Εναέρια τρικεφάλου τύπου εναντίον skullcrushers

Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση ανώτερης σωματικής δύναμης, έχετε πολλές επιλογές ασκήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε τους στόχους σας. Αν το χτύπημα των τρικεφάλων σας – οι μεγάλοι μύες στο πίσω μέρος του άνω χεριού σας – είναι ο στόχος σας, τότε οι ασκήσεις όπως οι σκωροκροτητές και ο ακούραστος τύπος τρικεφάλου μπορούν να είναι επωφελείς. Ενώ οι δύο ασκήσεις έχουν κάποια παρόμοια οφέλη, έχουν κάποιες διαφορές που μπορεί να σας φανούν σημαντικές για τα προπονήματα σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης.

Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται

Είτε βρίσκετε το πιεστικό τρικέφαλο είτε το βούρτσισμα του κρανίου πιο βολικό μπορεί να εξαρτάται από τον εξοπλισμό που διαθέτετε. Ο κοκκώδης μηχανισμός χρησιμοποιεί ένα barbell, ενώ μπορείτε να εκτελέσετε τον γενικό τύπο τρικεφάλου με αλτήρες, ένα barbell ή μια μηχανή εκ των υστέρων. Τα περισσότερα εμπορικά γυμναστήρια διαθέτουν και τα τρία είδη εξοπλισμού, οπότε σε αυτή την περίπτωση, η άσκηση είτε άσκησης δεν θα ήταν θέμα.

Πρωτογενής στόχος μυών

Ποια από αυτές τις δύο ασκήσεις είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς εξαρτάται πιθανότατα από το ποιο μυ πρέπει να δώσετε προτεραιότητα. Ο πρωταρχικός στόχος των skullcrushers είναι οι triceps σας, ενώ οι κύριοι οδηγοί που παρέχουν την δύναμη για το overhead press είναι οι μύες των ώμων σας, γνωστοί ως δελτοειδή. Παρόλο που και οι δύο ασκήσεις περιλαμβάνουν άλλους μυς, όποιος μυς είναι ο κύριος μοχλός θα λάβει το μεγαλύτερο όφελος από την άσκηση που θα επιλέξετε.

Υποστηρίζοντας τους Μύες

Ενώ ο σπαστήρας δεν έχει δευτερεύοντες ή “υποστηρικτικούς” μύες, αρκετοί μύες, εκτός από τους μυς των ώμων σας, οδηγούν την κίνηση του γενικού πηνίου τρικεφάλου. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα τρικέφαλα σας είναι μεταξύ αυτών των μυών, αλλά οι θωρακικοί μύες και το τραπέζι σας συμβάλλουν και στο κίνημα.

Σταθεροποίηση μυών

Οι σταθεροποιητικοί μύες σας βοηθούν να διατηρήσετε σταθερά τα χέρια σας ή άλλα μέρη του σώματος κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, ώστε να μη χάνετε ενέργεια με ξένη κίνηση. Επειδή υπάρχει μόνο μία κύρια μυϊκή ομάδα που εμπλέκεται με τους μηχανισμούς κοπής κραδασμών, απαιτούνται περισσότεροι σταθεροποιητές. Οι μύες που σταθεροποιούν τα χέρια σας κατά τη διάρκεια των μηχανισμών κρανίων είναι οι μύες των ώμων ή τα δελτοειδή σας, οι καμπτήρες του καρπού, οι θωρακικοί και ο λατίσιμος ντόρσι, που βρίσκονται στην πλάτη σας. Οι μύες που σταθεροποιούν τα χέρια σας στο τρισδιάστατο πρεσάρισμα τρικεφάλου είναι οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι, τα τραπέζια και τα ωμοπλάτα.

Ενώ η δυσκολία οποιασδήποτε άσκησης τελικά εξαρτάται από τη δύναμη του ατόμου που ασκεί την άσκηση αυτή, άλλοι παράγοντες, όπως ο αριθμός των πρωταγωνιστών, μπορούν επίσης να έχουν αντίκτυπο. Επειδή οι σκωροσυλλέκτες εξαρτώνται κυρίως από τα τρικέφαλα σας, μπορεί να βρείτε την άσκηση πιο δύσκολη απ ‘ό, τι η πρέσα τρικεφάλου, η οποία διαθέτει πολλούς δευτερεύοντες μυς βοηθώντας τον κύριο κινητήρα.

Δυσκολία