Η διαφορά μεταξύ των παπουτσιών καλαθοσφαίρισης & cross trainer

Περπατήστε σε ένα κατάστημα υποδημάτων και αντιμετωπίζετε σειρές και σειρές αθλητικών υποδημάτων με διαφορετικά σχέδια, κατασκευές και χαρακτηριστικά. Προσπαθώντας να επιλέξετε το σωστό τύπο αθλητικού παπουτσιού μπορεί να είναι προκλητική, ειδικά επειδή αυτά τα παπούτσια μπορεί να είναι δαπανηρά. Για παράδειγμα, τα παπούτσια μπάσκετ και cross trainer έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικές εφαρμογές. Αυτά τα παπούτσια διαφέρουν από την άποψη της συνολικής ευελιξίας του παπουτσιού, της στήριξης και της σταθερότητας, του μαξιλαριού και των υλικών στη σόλα.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των cross trainers και των παπουτσιών μπάσκετ έχουν ως αποτέλεσμα το επίπεδο ευελιξίας κάθε υποδήματος. Οι cross trainers σχεδιάζονται με χαμηλή κορυφή για να είναι ευπροσάρμοστες και λειτουργικές. Επειδή δεν υπάρχει περιορισμός στην άρθρωση του αστραγάλου, αυτά τα παπούτσια σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο εύρος κίνησης, κάνοντας γρήγορες αλλαγές της κατεύθυνσης. Αυτός ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επιτρέπει στους cross trainers να χρησιμοποιηθούν για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως workouts, τρέξιμο και αθλήματα. Τα παπούτσια μπάσκετ, ωστόσο, είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το άθλημα και έρχονται σε σχέδια με χαμηλό κορυφαίο, μεσαίο ή κορυφαίο σχέδιο. Η δυνατότητα επιλογής ενός χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού κορυφαίου παπούτσι μπάσκετ επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν την προτίμησή τους για τοποθέτηση και στήριξη αστραγάλου.

Η στήριξη και η σταθερότητα είναι σημαντικοί παράγοντες στα παπούτσια μπάσκετ. Τα παπούτσια μπάσκετ είναι κατασκευασμένα με δύσκαμπτα, πυκνά υλικά που εμποδίζουν το στρίψιμο του ποδιού και του αστραγάλου κατά τη διάρκεια σταθερών πλευρικών κινήσεων και αλλαγών κατεύθυνσης. Έχουν επίσης ένα λεπτό στρώμα πλευρικού μαξιλαριού ώστε το πόδι σας να παραμένει χαμηλό στο γήπεδο. Τα cross trainers έχουν επίσης πλευρική στήριξη και σταθερότητα, αλλά δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν την ίδια πίεση όπως τα παπούτσια μπάσκετ.

Τα cross trainers και τα παπούτσια μπάσκετ είναι κατασκευασμένα με διάφορα απορροφητικά υλικά, όπως οξικό αιθυλένιο βινύλιο – EVA – ή πολυουρεθάνη – PU. Το EVA είναι ένα ελαφρύ μαξιλαράκι γνωστό για τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα, ενώ το PU είναι ελαφρώς πιο πυκνό και ανθεκτικό. Ενώ και τα δύο cross trainers και τα παπούτσια μπάσκετ περιέχουν τα ίδια βασικά υλικά απορρόφησης, κάθε παπούτσι έχει διαφορετικά μοτίβα αποσβέσεων και σχέδια για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, τα παπούτσια μπάσκετ έχουν ένα παχύ στρώμα αποσβεστίου σε όλη τη σόλα με ενισχυμένο μαξιλάρι στη φτέρνα και τη σφαίρα του ποδιού για να αντέχουν τη συνεχή λειτουργία, το άλμα και τη γενική χτυπήματος στα πόδια κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ. Τα cross trainers, ωστόσο, έχουν ένα λεπτό στρώμα μαξιλαριού χωρίς ενισχυμένες περιοχές.

Η πρόσφυση στο γήπεδο μπάσκετ είναι απαραίτητη για την ταχύτητα και την ευκινησία. Ως αποτέλεσμα, τα παπούτσια μπάσκετ σχεδιάζονται με καουτσούκ κάτω για τα εσωτερικά γήπεδα. Αυτό το ελαστικό υλικό έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πέλματος που παρέχει σταθερή πρόσφυση χωρίς να σηματοδοτεί το γήπεδο. Τα περισσότερα cross trainers είναι κατασκευασμένα με ανθεκτική εξωτερική σόλα από καουτσούκ, όπως ελαστικό από άνθρακα ή καουτσούκ. Αυτός ο τύπος καουτσούκ κάνει την εξωτερική σόλα μαλακή, ελαφριά και ευέλικτη, ώστε να είναι κατάλληλη για διάφορα γήπεδα, όπως γήπεδο τένις ή μπάσκετ.

Σχεδίαση παπουτσιών

Υποστήριξη αστραγάλου

Μαξιλάρια Υλικά

Τύποι μόνο