Διατροφικές πληροφορίες για τον μικρό κώνο βανίλιας του mcdonald

Το πρώτο McDonald’s άνοιξε τις πόρτες του το 1940 στο San Bernadino της Καλιφόρνια. Ήταν ένα εστιατόριο με μπάρμπεκιου με υπηρεσία χόρτου που διοικούνταν από τον Dick και τον Mac McDonald. Το 1948, ο McDonald’s άλλαξε λίγο το στυλ του, σε ένα εστιατόριο με αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζει άγρια ​​δημοφιλή χάμπουργκερ των 15 λεπτών. Με την πάροδο των χρόνων, η αλυσίδα αναπτύχθηκε σε έναν διεθνή γίγαντα που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τα χάμπουργκερ που έκαναν την αλυσίδα επιτυχημένη. Το μενού επεκτάθηκε ακριβώς μαζί με την αλυσίδα εστιατορίων, η οποία προσφέρει επίσης επιδόρπια, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κώνου παγωτού βανίλια.

Θερμίδες

Ο μικρός κώνος βανίλιας McDonald’s περιέχει παγωτό μειωμένων λιπαρών. Υπάρχουν 150 θερμίδες σε αυτό το 3.2 oz. επιδόρπιο. Λαμβάνεται από μόνη της, ο μικρός κώνος βανίλιας δεν περιέχει υπερβολικό αριθμό θερμίδων και είναι μια αποδεκτή θεραπεία αν το απολαύσετε μόνο περιστασιακά. Με βάση μια γενική διατροφή που περιέχει 2.000 θερμίδες την ημέρα, ο μικρός κώνος βανίλιας McDonald παρέχει 7.5% των θερμίδων της ημέρας. Φυσικά, εάν έχετε ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο πολύ υψηλής θερμιδικής αξίας ταυτόχρονα, ίσως είναι καλύτερο να παραλείψετε το επιδόρπιο εντελώς.

Λίπος και χοληστερόλη

Ένας μικρός κώνος βανίλιας στο McDonald’s περιέχει 3,5 γραμμάρια συνολικού λίπους, με 2 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Έχει επίσης 15 mg χοληστερόλης. Το λίπος είναι ένα σημαντικό μέρος της διατροφής σας · το χρειάζεστε για να απορροφήσετε ορισμένα θρεπτικά συστατικά και να διατηρήσετε ανέπαφα τις κυτταρικές μεμβράνες σας. Ωστόσο, το να έχετε πάρα πολύ λίπος στη διατροφή σας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου καρδιακών προβλημάτων και αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης. Σύμφωνα με το MayoClinic, δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 78 γραμμάρια συνολικού λίπους, 22 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 300 mg χοληστερόλης στη διατροφή σας κάθε μέρα.

Υδατάνθρακες και ζάχαρη

Ο μικρός κώνος βανίλιας του McDonald περιέχει 24 g υδατανθράκων, εκ των οποίων 18 g με τη μορφή προστιθέμενων σακχάρων. Η ζάχαρη προσφέρει λίγη θρεπτική αξία εκτός από τις πρόσθετες θερμίδες. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση πολλών τροφών με προστιθέμενα σάκχαρα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και φθορά των δοντιών. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς συμβουλεύει ότι οι γυναίκες δεν λαμβάνουν περισσότερες από 100 θερμίδες από προστιθέμενα σάκχαρα την ημέρα και οι άνδρες δεν έχουν περισσότερες από 150 θερμίδες · σε περίπου 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η ζάχαρη στον μικρό κώνο βανίλιας προσθέτει έως 72 θερμίδες.

Νάτριο

Υπάρχουν 60 mg νατρίου στον μικρό κώνο βανίλιας McDonald’s. Χρειάζεστε κάποια τρόφιμα που περιέχουν νάτριο στη διατροφή σας κάθε μέρα. Το νάτριο συμβάλλει στη σταθερότητα της αρτηριακής σας πίεσης και των υγρών. Ωστόσο, τρώγοντας πάρα πολλά τρόφιμα που είναι υψηλά σε νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, θα πρέπει να περιορίσετε την ημερήσια πρόσληψη νατρίου σε λιγότερο από 2.300 mg την ημέρα. Ένας μικρός κώνος βανίλιας στο McDonald’s δεν προσθέτει σημαντική ποσότητα νατρίου.