να βαρεθούν από το ρυθμό της άσκησης. Η ενσωμάτωση σούπερ αργή εκπαίδευση περιστασιακά είναι μια παραλλαγή στην εκπαίδευσή σας και μπορεί να προκαλέσει μυϊκή προσαρμογή. Εάν είστε αθλητής, μπορεί να μην είναι κατάλληλη η άσκηση υπερβολικής αργής κίνησης. Τα περισσότερα αθλήματα απαιτούν ταχύτητα, δύναμη και δύναμη – και τα κέρδη στην εξαιρετικά αργή εκπαίδευση δεν φαίνεται να μεταφράζονται στο πεδίο.

Εκπαίδευση βάρους Super Slow Motion

Βελτίωση αντοχής

Τοπική μυϊκή αντοχή

Σκέψεις