Γλυκιά διατροφή καλαμποκιού

Η χυμώδης κρούστα του γλυκού καλαμποκιού στο καλαμπόκι είναι μια από τις απλές απολαύσεις του καλοκαιριού. Υπό την προϋπόθεση ότι παραλείπετε το βούτυρο και το αλάτι, το γλυκό καλαμπόκι είναι ένα θρεπτικό σιτάρι με άφθονες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες καθώς και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Απαλλαγείτε από το ατμό, βράζετε ή ψήστε το γλυκό καλαμπόκι για ένα νόστιμο, υγιεινό πιάτο.

Θερμίδες, λίπος και υδατάνθρακες

Το γλυκό καλαμπόκι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τροφή. Ένα μεγάλο αυτί έχει 123 θερμίδες και μόνο 1,93 γραμμάρια λίπους. Όπως υπονοεί το όνομά του, το γλυκό καλαμπόκι περιέχει κάποια ζάχαρη. Ένα μεγάλο αυτί έχει 8,95 γραμμάρια ζάχαρης και συνολική περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες 26,74 γραμμάρια.

Ίνες και πρωτεΐνες

Για έναν κόκκο, το γλυκό καλαμπόκι είναι εκπληκτικά υψηλό σε πρωτεΐνες και έχει σχεδόν 5 γραμμάρια ανά μεγάλο αυτί. Το γλυκό καλαμπόκι είναι επίσης μια καλή πηγή ινών, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των εντέρων, με 2,9 γραμμάρια ανά μεγάλο αυτί.

Βιταμίνες και Ορυκτά

Ο γλυκός καλαμπόκι δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικός, αλλά ένα μεγάλο αυτί έχει 386 χιλιοστόγραμμα κάλιο και 60 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος, που είναι μια βιταμίνη Β που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών τους χρόνων.