Πόνος στα πέλματα των ποδιών κατά τη διάρκεια της άσκησης

Όταν οι βάσεις των ποδιών σας βλάψουν κατά τη διάρκεια της άσκησης, κάνει να περάσετε από μια συνεδρία ιδρώτα πολύ πιο σκληρή. Οι κακές επιλογές υποδημάτων, οι σκληρές επιφάνειες και η ανάρμοστη μορφή μπορούν να συμβάλουν στο πόνο των ποδιών. Εάν ο πόνος σας επιμένει ακόμη και μετά από αλλαγές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς ενδέχεται να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση.

Τα παπούτσια που προσφέρουν πολύ λίγη ή υπερβολική υποστήριξη μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο πόδι του ποδιού σας. Τα λάθος παπούτσια θα μπορούσαν να γκρεμίσουν το τόξο σας δυσάρεστα, προκαλώντας πόνο στο κάτω μέρος του ποδιού σας. Προχωρήστε σε ένα κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών που θα εκτελεί μια ανάλυση ελεύθερου βάδισμα για εσάς, ώστε να γνωρίζετε τον τύπο υποστήριξης που χρειάζεστε. Τα παπούτσια που είναι πολύ μεγάλα ή πολύ φαρδιά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι το πόδι σας κινείται κατά τη διάρκεια της άσκησης – τρίβοντας και προκαλώντας δυσφορία. Φορώντας βαμβακερές κάλτσες για την αθλητική δραστηριότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει την υγρασία και να σχηματίσει φουσκάλες στους πυθμένες των ποδιών σας. Προεπιλογή για συνθετικά υφάσματα ή φυσική επιλογή υγρασίας, όπως μπαμπού ή μαλλί.

Απλά στέκεστε σε μια σκληρή επιφάνεια, όπως σκυρόδεμα ή άσφαλτο, μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία στα πόδια σας. Εάν τρέχετε ή άλμα σε αυτές τις επιφάνειες, η πιθανότητα για πόνο είναι μεγαλύτερη – ειδικά αν είναι μια νέα επιφάνεια για σας. Για παράδειγμα, η αλλαγή της επιφάνειας που τρέχετε από διάδρομο σε πεζοδρόμιο μπορεί να είναι ο λόγος που τα πέλματα των ποδιών σας βλάπτουν.

Ακόμα και αν τα παπούτσια σας ταιριάζουν σωστά και παρέχουν υποστήριξη, θα μπορούσαν να είναι λάθος για τη δραστηριότητα που κάνετε. Μπορεί να μην έχετε την κατάλληλη υποστήριξη στο μπροστινό ή πίσω πόδι για να προστατέψετε τη σόλα σας. Μια αλλαγή από ένα εξαιρετικά αποσβεσμένο παπούτσι σε ένα μινιμαλιστικό παπούτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι πολύ δραστική για μια αλλαγή στα πόδια σας. Τα παπούτσια βοηθούν τα πόδια σας να απορροφούν σοκ. Εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους, τα πέλματα ή τα πόδια σας μπορεί να βλάψουν, και θα μπορούσατε να αισθανθείτε τον πόνο και σε κάποιες από τις αρθρώσεις σας, επίσης · ​​Τα παπούτσια καθορίζονται για ορισμένα αθλήματα για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα, η χρήση μαλακών υποδημάτων σε ποδήλατο μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος και στην αψίδα του ποδιού σας, επειδή το πόδι σας λυγίζει και τρίβει ενώ βρίσκεται στο πεντάλ. Ένα σφιχτό παπούτσι συνήθως συνιστάται για μια τέτοια δραστηριότητα να μεταφέρει καλύτερα την ισχύ στο πεντάλ και να κρατήσει το πόδι σας σταθερό.

Ο τρόπος άσκησης μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος των ποδιών σας. Εάν τείνετε να σύρετε τα πόδια σας καθώς τρέχετε, για παράδειγμα, μεγεθύνει την επαφή που κάνουν τα πόδια σας με το έδαφος και μπορεί να προκαλέσει πόνο.Η διατήρηση της ευελιξίας στα πόδια σας αποτελεί σημαντικό βήμα για την αποφυγή πόνου στις σόλες. Αναποδογυρίστε τη σόλα του ποδιού σας μαλακά σε μια μπάλα γκολφ και εξασκηθείτε να μαζεύετε μια πετσέτα με τα δάχτυλα των ποδιών σας. Περπατήστε ξυπόλητος περιστασιακά σε επιφάνειες χωρίς αιχμηρά υπολείμματα, όπως μια αμμώδη παραλία, για να σκληρύνετε τα πόδια σας.

Ελαφρώς τοποθετημένα παπούτσια και κάλτσες

Επιφανειακές αντιδράσεις

Λάθος παπούτσια

Προσοχή στην υγεία των ποδιών