Διατροφική σύγκριση μεταξύ σύκων και ημερομηνιών

Όταν προσπαθείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας, δεν μπορείτε να πάτε στραβά τρώγοντας φρούτα. Είναι πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά και καθιστώντας τα ένα κανονικό μέρος της διατροφής σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Τα σχήματα και οι ημερομηνίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Ενώ και οι δύο είναι μια καλή πηγή αρκετών θρεπτικών ουσιών που χρειάζεστε για υγεία και ευεξία, τα ξηρά σύκα μπορεί να είναι μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε να μεγιστοποιήσετε τη διατροφή κάθε μπουκιάς.

Gram ανά γραμμάριο, τα σχήματα είναι χαμηλότερα σε θερμίδες

Τα σχήματα είναι χαμηλότερα σε θερμίδες από τις ημερομηνίες. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων των σύκων περιέχει 249 θερμίδες, ενώ η ίδια μερίδα περιέχει 277 θερμίδες. Οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Ενώ μια επιπλέον 30 θερμίδες μπορεί να μην φαίνονται σαν πολύ, μια επιπλέον 30 θερμίδες κάθε μέρα για ένα χρόνο μπορεί να οδηγήσει σε κέρδος βάρους 3 λιβρών.

Που έχει περισσότερες ίνες

Εκτός από τη χαμηλότερη σε θερμίδες, τα σύκα είναι επίσης μια καλύτερη πηγή ινών. Μια 100 γραμμάρια σερβίρισμα των σύκων περιέχει σχεδόν 10 γραμμάρια ινών, ενώ η ίδια μερίδα περιέχει περίπου 7 γραμμάρια. Οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο περίπου 15 γραμμάρια ινών την ημέρα, σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, αλλά χρειάζονται 25 έως 38 γραμμάρια την ημέρα. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης, πράγμα που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος. Η κατανάλωση τροφών με υψηλότερες ίνες μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Ορυκώς Μιλώντας, τα Σχήματα κερδίζουν πάλι

Τα σύκα είναι επίσης μια καλύτερη πηγή ορυκτών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του σιδήρου και του ψευδαργύρου. Τα σύκα έχουν περισσότερες από δύο φορές την ποσότητα ασβεστίου και σιδήρου ως ημερομηνίες. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Ενώ τα σύκα είναι μια καλύτερη πηγή ψευδαργύρου από τις ημερομηνίες, η διαφορά δεν είναι τόσο αξιοσημείωτη όσο το ασβέστιο και ο σίδηρος. Χρειάζεστε ψευδάργυρο για να βοηθήσετε να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα και να θεραπεύσετε τις πληγές. Οι ημερομηνίες είναι μια ελαφρώς καλύτερη πηγή καλίου από τα σύκα. Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά το σώμα σας να διατηρεί την ισορροπία υγρών.

Η εξαίρεση: οι ημερομηνίες βελτιώνουν την ποσότητα ορισμένων βιταμινών

Όταν πρόκειται για βιταμίνες, οι ημερομηνίες είναι μια καλύτερη πηγή φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α. Η φυλλική ουσία είναι βιταμίνη Β που είναι απαραίτητη για την κατάλληλη κυτταρική διαίρεση και είναι σημαντική για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, επειδή αποτρέπει τα γενετικά ελαττώματα. Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη που υποστηρίζει την φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη, καθώς και την ανοσολογική υγεία. Ωστόσο, τα σκεύη είναι μια καλύτερη πηγή της θρομβωτικής βιταμίνης Κ από τις ημερομηνίες.